Reklama

Reklama

Vražedná konstelace

(seriál)
Trailer
Švédsko, (2016–2018)

Předloha:

Cilla Börjlind (kniha), Rolf Börjlind (kniha)

Hrají:

Julia Ragnarsson, Kjell Bergqvist, Johan Widerberg, Helena Bergström, Peter Carlberg, Dag Malmberg, Stefan Gödicke, Kjell Wilhelmsen, Gustav Lindh (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Studenti policejní školy dostávají na prázdniny za úkol rozebrat nevyřešený, skoro třicet let starý případ vraždy mladé těhotné ženy. Olivia Rönning (Julia Ragnarsson) se do případu zakousne, byl to totiž jeden z případů, na kterém pracoval její nedávno zemřelý otec. Pomalu, s pomocí dalšího bývalého vyšetřovatele Toma Stiltona (Kjell Bergqvist), se začíná rozplétat tento složitý případ. (bllm)

(více)

Recenze (22)

emma53 

všechny recenze uživatele

Další ze severských seriálů, kde mladá studentka policejní akademie dostala přes prázdniny za úkol popohnout jedním z mnoha nevyřešených případů z minulých let. Obětí byla tehdy mladá, těhotná žena, zahrabaná do písku v zálivu a zaživa pak pohřbena mořským přílivem, sledována několika lidmi. Vyskytuje se zde hodně bezdomovců, pochopitelně i na určitých vyšších místech nastává panika Postupně se nalézají svědkové, ale současně přibývají další mrtví, tak uvidím jak to bude po sedmém díle vyvíjet dál......zatím jsme spokojená a ani po ne zrovna očekávaném finále hodnocení neměním. A na Kjella se musím podívat v nějakém jiném filmu, protože toho bezdomovce hrál tak přesvědčivě, jako by to pro něj byl normál. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Škandinávci málokedy sklamú, v krimi prostredí sú ako ryba vo vode, a tentokrát to znova potvrdili, hoci maximálna sláva to nebola, ale určite na tých 75% to stačí. Tento seriál má zaujímavo akoby odporujúce si dve série. Odporujúce v tom, že kým v prvej sa to do polovice trocha vlečie, v druhej polovici sa pridá na tempe a na konci príde aj nečakaný zvrat. Na druhej strane 2. séria začne totálne nadupane, aby v tej druhej časti zvoľnila. Ale posledná časť to zase napraví. Na seriál nezabudnem hlavne z dvoch dôvodov. Uhrančivé oči Julie Ragnarsson, ktorej by aj Rasputin závidel. A pre mňa ťažko melancholická skvelá úvodná znelka z pesničky No rest for me (Jonathan Johannsson). ()

sharky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti jiným severským seriálům to trochu zaostává (ale je to furt lepší než Monster), hlavně tam není ta typická atmosféra severských detektivek. Není to syrové, mrazivé, šedivé, ale spíš takové letní, barevné a teplé. Příliš mnoho motivů, vedlejších linií a postav není ve výsledku zúročeno a vyzní na prázdno. Chybí tomu tah na bránu a na pár místech měl seriál přitvrdit a být k postavám méně laskavý. Některé díly skončí dost vlažně a zábavnost případu to netáhne dál. A závěrečný twist je vysloveně dementní a zbytečný. Celkem se povedlo obsazení kladných rolí. Dvojice vyšetřovatelů „největší duhovky v Evropě“ + „tlustší verze Seana Conneryho“ je celkem charizmatická a zábavná, stejně tak jako srandovní vedlejší figurka „blonďák s náušnicí“. Naopak bych si dokázal představit mnohem démoničtější herečku v roli ředitelky těžební společnosti. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Opravdu specifický seriál, doslova mě vcucnul do svého světa, ani nezvyklá řeč nerušila. Všechny postavy měly svůj charakter, význam, zajímal mě jejich životní vývoj. Napínavý závěr bohužel ukončil mé putování oním příběhem a světem. Scenáristický skvost uzavřelo překvapivé odhalení pověstnou třešničkou na hořkosladkém dortu...😎🤐😜🎂 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Springfloden sice nepřichází s tradiční sychravou atmosférou tolik charakteristickou pro severské thrillery, ale v tomto případě to nebylo vůbec na škodu. Seriál v několika prvních dílech představuje několik zdánlivě samostatných linií, které pomalu splétá do kompaktního celku a zároveň hraje s divákem hru na to, kdo a proč je vrah. A dělá to šikovně, takže si myslím, že asi nejsem sám, kdo se několikrát ocitl ve slepé uličce. Vyvrcholení, které přijde v posledním díle, se pak mnohým může jevit jako zklamání, ale mě přišlo logické a díky výborně natočenému výslechu jsem si ho užil. A to se dá říct i o totálním překvapení na závěr. Herecky naprosto perfektní a všemu naprosto suverénně vládne mladičká Julia Ragnarsson - jak píše kolega David Webb, ta holka má oči, na které se nedá zapomenout. 90% ()

