Reklama

Reklama

Pat a Mat ve filmu

  • angličtina Pat and Mat in a Movie (festivalový název) (více)
Trailer 1
Animovaný / Rodinný
Česko, 2016, 80 min

Režie:

Marek Beneš

Scénář:

Marek Beneš

Kamera:

Jan Chvojka

Hudba:

Petr Skoumal
(další profese)

Známí nešikové v roce 2016 slaví 40 let od svého vzniku, a byť se na stříbrném plátně ještě nepředvedli, pro kutily jejich kalibru to přeci nemůže být problém. Obzvlášť, když mají na půdě krabice plné filmů a pod schody promítačku, na které fanouškům své příhody rádi odpromítají... Nebyli by to ale oni, kdyby se nepotýkali s celou řadou nástrah. A tak se tentokrát utkají se zákeřným kaktusem, suchým stromem nebo se rozhodnou „zvelebit" svůj příbytek originálními úpravami. A jelikož jsme ve 21. století a všude se propaguje zdravý styl života, i „ajeťáci" se pokusí dostat do kondice protáhnutím svých těl na rotopedu. Jak se jim to povede? (Bohemia MP)

(více)

Diskuze

Droid.Magnet

Droid.Magnet (hodnocení, recenze)

krasny cesky animak..dost jsem se bavil :D jen skoda male propagace....kdybych to nesloval na internetu tak bych se o tom nikdy nedozvedel ze je i film

Droid.Magnet

Droid.Magnet (hodnocení, recenze)

titix

mam stejny nazor...ale to neni jen tohle..ono tech filmu je vic takovych..eventuelne se toci filmy o nas cesich v zahranici viz Andropoid nebo jak se to pise eventuelne Horici ker

titix

titix (hodnocení, recenze)

Tak nějak mě vnitřně štve, žeu tu mámé krásné dílo. Takový národní poklad v podstatě je to Švejk něco co vypovídá i o naší národní povaze a identitě. Dokonce to vzniko před 40 lety a vydrželo dodnes tak, že to své kvality zjevně má. A mi to nikde nepodporujeme, nic o tom nevíme, vlajky, plakáty prostě nic... není to divné? Proč ?

na příspěvěk reagoval Droid.Magnet

pepo_avatar

pepo_avatar (hodnocení, recenze)

Podezřívám pana Beneše, že pro inspiraci snad chodí k nám domu :) Konkrétně tedy ta koupelna jako bych to viděl u nás. Je to tedy bomba, moc dobrý. 

goranzoran

goranzoran (hodnocení, recenze)

To jsem si nevšiml, ale složenky jsou boží. To mě baví ty běžný věci v tom jejich přostředí. Nic naplat je  to  dobře promyšlený, klobouk dolu pane režisere.Doufám , že vám to vydrží a i vnoučata si to užijí.

alikonrad

alikonrad (hodnocení, recenze)

Hele tohle je pikoška pro dospělé.Všimli jste si někdo co je napsáno na složenkách ? :)

Brna_1

Brna_1 (hodnocení, recenze)

Jojo souhlas, je to přesně first film for kids. První film pro menší dětska u kterého se nudit nebudou a vydrží do konce. Ale tnechápu to drobné nářadíčko ty detaily. UUuuaaa kdybych to měl vyrabět tak se po...... to musí být neuvěřitelná trpělivost, dobrý.

tro_guru

tro_guru (hodnocení, recenze)

:):) Pat a Mat fakt dobrý. Jsem rád že je vidět, že čeští animátoři nevymřeli a opravdu něco dokáží, asi by se o tom mělo více mluvit. Dík sousedce, která nám o tom řekla jinak bychom to propásli. A pozor čtyřicítkou, život teprve začíná tak se snad máme na co těšit,

Sygauras

Sygauras (hodnocení, recenze)

Pat a Mat, mě mile překvapil. Sice je to děláno tak jak jsem předpokládala - tedy jako několik dílů spojených dohromady - ale nijak moc to nevadilo.

