Reklama

Reklama

Pat a Mat ve filmu

  • angličtina Pat and Mat in a Movie (festivalový název) (více)
Trailer 1
Animovaný / Rodinný
Česko, 2016, 80 min

Režie:

Marek Beneš

Scénář:

Marek Beneš

Kamera:

Jan Chvojka

Hudba:

Petr Skoumal
(další profese)

Známí nešikové v roce 2016 slaví 40 let od svého vzniku, a byť se na stříbrném plátně ještě nepředvedli, pro kutily jejich kalibru to přeci nemůže být problém. Obzvlášť, když mají na půdě krabice plné filmů a pod schody promítačku, na které fanouškům své příhody rádi odpromítají... Nebyli by to ale oni, kdyby se nepotýkali s celou řadou nástrah. A tak se tentokrát utkají se zákeřným kaktusem, suchým stromem nebo se rozhodnou „zvelebit" svůj příbytek originálními úpravami. A jelikož jsme ve 21. století a všude se propaguje zdravý styl života, i „ajeťáci" se pokusí dostat do kondice protáhnutím svých těl na rotopedu. Jak se jim to povede? (Bohemia MP)

(více)

Recenze (111)

mm13 

všechny recenze uživatele

Ešte že mi môj mladý vysvetlil, že sú stále sprostejší predsa preto, lebo sú stále senilnejší, veď už koľko rokov musia mať. Inak dám nemilosrdný odpad. Tento postreh ale dáva zmysel, tak ich beriem na milosť. Inak na nervy. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Tvořit film ze seriálu, u kterého jste zvyklí na stopáž maximálně 10 minut, není moc dobrý nápad. Ze začátku mě docela bavil, ale postupně je těch 80 minut vážně moc. Čekala jsem bohužel víc. 55% ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Smysl celého projektu je dostat tuhle dvojku na velká plátna, ale zároveň neriskovat. Ale Beneš se zachoval trochu zbaběle. Pat s Matem by si přece zasloužli, nějáký krátký filmík s jednoduchým dějem. Pokud by trval zhruba jenom 60-70 minut, dal by se snést a určitě by vydělal. Nebo aspoň mohli pro film vyrobit nové epizodky. Ale, s tím se už nic nenadělá. Sérii z venkova jsem doposuď viděl pouze letmo a moc mě zatím neoslovila. Teď jsem se s ni aspoň mohl lépe seznámit, protože Pata s Matem jsem samozřejně zbožňoval. A určitě se na jejich charakterech nic nezměnilo. Základní princip epizod je pořád stejný, ale některé díly zde měli tak stupidní zápletky, že sem se ani nemohl smát (papírový servis, vysavač.) Nějaké zase , nevyužívali svůj potenciál (Sluneční clona, Pomerančová šťavá) Ale nějaké epizody, byly úplně stejně dobré jako ty staré a dokonce jsem u nich i zásmál. Nejvíc se mi líbil Kaktus a Rotoped. Podlaha byla taky hodně dobrá. Animace je líbezná a jsem rád, že to má přád takovýhle vzhled a není to opatřeno nějákým 3D. Některé epizody byly slabší, ale Pat a Mat stejně ani po 40.letech neztratili dech. Přeji Benešovi aby se mu stále dařilo takhle navazovat na práci svého otce a aby dokázal seriál oslovovat stále nové gererace diváků. A Patovi a Matovi bych popřál, aby se skutečně jednou dočkali svého plnohodnotného filmu. ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Od "Pata a Mata vo filme" som čakal asi niečo viac než 10 lacne na seba našróbovaných skečov. Veru slušná zábava, aj po toľkých rokoch, aj kúsok nostalgie som pocítil, ale maximálne zbytočný zážitok v kine. :) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

