Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek se odehrává v léčebném sanatoriu a nedosahuje úrovně Noci v opeře, neboť jeho hudební oddechové scény nejsou tak dobře zakomponovány do děje a i jejich úroveň je slabší. V ústřední milenecké dvojici se vedle tenoristy Allana Jonese objevuje známá herecká hvězda irského původu Maureen O'Sullivanová. Zjevně menší míra kontroly ze strany studia nad humornou anarchií bratří Marxů je způsobena tím, že během natáčení náhle zemřel šéf produkce Irving Thalberg, který byl velkým příznivcem bratrského týmu a měl také zásluhu na jejich příchodu do MGM. Snímek byl za taneční výstup All God's Children Got Rhythm" nominován na Oscara v kategorii taneční režie" (dance direction; existovala pouze v letech 1935-37), ale sošku nedostal (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (33)

Matty 

všechny recenze uživatele

Proč jen jsem se nemohl zbavit pocitu, že sleduji Noc v opeře s lehce pozměněnými vtipy? Navíc prodlouženou o půlhodinu tanečních, pěveckých, či jinak nevtipných scének. Chicovo klavírní sólo bylo fajn, akorát se tolik nemuselo tolik podobat tomu z Noci v opeře – to samé Harpova hra na harfu. Holt, opakovaný vtip již není vtipem. 60% ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Už na začátku filmu jsem měl obavy, které se potvrdily, neboť Kobylkáři mi připomínají Noc v opeře. Nejenom oním tenorem, ale také motivem milenců, kterým je třeba pomoci, některými vtípky a hlavně hudebními čísly. Větší střeštěnost snímku už byla spíše na škodu. Několikrát jsem i zaklimbal... ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Marxové si dělají, co chtějí - a to doslova. Scénář dost rozsekaný, fóry zcela nevázané, ale naprosto vypečené. Další "marxistické" mlsání. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Bratři Marxové jsou v totální pohodě (obzvláště Groucho). Netušil jsem, že bláznivé komedie ve stylu Leslieho Nielsena se točily už ve 30. letech. Jenom ty zpěvácká čísla si mohli odpustit. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Mám s tým rovnaký problém ako s Nocou v opere. Pre to množstvo skvelých skečov sa nenašiel adekvátne svižný príbeh, takže občas sa zakráda nuda. Ale vrcholné scény sú skutočne vrcholné a stále ide o vynikajúcu komédiu. Aj keď dlhľiu, než by sa patrilo. 7/10 ()

Fabienne 

všechny recenze uživatele

První film bratří Marxů, který jsem měla čest vidět. Bylo to setkání moc příjemné, do té doby jsem neviděla podobnou černobílou grotesku (měla jsem k nim odpor kvůli Vlastu Burianovi, ve kterém stále nemůžu nalézt "krále komiků"). Musela jsem si chvíli zvykat, přeci jen podoba komedie z let třicátých a začátku jednadvacátého století se značně liší. Ale právě to, že mě dokázala rozesmát i po sedmdesáti letech (což se každé současné "komedii" nepovede), je skvělý příklad toho, že bratři Marxové nezestárnou. Teď dávám jen 3 a ½*, ale myslím, že až Kobylkáře uvidím někdy znovu, svoje hodnocení změním. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Skvělá zábava, která přestává být zajímavá, když se pár minut na plátně neobjevuje žádný Marx. Konkrétně na jistého tenora začínám být alergický - zvláštní je, že v Noci v opeře mi nevadil. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

"Tolik bahna jsem neviděl od posledních voleb." Miluju Grouchův slovní humor! Líbí se mi jeho "chemie" s Chicem a jsem schopen přežít Harpovu komičnost, která je místy na hranici dnešního dobrého vkusu. V průběhu sledování filmu jsem si ale bohoužel až příliš střízlivě uvědomoval, jak je děj nudný, když tito tři "slezou" z plátna. V průběhu "černošské" hudební scény mě napadla kacířská myšlenka DVD "popostrčit" (případně film vypnout). Ale vydržel jsem a nelituji. Poslední čtvrthodina na závodišti totiž byla geniální. Takže poslední čtvrthodina a všechny scény, ve kterých mluví Groucho: 5*, všechny ostatní scény s bratry Marxovými (a Margaret Dumont): 4* a všechno ostatní: slabší 3*. Konečný resultát: 4*. ■ P.S. Noci v opeře jsem dal hodnocení o hvězdičku vyšší a myslím, že zaslouženě. Přestože je také "sledem komických scének", je konzistentnější. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Méně bláznivé a vtipné, než legendární "Noc v opeře", ale přesto zábavné dílo s nezapomenutelnými Marxovými a legendárními scénami (telefonování mě velice pobavilo). ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Harpo jako žokej a obvyklý pobuda, Chico jako poskok v krachujícím sanatoriu a Groucho jako veterinář, který má sanatorium zachránit, jakožto věhlasný lékař a oblíbenec Margaret Dumontové. Jako snad v každém filmu bratří Marxů se tu opět dočkáme několika vychytralých padouchů, toužících vydělat na cizím neštěstí, a romantického vztahu, který to nemá lehké. A hlavně všudypřítomného chaosu, který neustále rozpoutávají nezkrotní bratři Marxové. Jeden z jejich údajně nejlepších filmů mě ale překvapivě zklamal. Na Marxe příliš dlouhá stopáž, natahovaná slabými hudebními čísly (snad až na to černošské), neobvykle málo ztřeštěných gagů (zejména Harpo zde zdaleka nevyužil svůj potenciál) a snad až přílišný důraz na linearitu a smysluplnost děje na úkor marxovské anarchie. Nejpovedenější byla podle mě scéna, v níž se Chico a Harpo všemi silami snaží spasit Groucha od svůdné podvodnice. Ke konci film vcelku nabíral tempo, ale Marxové podle mě před tímhle filmem i po něm předvedli víc. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Brutálně nevyvážený film, který je dosti poškozený tím strašným množstvím hudebních, pěveckých a tanečních výstupů, který děsně nudí. Co se humoru týká tak je to o dost slabší než Noc v opeře nebo Kachní polévka. Objeví se pár dobrých hlášek, sem tam nějaká povedená scénka, ale jinak je to docela nuda. ()

jondzavid 

všechny recenze uživatele

Ako obvykle u Marxovcov - geniálne gagy a zbytočné hudobné čísla (až na to jedno úžasné s černošskou komunitou). Na komédiu trochu pridlhé, ale stále hodne vysoko nad priemerom bežných komédií. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek mě překvapil hlavně tím, že ani po osmdesáti letech příliš nezestárnul a ten humor je pořád dobrý, i když místy je hodně ztřeštěný, ale tohle k bratrům Marxovým prostě patří. Pak mě ještě zaujalo, že tohle není ani zdaleka pojaté jako malý film, ale je to velký film, kde je velmi dobrá výprava. ()

Wiliem 

všechny recenze uživatele

Scéna s hovorem na Floridu a scéna s koupí knih byly skvělé. Taneční a pěvecké čísla byly celkem vkusné a nepůsobily podle mě příliš rušivě. 3 1/2 hvězdičky. 70% ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Nebýt dlouhých tanečních a pěveckých výstupů, které film neúměrně protahují a s vlastním dějem nemají nic společného (byť jsou dobře zaranžovány), jde o ohromnou legraci, ze které naplno čerpal W.Allen ve Spáči a Lásce a smrti. ()

Reklama

Reklama