zsn 

všechny recenze uživatele

Severská pecička s krásnou holkou v Mustangu. Švédskou tvorbu netřeba komentovat, je to svatý grál. ()

decay 

všechny recenze uživatele

Slabá krimi, ktorá stavia predovšetkým na obľúbenosti tohto žánru zo severských zemí. Už úvodný/titulkový track silno evokuje Bron. Skúsil som to v troch dieloch, ale nestojí to za ten čas u toho strávený. Scenáristicky strašne mdlé, nedopracované, slabá réžia... ()

bllm 

všechny recenze uživatele

Nijak zvlášť mě to neuchvátilo. Seriál je natočený podle knihy (Skočný příliv - Cilla a Rolf Börjlindovi) a řekla bych, že to tak nějak celé občas šustí papírem, co je snesitelné v knize, nemusí být na plátně. Vše se vyvíjí zbytečně pomalu, se zbytečnými, pro hlavní případ nepodstatnými zápletkami, některé se nakonec ani nijak nevyřeší, některé postupy policie působí dost nevěrohdně a nerealisticky. A to finále? to už je přitažené na za všechny vlasy, co mám. Asi tři epizody mi trvalo, než jsem přišla na to, co mi připomínají ty divný oči Julie Ragnarsson, pak mi to konečně docvaklo - ty oči, co měl Boleslav Polívka v Romingu. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Dalsia zaujimava i napinava svedska zalezitost. Nesmierne ma potesila slecna Ragnarsson z Broen-u. Posobi uveritelne, autenticky a aj uzasne vyzera. Hlavna linia, odvijajuca sa na osudoch zdanlivo nepreviazanych, postupne dostava kontury az po paradne finale. Mam rad ked vychadzaju na povrch pochovane hriechy z minulosti. Bergqvist ako bezdomovec a byvaly policajt je dalsou bravurne zahranou postavou. Serial som zhltol za dva dni, takze odporucam. Nadsene pat-hviezdie, napriek obcasnym logickym "barlickam", ktore by to dali objektivne zrejme nizsie. :) ()

joker30 

všechny recenze uživatele

Musím priznať , že napriek môjmu obľúbenému žánru,mierne sklamanie. Veľa vecí naozaj pritiahnutých za vlasy a hlavne samotný koniec... ()

DavidWebb 

všechny recenze uživatele

Vo Švédsku si vyklonovali vlastnú Kurylenkovú... Trochu preháňam, ale tie oči - stále mi chodila po rozume. Inak seriál je z klasickej švédskej kriminálnej dielne, akurát to má možno trochu lacnejší TV look, ale pozeralo sa nato dobre. 70% ()