pořád jsou to Pat a Mat tak jak je známe,nicméně od filmu bych očekával víc než jen sled klasických krátkých příhod spojených výměnami kotouče v promítačce...takže vtipné to je víceméně pořád stejně,ale na film je to málo...60% ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Jednotlivé epizody by si zasloužily lepší hodnocení, ale nazvat filmem pásmo epizod pospojované výměnou cívek na promítačce, to se nesluší. Ale zase ta epizoda s papírovými tácky byla přesným vyjádřením snahy Gréty Thunberg a jejích žáků - uspoříme pár gramů CO2, a je úplně jedno, že nás to stojí daleko více materiálu, úsilí, a i toho CO2, a že zplundrujeme své okolí. V tomto Pat a Mat překračují hranice grotesky a demaskují moderní civilizaci. ()

otík 

všechny recenze uživatele

S celovečerním filmem Pata a Mata je to těžké. Jednak čím novější díly, tím sestupná kvalita zábavnosti, jednak deset dílů je velmi těžkotonážní nálož, kterou sotva zvládne dospělý, natož třeba mé pětileté dítě. Od poloviny filmu se už ptá, kdy bude konec, na chvíli ho uklidním tím, že už jen pět dílů, pak ho trochu zabaví pády jeho oblíbených postaviček, aby se za čtvrt hodiny postavil a prohlásil, že už ho to nebaví. A mně taky. Doma si pustíme dílů z DVD kolik děti zvládnou, tady to dostanete v plné palbě bez možnosti úhybu. Samotná kvalita zábavy je dle mně výrazně sestupující. První série měly neskutečné kouzlo, člověk se popadal za břicho. Návrat Pata a Mata po revoluci už měl své mouchy, ale sem tam byla geniální skeč. Tady už není geniální nic, neustálé padání rychle omrzí, nápady nejsou nijak originální a struktura starých dílů (něco těžce vyrobím a pak to nechtě úplně zničím) je ta tam. Jsem zklamán a bohužel ani děti, které u starých dílů doma sedí jako přibité, se po půlce nudily. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Proč to dělat jednoduše, když si mohu zbořit půlku domu. Zpracování zůstalo při starém, systém řešení problému taky, je to klasický Pat a Mat. Když už slaví 40 let a je z toho film, tak nemuselo jít pouze o slepenec 10ti dílů za sebou, které na sebe navíc nikterak nenavazují. V jednom díle si zdemolují skříň a v dalším už je zase zpět. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Jedna epizoda za druhou, žádný film. Navíc chlapcům evidentně došel dech a proto víc jak 3 hvězdy ze mě ani Pat a Mat nevymlátí. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Samotné epizodky nejsou špatné. Ale slepit je jednou stále se opakující scénou s promítáním? To mi přijde jako hodně velká ostuda. ()

_DAVE_ 

všechny recenze uživatele

V podstatě jen 6 dílů naplácnutých za sebe, jen pro opravdové fandy. Jinak je kulturní zážitek srovnatelný s papírovým DVD za 39Kč. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na filmový příběh, ale je to opět "jen" sled skečů. Ale i tak se na to pěkně dívá, za vrchol považuju scénku s rotopedem. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Pat a Mat si doma púšťajú A je to... Ani to sa samozrejme nezaobíde bez problémov a nezdarov. A keď si pustia 10 dielov, je z toho film do kina. Niektorým to vadí, ale mne nie, lebo som to vedel a neočakával som spletitý a poučný príbeh s veľkým presahom pre dospelých. To naozaj nie je, ale sú to staré dobré zlaté české ručičky a geniálne riešenia domácich majstrov. Po prvých dvoch dieloch som zaváhal, či bude plné hodnotenie, ale Ovolis, Vysávač, Stacionárny bicykel a Plávajúca podlaha mi všetko vynahradili. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Pat a Mat jsou fajn... tedy jako večerníčkový seriál. Jedna dávka idiocie za večer stačí. Ale x10? Tak to už je masakr. Kdyby alespoň byla snaha o jakýkoliv příběh, ale ono je celé zaonačené tak, že Pat a Mat si pouští jednotlivé krátké epizody jednu za druhou... Tedy tak trochu podvod (pusťte si DVD s deseti epizodami za sebou a máte stejný efekt... na to nepotřebuji "film"). Celkově jsem tedy zklamán, ale protože NEJSEM cílová skupina, věřím že mnoho jiných (infantilních, nenáročných, retardovaných) dětí bude spokojeno. ()

Reklama

Reklama