Reklama

Reklama

Pat a Mat ve filmu

  • angličtina Pat and Mat in a Movie (festivalový název) (více)
Trailer 1
Animovaný / Rodinný
Česko, 2016, 80 min

Režie:

Marek Beneš

Scénář:

Marek Beneš

Kamera:

Jan Chvojka

Hudba:

Petr Skoumal
(další profese)

Známí nešikové v roce 2016 slaví 40 let od svého vzniku, a byť se na stříbrném plátně ještě nepředvedli, pro kutily jejich kalibru to přeci nemůže být problém. Obzvlášť, když mají na půdě krabice plné filmů a pod schody promítačku, na které fanouškům své příhody rádi odpromítají... Nebyli by to ale oni, kdyby se nepotýkali s celou řadou nástrah. A tak se tentokrát utkají se zákeřným kaktusem, suchým stromem nebo se rozhodnou „zvelebit" svůj příbytek originálními úpravami. A jelikož jsme ve 21. století a všude se propaguje zdravý styl života, i „ajeťáci" se pokusí dostat do kondice protáhnutím svých těl na rotopedu. Jak se jim to povede? (Bohemia MP)

(více)

Recenze (111)

RAFT 

všechny recenze uživatele

Krátké dily pata a Mata se dají ,jenomže dat animované hrdiny do celovečerního filmu Děkuji ale ne ,jako vcelku se dalo dávat ale abych sem se při ani máku ani jednou ne zasmál je poměr ne u staršího diváka něco spatne. Jako večerníček krátkých filmů beru .Celovečerní film ne .ZA me 65% ()

elimS 

všechny recenze uživatele

65% - komentář 20ti slovy: Slepit dohromady několik samostatných epizod a říkat tomu film? To podělali. Ovšem, na kvalitě to neubírá a bavil jsem se. ()

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Od celovečernej verzie kultovej kutilskej dvojice som síce čakal viac, no darmo, je to proste klasika. Výročný film je vlastne len taká "zbierka" novších príbehov, ktoré síce stále melú o tom istom, no práve preto ich tak zbožňujeme. Kto na tom vyrastal, sklamaný určite nebude. Ja som sa i po toľkých rokoch naozaj schuti na príbehoch pobavil. ()

darthhokro 

všechny recenze uživatele

recyklát ze slabších dílů.... Ale na českou pohádkovou tvorbu v posledních letech je tohle geniální dílo. Slabé dvě. ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Zo slzou v oku musím tomu dať priemerné 3 hviezdy.Síce milujem seriál, ale toto sa vážne nepodarilo. Je to proste len pár scénok zlepených dohromady. Aspoň tie prestrihy mohli dať iné a nie 500 krát to isté... Akože chápem, že by s tým mohlo byť kopec roboty z toho urobiť sto percentný film, ale tak stále lepšie ako toto. Keby som mal toto hodnotiť ako nejaký mini seriál zo sveta Pata a Mata, tak to je jasne za 5 hviezdičiek. No takto to vážne nepôjde. ()

fordhont 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem snahu o propojení jednotlivých epizod do jednoho děje a ne několik dílů za sebou. Nicméně styl a humor zůstal stejný, což je fajn. Těžko hodnotit jako film... Epizoda s rotopedem za mě asi nejlepší. :-) ()

OJan 

všechny recenze uživatele

Vydařený film s Patem a Matem, vydařené scénky, které jsou vtipné, zábavné bez žádného slabšího místa. |75%| ()

