Reklama

Reklama

Pat a Mat ve filmu

  • angličtina Pat and Mat in a Movie (festivalový název) (více)
Trailer 1
Animovaný / Rodinný
Česko, 2016, 80 min

Režie:

Marek Beneš

Scénář:

Marek Beneš

Kamera:

Jan Chvojka

Hudba:

Petr Skoumal
(další profese)

Známí nešikové v roce 2016 slaví 40 let od svého vzniku, a byť se na stříbrném plátně ještě nepředvedli, pro kutily jejich kalibru to přeci nemůže být problém. Obzvlášť, když mají na půdě krabice plné filmů a pod schody promítačku, na které fanouškům své příhody rádi odpromítají... Nebyli by to ale oni, kdyby se nepotýkali s celou řadou nástrah. A tak se tentokrát utkají se zákeřným kaktusem, suchým stromem nebo se rozhodnou „zvelebit" svůj příbytek originálními úpravami. A jelikož jsme ve 21. století a všude se propaguje zdravý styl života, i „ajeťáci" se pokusí dostat do kondice protáhnutím svých těl na rotopedu. Jak se jim to povede? (Bohemia MP)

(více)

Recenze (111)

Lisabellla 

všechny recenze uživatele

Pro milovníky těch dvou malých loutkových kutilů asi fajn zavděčení se. Pro mě už jen opakující se a dávno vyždímané vtípky. Tak vyždímané, že na začátku každičké scénky jsem přesně věděla, jak to dopadne a jak se to ti dva koumáci pokusí vyřešit. Pro mě dost zklamání, ale asi hlavně proto, že jsem čekala nemožné. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Bohužel jde jen o jednotlivé díly docela neuměle poslepované a nemá to žádný společný děj. Jednotlivé díly jsou ovšem stále stejně skvělé a vtipné, jako ty původní. I když Pat a Mat modernizují (dron, apod.), tak je to stále stejně super. Přesto musím dát o hvězdu méně za chabou snahu vytáhnout z lidí peníze jen tím, že tvůrci slepí několik dílů a pošlou to do kin. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Moc nerozumím tomu názvu.... jde pouze o sled několika jednotlivých dílů a ne o ucelený příběh.... Každý díl zvlášť by mohl zaujmout, ale takto to časem omrzí a navíc je tu stále pocit, že jste byli oklamáni.... ()

EKLEKTIK 

všechny recenze uživatele

Jeden dlouhý film, nebo deset krátkých z ručně animovaného světa pro dva lidi a jednoho kosa. Člověk ale musí ocenit skromé podmínky, ve kterých vznikal a entuziasmus jeho tvůrců, předávaný z generace na generaci. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Trošku krotí nadšení fakt, že jde jen o sbírku kraťoučkých příběhů, navíc (podle všeho) už dříve uvedených. Ale vzhledem k tomu, že jsem se minimálně u poloviny z nich fakt dobře bavil, to dokážu přejít. ()

Stružák 

všechny recenze uživatele

S Patem a Matem je samozřejmě sranda, ale FILM to skutečně není. Každá epizoda zvlášť fungovat bude, ale takhle poslepovaná necelá hodina a půl prostě nebaví. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Vzdycky jsem mel rad jejich vecernicky. Takze idea vykaslat se na pribeh a loupnout za sebe "jen" nekolik kratkych pribehu v klasickem strihu mi naprosto stacila. ()

Marys 

všechny recenze uživatele

Čakal som nejaký nový, hutný príbeh a aj keď tieto poskladané miniepizódy vôbec nie sú zlé, nedá sa to brať ako "Pat a Mat vo filme". Škoda. Keď už chceli spraviť niečo veľkolepé v rámci výročia, nemuseli sa tvorcovia toľko uskromniť a jedinú inováciu do filmu dať skladanie plátna a výmenu kotúčov filmov. Keď už, mohol to byť remaster skutočne najpodarenejších epizód, nie len tých posledných. ()

dawe787 

všechny recenze uživatele

Dávám o hvězdu méně za ten podvod s názvem - ono napsat "ve filmu" a pak se dívat na 10 klasických večerníčků je trochu tunel na diváky, hlavně v kině!!!! ()

