Reklama

Reklama

Kizumonogatari III: Reikecu hen

  • Japonsko 傷物語〈III 冷血篇〉 (více)
Trailer

Obsahy(1)

S pomocí Oshina se Koyomi Araragimu podaří přemoct všechny tři lovce upírů a tím získat všechny končetiny pro Kiss-Shot, aby se ona mohla stát opět mocnou upírkou a on zpět člověkem. Po probuzení Kiss-Shot v jejím staronovém těle si Koyomi uvědomuje neblahou pravdu jeho činů: Kiss-Shot v nynější podobě je nesmírnou hrozbou pro lidstvo. I přes obrovské výčitky svědomí se se spolužačkou Tsubasou Hanekawou musí postavit realitě. (Scalpelexis)

(více)

Recenze (4)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

A tak jsme se dostali tam, kam jsem všichni věděli že se dostaneme, ale že bych byl s posledního dílu odvázaný jako z toho předchozího, to bohužel říct nemůžu. Je to nejdelší z trojice filmů, je to místy nejpřehnanější z trojice filmů a já si opět připomněl, že nic by se nemělo extrémně přehánět. Kdyby to bylo kratší a údernější, byl bych mnohem spokojenější, ovšem místy mi to přišlo jen jako snaha natáhnout to co nejdál a vyplnit to (čímkoli) co nejvíc. Autoři nás chtěli prostě nechat máchat v hrdinově depresi a hledání sebe sama, chtěli abychom si užili hodně dlouhou erotickou scénu a chtěli nám nabídnout nejepičtější souboj v celé sérii s největším počtem hlav plachtících vzduchem. Také jsme měli dostat emotivní finále. Bohužel na mě to ve většině případů skoro vůbec nefungovalo tak, jak to autoři asi zamýšleli. Hrdinova deprese a hledání sebe sama mi přišlo zbytečně zdlouhavé, erotická scéna mi přišla také zbytečně natahovaná a nějak se mi tam vůbec nehodila, no a finální souboj ve mě nezanechal dojem cool podívané, spíš jsem se musel smát a lehce kroutit hlavou. Dialogy nebyly marné, ale byly občas zbytečně dlouhé a tak i když obsah měly, dalo by se to říct mnohem stručněji, úderněji a s pro mě mnohem dramatičtějším vyzněním... No a emotivní finále? Moc to se mnou nehnulo... Zkrátka je to příliš natažené a ještě víc přepálené, což by u takhle originální série vadit nemělo a asi by to mělo být i jejím vrcholem ale moje hranice mezi tím co je super a co už je prostě moc jsou někde tady a já se občas (hlavně u toho souboje) dostal na tu špatnou stranu. Naštvaný nejsem a méně jak 3* si to díky audiovizuální stránce nezaslouží, svůj účel to taky splnilo a originální podívaná to pořád je.... Přihodím tedy ještě jednu *, ale sakra slabou. 6,6/10 ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

A Ararararagiho (ups, kousl jsem se do jazyku) cesta je na začátku. Nebo u konce? Tak či onak, Reiketsu-hen je jako uzavření trilogie výborné a velkolepé. Co bylo nastíněno v předchozích 60ti minutách předchozího filmu, bylo s grácií a očekávaním završeno. Horská dráha nejrůznorodějších druhů emocí nás provede přes pocity pochybností, štěstí, uvědomění, pak trochu dolůůůů (anebo pro někoho nahoru) kolem palety lechtivých záběrů zpátky k napětí, absurditě až k zaslouženému vyúčtování. Araragiho proměna z totální bačkory na malou pantofli má překvapivě hluboký podtón skrz jeho životně nešťastná rozhodnutí, která ovlivní chod a vůbec existenci celé ságy a pochopíme, proč se z vznešené Kiss-Shot stala povětšinu času v koutě sedící Baby. Shaft jednoduše ani tentokrát nedržel scénáristy s animátory zkrátka a dovolil jim, aby nejsilnější body Monogatari se vyjímaly jak poprsí hlavního ženského dua: Melancholická kecací scéna na střeše je klasicky o ničem a zároveň o všem, vizuálně a emočně nejhezčí momentky s radostně tančící Kiss-Shot mě dojaly a pokud se někde sakra přehánělo, tak to byl přepísklý tělocviční ecchi, večeře s Guillotincutterem + závěrečný doslova olympijský souboj je strukturou a stylem naprostý unikát. Podobně výjimečná je samozřejmě grafická animace, ale chválit ji je nošení dříví do lesa; hudebně to o moc lépe nešlo taky, tak kde je zádrhel? Jsem totiž velmi subjektivní a užil jsem si to hlavně díky dvěma podmínkám: 1) Viděl jsem předchozí 2 filmy 2) Jsem velký fanoušek Bakemonogatari a celé ságy. Reiketsu-hen sice funguje jako samostatný film důstojně, ale bez položených základů předchozích filmů a bez znalosti Monogatari příběhů pochopím tázavé pohledy diváků: "Na co to proboha koukám?". Není to pro každého, ani zdaleka. Nechci říct, že bych to nedoporučil, pokud nemá Monogotari ve vašem anime srdci místo; spíš doporučím této sáze dát šanci, abyste toto dílo mohli plně docenit. Já si celé Kizumonogatari užil plnými doušky a jako fanoušek se cítím slastně odměněn. Úkol je totiž to nebrat moc vážně. 5* ()