Durdas 

všechny recenze uživatele

Když jsem šel do kina, tak jsem byl hodně zvědavý, jaký dokázali autoři vymyslet příběh, který by vydržel a zabavil na 80 minut. Nakonec se z toho vyklubal film, složený z několika příběhů - jakoby víc večerníčků dohromady. Nakonec jsem byl za to rád, protože ten dlouhý příběh si nedovedu představit. Takto to mělo spád a sršelo nápady a vtipy. Asi už jsem na Pata a Mata starej a koukám se na jejich počínání pragmaticky, ale když jsem se dokázal od toho odprostit, tak jsem se velmi dobře bavil! :-) Od třetího příběhu není žádný díl slabý a člověk nevěřícně kroutí hlavou nad nápady a eskapádami naší dvojice a dobře se u toho zároveň směje. :-) Musím ještě vyzdvihnout hudební doprovod, protože přináší starou známou melodii a dochucuje ji novými tóny a je z toho velmi chytlavá hudba. ;-) Je to starý dobrý Pat a Mat jako dřív, a to je dobře! A je to... :-D ()

miistr 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že jsem též jako někteří zde očekával spíše nějaký jejich komplexní příběh než několik částí slepených dohromady. Je to ale naštěstí jenom to jediné negativum jinak tihle dva dokáží pobavit stejně jako dříve, když jsem byl malý kluk. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Na rovinu je potrebné povedať, že pre tých, ktorí videli najnovšie časti príhod Pata a Mata, je tento film úplne zbytočný, čo je aj môj prípad. Tí ostatní, ktorí majú radi túto dvojicu, si zrejme prídu na svoje. Je nutné ale podotknúť, že tá kvalita dielov už je naozaj neporovnateľná s tými prvotnými a je to naozaj škoda, lebo to vyzerá, že tvorcom už dochádza kreativita. 60 % ()

Plaque 

všechny recenze uživatele

Mne je to asi fuk, či to boli malé mikropríbehy, ktoré už kdesi odzneli alebo by to bol ucelený príbeh hodný veľkofilmu... Pat a Mat sú ako Vianoce... Je jedno aké zvyky, aké ryby, či aké polievky podávate, všetci sa na ne tešíme a užívame... A ja som si užíval, ako keď som bol malý, Večerníček zažínal svetielka a ja som sa modlil, aby tam nebola nejaká trapošina, ale ďalšie dobrodružstvo týchto skvelých domácich majstrov... ()

CZ_Milka 

všechny recenze uživatele

Pat a Mat mí oblíbenci nebývali, ale mockrát jsem se u nich zasmála. U filmu jsem se několikrát smála tak, že jsem se nemohla zastavit a v sálu, kde bylo suma sumárum maximálně 15 lidí, vypadala jako cvok :-). Dokonalé to není, váhám mezi *** a ****, ale z té nostalgie tedy za čtyři... ()

mikiqex 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu: tři příběhy spíše nuda, u tří jsem se smál, až jsem nemohl popadnout dech a přes slzy jsem neviděl, a ostatní takový příjemný "průměr", na jaký jsme zvyklí. Oproti předchozím dílům je tam hodně vtipných situací pro ty nejmenší, kteří v (bohužel prakticky prázdném) kinosále tvořili většinu. Rotoped se ale zařadí hned za Grill, který stále považuji za nejlepší. Hudba Petra Skoumala rozhodně potěšila, na druhou stranu jsem se ale těšil na něco z původní hudby, která nakonec v žádné podobě nezazněla. ...ale srsly, čím se ti dva vlastně živí?! ()

jirkahodr 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco jako Ovečka Shaun, trochu jsem se bál co tam ti dva budou celou dobu dělat jestli to nebude nuda . Nakonec díky tomu, že jsou to jednotlivé příběhy tak to funguje dobře a extra dobře na předškolních dětech. A pro rodiče jak za mlada:) navíc některé momenty by mohli být součástí kampaně na bezpečnost práce:) Co musím zmínit je to že velké plátno tomu opravdu sluší vynikne každá věc a užili jsme si každý šroubek. Ohromující je , že si udrželi stále stejnou kvalitu možná i trochu lepší a to je asi také tím, že si to drží ten formát příběhů a není to jeden rozvleklý příběh. Naopak možná by se Pat a Mat trochu mohli posunout dál a mít i nějké soudobé "hračky" jako tablet počítač atd... aby více reagovali na dnešní dobu. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

A je to! Pat a Mat majú konečne svoj film, milá nostalgická spomienka. Lenže toto nie je film, ale zlepené pásmo jednotlivých epizód. ()

Reklama

Reklama