Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Enzo Ceccotti je zloděj, který žije v římském slumu Tor Bella Monaca. Jednoho dne skočí do Tiberu ve snaze uprchnout před policií a spadne do sudu s radioaktivním odpadem, který ho infikuje a obdaří nadlidskými schopnostmi v podobě neobyčejné síly a umění léčit. Postupně se z něj stává lidumil díky postižené dívce, která ho mylně považuje za japonského komiksového hrdinu Hiroshi Shibu, a pomalu se mění ze superzločince v superhrdinu, aby ji zachránil před psychopatickým gangsterem přezdívaným "Gipsy". (Cinemax)

(více)

Recenze (53)

jefff 

všechny recenze uživatele

Sympatický superhrdinský film na evropský komorní způsob s minimem triků. Překvapí akčním dějem, dobrým záporákem i humorem. ()

angloumene 

všechny recenze uživatele

Džigu pro mě znamenal velké zklamání. Těšila jsem se na neotřelou superhrdinovskou pecku a místo toho se mi dostala mdlá napodobenina Hollywoodských trháků. Postava samotného Džiga neobsahuje ani trošku originality a po prvních pár minutách a získání super vlastností je jasné, jak to s ním celé vlastně dopadne. Tak trochu šílená super girl sice ze začátku vypadá dost zajímavě, jenže pak i její chování zapadne do připravené škatulky a diváka začne nudit. V podstatě to samé se dá říci i o solidně zahraném záporákovi, který sice vypadá dobře, ale jeho postava je jen těžko uvěřitelná. Zejména v závěru filmu bylo jasné, která scéna se bude ubírat kterým směrem a já jsem se začla dost nudit. Říkali mi Džigu je sice docela dobrý pokus o oživení evropské filmové produkce, ale příště by to chtělo podstatně zapracovat na vlastním, aspoň trošku originálním scénáři. ()

Furmi 

všechny recenze uživatele

Ľudia to tu zrovnávajú s Deadpoolom. Neviem prečo ale mne to najviac pripomínalo Kick-Ass. Do absurdity dohnaný a veľmi dobrý (anti)superhrdinský počin z Talianska so sprzneným "hlavným hrdinom" z Japonského anime. Bravo bravisimo ! ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Atypický „superhero“ film na európsky spôsob. Veľmi slušné herecké výkony jak od kladných tak aj záporných hercov/herečiek. Príbeh by však mohol obsahovať trošku viac nečakaných udalostí (riešení). Osobné hodnotenie: 75% (***) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Kina jsou přecpaná komiksovýma hrdinama a jejich moci a libovůli bojovat za správnou věc. Spousta soubojů, zničených domů a silných hlášek. Co se ale na to podívat reálně. Prostě z prostého lidského hlediska. Italští tvůrci to zkusili a vida, ono to jde. Zlodějíček Enzo Ceccotti přišel ke schopnostem jak slepý k houslím, ale vůbec nic si z toho nedělá. Že by si okamžitě ušil kostým a začal něco dělat? Ne. Proč taky? Má svůj život, své problémy. Silný příběh poukazující převážně na lidskost, která dokáže změnit i takového neřáda s mizerným životem, jako je Enzo Ceccotti. Tvůrci si vypomohli postavou postižené dívky, které při kšeftech zastřelili otce. Sociální téma nakonec vždy zabíralo. Dojetí se však nekoná a je tak dobře. To by celý koncept akorát zprasilo. Postava psychopatického gangstera přezdívaného "Gipsy" je však vskutku šílená a je v tom charakterově vidět Joker. Náhoda nebo úmysl? Každopádně se Italům snímek povedl a zaslouží si obdiv. Slovy Karla Gotta: " Tohle jsem opravdu nečekal!" ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Dobré. Toto mi sedlo. Radši se podívám stokrát na tohle, než na nový Avengers. Tý holky mi bylo na konci strašně líto ... byla tak roztomilá ... ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

"Můj osud měl být završen." Parádní evropská komixovka bez zbytečně chorobného velikášství a přeplácávání. Díky tomu působí svěže a realisticky. Výborný Claudio Santamaria nechce být hrdinou, chce jen svobodně dýchat. Jeho zvláštně chladná postava antihrdiny se pomalu mění. Výborně zahraný psychopatický záporák Luca Marinelli. Silný příběh s odkazem na lidskost. 8/10 ()

billyador 

všechny recenze uživatele

51. IFFKV jedna z nejoddechovejsich veci letosnich Varu a film, u ktereho se neusne. Remeslna stranka bez chyb, dobre zahrano a zadny prikraslovani hlavniho (super)hrdiny. Italske akcni filmy davaji znat, ze limitujici(neamericky) rozpocet nemusi nutne znamenat nudu, vse se da dotahnout pribehem a skvelymi hereckymi vykony. Byt excentricky v Italii, znamena splynout s davem, proto jsem zral kazdou scenu s Fabianem. ()

vikino1 

všechny recenze uživatele

Amíci mají Kickasse, Angláni mají Podfu(c)k, Němci Klepání na nebezkou bránu, taloši si udělali Džiga. A pak že se film o superhrdinovi nedá udělat originálně (chtěl bych vidět nějakého z Avengerů jak po nocích čumí na porno). Klaďácká linka se moc originálně vymyslet v dnešní době moc nedá, ale u záporáků je to jinak. Hollywood nám servíruje furt dokola zničení měst, zemí planet a galaxií, Evropané si vystačí s jedním psycháčem a kvalitním houfem ostatních mafošů. Krom Jokera mě jen tak z fleku nenapadá nikdo, kdo by se mohl rovnat Cikánovi. Zajímavé překvapení pro odrostlejší publikum... Já se bavil BRAVO ()

celticek 

všechny recenze uživatele

Má to blíž ke Kick-ass než k Deadpoolovi. Začátek dobrý, pak tomu trochu dojde dech, ale podívat se na to dá v pohodě. ()

Detak 

všechny recenze uživatele

Tohle opravdu není komedie typu Avangers, ale naopak dosti drsné drama. Není to uhlazené a není to pěkné. Místy dost jiné, dost divné, zvláštní a tvrdé. Ale celkově uchvatitelný příběh a dobře zahrané. Chtěl jsem původně hodnotit méně hvězdami, ale prostě nad tím musím přemýšlet, protože se mi to vrylo do paměti svou silnou emocionální stránkou. ()

Reklama

Reklama