petokucho 

všechny recenze uživatele

Vidiet legendarne "A je to" z cias minulych na velkom platne v kine bolo prijemne, avsak nejde o celovecerny film, ale viacero samostatnych epizod naukladanych za sebou. Bolo to fajn, no je pravda, ze v svojich detskych casoch ma Pat a Mat bavili viac ako teraz - je to urcite vekom a mozno aj preto, ze vecernickovsky koncept jeden diel za den bol vhodnejsi :) ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Nikdy, ani v dětském věku, jsem nebyl skalní fanoušek těchto povedených „hodinových manželů“, ale celovečerním filmem jsem byl doslova zklamán…..teda zklamán je ode mne trochu silné slovo, já se jednoduše nedokoukal. Možná pokusit se o nějaký celistvý příběh, ale podobný slepenec epizod je jenom jedním nekonečně dlouhým večerníčkem. Pokud to vše bylo míněno jako oslava 4 dekád na úrazovém oddělení, tak si Pat s Matem po těch letech zasloužili honosnější oslavu. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Pat a Mat su uz legendarne postavicky,ktore miluje asi vacsina ludi,uz v detstve som na nich frcal a bol zavisly,no a odvtedy sa nic nezmenilo,jednoducho parada a myslim,ze kazdy film s nimi si vzdy rad pozriem a ohodnotim co najvyssie...:-) ()

figliar 

všechny recenze uživatele

Nie je to klasický film, a ani mi týchto x krátkych rozprávok nevyvolalo také nadšenie ako Lubomír Beneš, ale aj tak sú to starý a dobrý Pat a Mat, ktorý síce prešli do modernej doby, ale staromódnym spôsobom dokážu pobaviť. ()

s1r1us 

všechny recenze uživatele

Toto není Pat & Mat jak je známe. Epizody minimálně vtipné. Navíc, každý asi očekává jeden film a přitom je to jen pásmo krátkých epizod, prostě jako večerníčky pouštěné jeden za druhým. Vypadá to jako Pat a Mat, 1 x *. ()

balcazar 

všechny recenze uživatele

Bol to darček legendárnemu seriálu, no po skončení filmu sa človek pýta, či také niečo bolo potrebné. Štyri hviezdy dávam za to, lebo to bola nefalšovaná zábava, ale celkom som nepochopil štýl, akým to bolo celé spracované. Spraviť z 8-minútového seriálu, v ktorom postavy nehovoria, celovečerný film s jedným príbehom, je extrémne náročné, ale spojiť skečovité príbehy do 80 minút rad za radom mi príde akoby bez nápadu. Takže po skončení máte taký ten pocit: áno, bavil som sa, ale to je celé? ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Nedávno pozreté po rokoch. Za mňa veľmi dobrý nostalgicky film. Film má 80 min v ktorých sa nachádza zopár krátkych videí s jedným takpovediac hlavným príbehom, ktorý to pekne spája. Tento film ako aj pôvodný seriál je pre všetky generácie. Nikoho neurazí, prípadne príjemné naláka potenciálnych nových ľudí. Celkové hodnotenie za mňa je 90%. 10% dávam dole za dĺžku, keďže to mohlo mať kľudne aj dve hodiny. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Popravde to bolo sklamanie. Na základe názvu som totižto očakával, že uvidím takpovediac niečo nové, že uvidím 2 obľúbené postavičky v 60 - 70 minútovom príbehu, ktorý bude mať svoju pointu a zrejme aj súvislý dej. Nekonalo sa to. Toto nie je Pat a Mat vo filme a názov je úplne zavádzajúci. Jedná sa o zlepeninu 9 možno 10 klasických, ale predtým nevidených situácií. Originálna hudba, rovnako ako pri posledných seriálových častiach sa nekonala. Aj keď to bolo nové, po celú dobu som mal dojem, že sa dívam na stokrát videné. Dal by som len jednu hviezdu, ale beriem do úvahy aj fakt, že sa to páčilo môjmu 5 ročnému synovi, i keď myslím, že aj jeho názor bol silne ovplyvnený popcornom, supermanovským pohárom, ľadovou drťou a tak ďalej :). Sklamanie. ()

Reklama

Reklama