Stillborn83 

všechny recenze uživatele

Veľmi dlho som plánoval pozrieť tento seriál. Prvá séria sa akoby až príliš chcela podobať na populárny Bron (Most) – to zelené športové auto (paralela s Porsche Sagy Norenovej), mi neskutočne liezlo na nervy.  Postupne sa rozohrala veľmi silná ruleta s odkrývaním starého prípadu, spoločne s aktuálnou dejovou linkou, no niekedy mám pocit, že si scenárista a režisér vzali na svoje plecia veľa. Je tam pár absurdít, nedotiahnutých dejových liniek a to rozuzlenie, ach.., ale, viete čo? Odpúšťam im to, bavilo ma to. Seriál ťahal najmä Jelle v podaní Kjella Berqvista a mňa zaujala aj sympatická Julia Ragnarsson (hrala aj v spomínanom seriáli Bron - ďalšou spojitosťou je hudba a hlavná nelka, ktorú v oboch prípadoch robil Johan Söderqvist), potešila aj dĺžka jednotlivých častí. Reálne je to na ***, ale seriál si získal moje sympatie aj napriek výhradám....... S radosťou som šiel na druhú sériu, no tu musím konštatovať ako viacerí - v podstate bola úplne zbytočná. Potešilo, že viacmenej ostali všetky postavy so season 1 a mierne ich rozvinuli, ale motanice a odbočky okolo hlavnej témy - vraždy, okrem toho xy ďalších príbehov - nie, nefungovalo to až tak a bolo to príliš prekombinované a hlavne v mnoho prípadoch naivné a neuveriteľné. Škoda. Celkovo reálne druhá séria za 2 hviezdy, ale tak obľúbil som si hlavných dvoch hrdinov, tak som prižmúril oko a dal ***. ()

Sharleen 

všechny recenze uživatele

Prvá epizóda taká čajová, ale oplatilo sa pokračovať. Dobrý herecký výber v hlavných aj vedľajších úlohách. Kjell Bergqvist (Tom) vyzeral, ako by bývalého detektíva a terajšieho bezdomovca nemusel ani hrať. Olivia alias Julia Ragnarsson niekedy pôsobí, že nemá žiadny pud sebazáchovy, ale inak jej to myslí a jej uhrančivé oči významne dotvárajú celkovú atmosféru. 1. séria: je tu viacero dejových línií, čo niekedy pôsobí trochu rušivo a niektoré veci zostanú na konci akoby nevysvetlené, ale záver celkom prekvapí 2. séria: u mňa lepšia ako prvá. Prepracovanejšia, všetko do seba nakoniec zapadne. SPOILER: Neuveriteľne hlúpe mi ale prišlo, ako ľahko sa Olivia vlúpala do domu miliardára ako i to, že tam vôbec išla, keď už mala tú česť, čo je to zač. Piatu hviezdičku pridávam za to, že ma to bavilo natoľko, že som posledné dni toho zase moc nenaspala. ()

kokofek 

všechny recenze uživatele

Severský detektivní seriál.který je na rozdíl od ostatních tak nějak více barevný.Není tak vizuálně ponurý,ovšem svým obsahem syrovosti a otevřenosti se od většiny podobných neodklání.Mám osobně velmi ráda tento styl.Jsou to krajiny nedotčené katolickým puritánstvím a to je mi velmi blízké.Zatracená Bílá hora. ()

bettyragy 

všechny recenze uživatele

Springfloden - opět vynikajicí švédský seriál. I když zde není vidět severská krajina i tak seriál upoutá. Příběhy několika lidí se splétají dohromady, výborné herecké obsazení kladných i záporných rolí. Především Kjell Bergqvist hraje svou roli opravdu přesvědčivě. Doufám, že bude i druhá série, myslím, že by to stálo za to. ()

hujerita 

všechny recenze uživatele

Výborný severský seriál. Napodiv to šliapalo veľmi dobre a vtiahlo ma to do ich sveta len taký rachot. Záver bol príkemným prekvapením. Niektoré postavy som mal celkom aj rád, Tom Stilton im vládol všetkým. ()

Reklama

Reklama