Reklama

Reklama

99.9: Keidži senmon bengoši - Season 1

(série)
Japonsko, 2016, 9 h 15 min (Minutáž: 54–69 min)

Scénář:

Manabu Uda

Hudba:

Akio Izucu

Hrají:

Džun Macumoto, Nana Eikura, Terujuki Kagawa, Munetaka Aoki, Ittoku Kišibe, Magí, Makiko Watanabe, Takahiro Fudžimoto, Eidži Okuda, Jasujuki Šútó (více)

Epizody(10)

Recenze (2)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Tak jo, tleskám. Konečně měl MacuDžun roli, ve které dokázal, že hrát umí, konečně jsem koukla na seriál od dob Hana jori dango, kde měl hlavní roli, a bavila se. Říkala jsem si, že má nějakou špatnou ruku na výběr, ale tohle se povedlo. On perlil, ale o ostatní hlavní postavy v podání Eikury a Kagawy byly skvělé. Zhltla jsem to na jeden zátah a ani na chvíli mě nenapadlo, že už toho bylo dost. Díly mě dokázaly pořád držet ve střehu a i když jsem v podstatě téměř vždy věděla, kdo je pachatel, tak jsem jen čekala na to, jak ho usvědčí. Zápletky jsou prosté, motivy už tisíckrát viděné, zločiny tisíckrát odvyprávěné, ale prostě ta parta právníků tomu dává úplně jiný rozměr. Spousta klišé, ale to nevadí, protože z něj buď dokázali bravurně vybruslit, nebo ho prostě použili vhodně (protože kdo tvrdí, že klišé je špatné? to jen to nevhodně použité). Například dva hlavní právníci se potkávají ještě před začátkem spolupráce, kdy jeden druhému zničí mobil tím, že ho přejede. Ale ono je to nakonec dobře využito a člověk jen sleduje koncert těch dvou osobností, těch dvou chlapů, na kterých to stojí a rozhodně nepadá. Je to vtipné, vcelku svižné, nečekají vás morální proslovy v každém díle, Džun je sympaťák, Eikura je kočka, Kagawa je ostřílený borec. Prostě bylo to dobré, hodně. Byla to legrace, hodně. Taková ta přemrštělá japonská, ale já se bavila. Super. Silné 4*. Přeloženo. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Ten seriál má všechno co má mít, relativně neobvyklý námět, perfektně vykreslené charaktery, skvělé hlavní herce, kteří mě baví, ať Nana Eikura, Terujuki Kagawa, nebo Matsumoto Jun, dokazující, že umí hrát i jiné role, než jak jsme ho viděli, rozhodně by ho mohli obsazovat častěji. Příběhy právní kanceláře řešící téměř neřešitelné případy z trestního práva jsou napínavé, dynamické, umí překvapit, občas se potěšíte nenápadným, potměšilým humorem. OST si z hlavy nevybavím, ale pár zajímavých momentů tam je, nic co by mi vadilo. Nicméně, moje estetické srdce se nepohnulo, tak jako recenzentovy prsty na klávesnici. Měl bych dát 4 hvězdy, ale mě to po 6 dílech nějak přestalo bavit, chyběl nějaký více tažný motiv, než jen epizodické vyprávění, navzdory určité výjimce v závěru. Myslím však, že většina bude se seriálem spokojena, jen já prostě tolik nežasl, jako japonští diváci, kteří sérii dali mnoho cen, sledovanost 17.2%, myslím, že letos už těžko v popularitě seriál někdo porazí. ()

Reklama

Reklama