Sygauras

Sygauras (hodnocení, recenze)

Včera jsem viděla toho čínského krtka a musím teda říct že to podělaly, a to hodně. Už jenom to ošklivé "3D" které vypadá odfláknutě je prostě něco hnusného a otřesného, a nechápu proč se všechno musí dělat na PC, když to není potřeba. Krásná ruční práce kterou se čeští animátoři proslavily po celém světě šla do kytek. A ten rozsypanej čaj v podobě totulků, mi připadal jak špatný vtip. Tohle si Krteček nezasloužil a doufám že ti co ho prodaly si teď mlátí hlavama o stůl a stydí se za svoji existenci.

na příspěvěk reagoval Droid.Magnet

BMW12

BMW12 (hodnocení, recenze)

Prometheus69

Nevím jestli se vysílali ve večerníčku, ale jsou to ty díly, které byly (a možná ještě jsou nevím) na stream.cz

jirkahodr

jirkahodr (hodnocení, recenze)

Kaufman

Docela mi zatrnulo, s těma Číňanama. Včera jsme byli na filmu a říkal jsem si jak je pěkné, že si to na nic nehraje nic to nekopíruje a jak dobře to furt funguje. Myslím i z toho článku je jasné, že Beneš si právě tohle uvědomuje a že to staví jak rodinou firmu. Má bohužel smůlu, že žije v Česku kdyby se narodil v Americe vedle Disney studia tam bude ještě Patmat studio na několika hektarech :)

na příspěvěk reagoval Segrestor

Segrestor

Segrestor (hodnocení, recenze)

není to, podobně jako Čtyřlístek, třeba o tom, jak se tam bude na lodi prohánět kapitán Lipánek? Doufám, že ne :)

na příspěvěk reagoval Pierre

Andrew_Deer

Andrew_Deer (hodnocení, recenze)

No, nevim jestli je to úplně product placement ale ve scéně se složenkami byla na jedné ze smluv firma Pičus. :)

ocepek

ocepek (hodnocení, recenze)

L_O_U_S

Mimo loga v úvodu filmu, jsem si ničeho nevšiml. Ale to nic neznamená Možná je tak nevtíravý :)

ocepek

ocepek (hodnocení, recenze)

Nejde hlasování ??!!!  Friendly dětský film - tím, že jsou to přiběhy v rámci filmu dobře zkousnutelné pro malé děti. Žádné složité a komplikované vyprávění, prostě je to tak jak to má být jdeme rovnou na věc a jede se prostě Pat a Mat. Drží se to žánru to je dobře. Co mě jako dospěláka rozsekalo je, když v jeden moment zazněla hudba z nemocnice na kraji města v aranžmá Pat a Mat, nečekany vtípek pro dospělé :)  Líbilo se, neni co hodnotit drží se to osvědčeného žánru který Pat a Mat razí jak se tu píše 40 let. Je to furt stejně dobrý.

valousp

valousp (hodnocení, recenze)

Jak píše HAL spadl mi kámen ze srdce, že Beneš drží opravdu linii a navazuje na klasiku. Bál jsem zběsilého  moderního vyprávění pod praporem pokroku :) Je cítit , že Beneš příhody víc rozpracoval a prostředí je víc detailní. Některé věci nechápu jak vlastně animujou musí to být dost pracné. Postavy jsou klasické bez mimiky to mi ani nevadilo nějak mi to k tomu patří. Co mě opět potěšilo žádný product placement aspoň jsem si ho nevšiml je to příjemně čisté, nic se tam nevnucuje. Za to velká pochvala. Koncepce  scének mi přišel jako odkaz na těch 40 let to co jsme sledovali, ale v novém hávu. Možná se mýlím ale takhle to chápu, né že by to bylo pro děj podstatné. Možná by to mohlo být trochu kratší, ale zas nějak moc to takhle neva. Divné mi přišlo to že jsme na to v kině natrefili náhodou, nikde žádná reklama ani publicita.To že to je 40 let mi přijde opravdu zajímavé a  vůbec , že to je vlastně první počin Pata a Mat a v kině.

Reklama

Reklama