Larky 

všechny recenze uživatele

Fascinuje mě, jak strašně špatné tohle zakončení trilogie je. Nikoliv v kontextu Monogatari jako takové, protože tam naprostá scénaristická bezradnost třetí Kizumonogatari v podstatě zapadá totálně, pokud tedy nepočítám nedostižnou Bakemonogatari, ale v tom ohledu, že předchozí dva díly trilogie byly v pohodě sledovatelné, jakkoliv je poháněl zcela banální scénář o novopečeném upíru Araragim, který od několika silných nepřátel musí získat kusy těla jeho stejnětak novopečené paní. -------- Zatímco totiž první díl je vcelku zábavný rozjezd ve kterém Araragi zjišťuje co se vlastně děje a prostředek trilogie, který je vyplněn skvělými souboji, tak třetí díl tohle vše ignoruje. Naplno skrz neuvěřitelně prázdné a nudné dialogy kopíruje všechny špatné pokračování Bakemonogatari, která i ve světle závěru trilogie Kizumonogatari působí jako zjevení, protože ač to nebyl žádný Shakespeare, tak dialogy byly funčkní, účelné a zábavné. -------- Třetí díl Kizumonogatari je z trilogie dílem nejdelším a i proto z něj tolik trčí všechny jeho problémy a protože už v zásadě nemá o čem vyprávět (jeho děj by se dal popsat v jedné krátké spoileroidní větě) vyplňuje nepochopitelně nataženou stopáž řadou příšerných dialogů o ničem, kdy je hlavně tragicky napsaná Araragiho upírská paní Kiss-Shot opravdovým očistcem pro náročnějšího diváka, zcela zbytečnými ecchi scénami (scéna Araragiho, který si chce šáhnout na prsa svojí spolužačky je fakt pekelná a dementní). -------- Bez nějakého spoilerování ještě musím uvést jednu část třetí Kizumonogatari, kterou jsem dříve nezmínil a tou je souboj. To, kdo proti komu bude bojovat a proč není těžké uhádnout už po první části trilogie. Ostatně i to dobře napovídá o komplexnosti samotného scénáře. Tentokrát je jediný a jde s přehledem o jeden z nejhorších fightů jaký jsem kdy v Anime viděl. Neuvěřitelně úmorná expozice, která je zoufale špatně navržená i sestříhaná. Přitom je zvláštní, že souboje v prostřední části trilogie jsou svižné a mají šmrnc. Nechápu. -------- Těžko se mi hledá něco pozitivního. Ano, pořád to vypadá hezky, byť je pravdou, že umělecký styl Monogatari celé se už stihnul okoukat a svůj punc originality tak logicky dávno ztratil. -------- Nebýt katastrofální třetí části asi bych opatrně Kizumonogatari doporučoval. I přes triviální zápletku jsou totiž první dva díly relativně zábavné. Takže už záleží jen na Vás, jestli tyhle tři filmy v rámci Monogatari serie zkusíte s tím, že se budete napřed solidně bavit a pak trpět u poslední části tak jako já. Vypadá to, že se v Shaftu zbláznili a rozhodli se zjistit, jak vypadá Anime dno. Tohle totiž k němu vůbec nemá daleko. Silná 1*. ()

LeitoSE 

všechny recenze uživatele

Animačne najviac nápadité, experimentálne a už kompletne utrhnuté z reťazov. Dokonalé zakončenie série. 3/3 - 100% ()

Reklama

Reklama