Reklama

Reklama

Pat a Mat ve filmu

  • angličtina Pat and Mat in a Movie (festivalový název) (více)
Trailer 1
Animovaný / Rodinný
Česko, 2016, 80 min

Režie:

Marek Beneš

Scénář:

Marek Beneš

Kamera:

Jan Chvojka

Hudba:

Petr Skoumal
(další profese)

Známí nešikové v roce 2016 slaví 40 let od svého vzniku, a byť se na stříbrném plátně ještě nepředvedli, pro kutily jejich kalibru to přeci nemůže být problém. Obzvlášť, když mají na půdě krabice plné filmů a pod schody promítačku, na které fanouškům své příhody rádi odpromítají... Nebyli by to ale oni, kdyby se nepotýkali s celou řadou nástrah. A tak se tentokrát utkají se zákeřným kaktusem, suchým stromem nebo se rozhodnou „zvelebit" svůj příbytek originálními úpravami. A jelikož jsme ve 21. století a všude se propaguje zdravý styl života, i „ajeťáci" se pokusí dostat do kondice protáhnutím svých těl na rotopedu. Jak se jim to povede? (Bohemia MP)

(více)

Recenze (111)

rigby 

všechny recenze uživatele

Klasika. Jen jsem čekal něco trochu jiného, když už se mělo jednat o celovečerní film. Nakonec to bylo stejně jen pásmo tradičních krátkých filmů. Ale naštěstí zůstal tradiční humor, takže jsem se často zasmál z plných plic. Jen po hodině jsem toho už měl docela dost, přece jen taková dávka najednou je poněkud ubíjející. ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Túto svojráznu dvojku jednoducho budete milovať. Škoda len, že tvorcovia nešli v šľapajách britských kolegov (ovečka Shaun) a neskúsili vytvoriť plnohodnotný celovečerák. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Tento film je zbierkou klasických seriálových epizód, ktoré netvoria samostatný príbeh, ale dohromady ich spája len rámec akoby spomienok, ktoré si hlavní hrdinovia premietajú na plátno, čo sa samozrejme nezaobíde bez malej "rekonštrukcie". Takže názov by mal skôr nemal znieť Pat a Mat vo filme, ale Pat a Mat o premietaní filmu. Samotné epizódy nie sú ničím výnimočné a tvoria typickú prehliadku nešikovnosti až hlúposti našich majstrov. Animácia má tradične dobrú úroveň ale kulisou tu je amorfná nudná hudba, v ktorej sa síce objavujú motívy zo seriálu, ale dramatické podfarbenie výmyslom Pata a Mata nedodajú. ()

pepe_r 

všechny recenze uživatele

Baví mě ,že Beneš má pořád invenci. Nápady jsou opravdu skvělé, kachličky mi příšli trochu salbší ale zpětně musím říct , že je to geniální. No a řádění na rotopedu je absolutně THE BEST i podle dětských reakcí v kině. Dobré je, že film má cca 80 minut, to je pro děti tak akorát. ()

M_crha 

všechny recenze uživatele

Tedy, musím ocenit tu hravost a dětskost , která je stále přítomna v příbězích. Je z toho jasné, že je to vyrobené opravdu s nadšením a ne pro to aby to bylo. Je to poctivá práce, kéž by takových poctivých věcí bylo více. ()

titix 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře, bezesporu kvalita se chválí sama . Oceňuji ten důvtip s kterým je film udělán, tu preciznost animaci. To jsou všechno atributy které za ta léte z Pata a Mata nevymizeli a film je naopak vytáhl na plátno. Ano Pat a Mat patří na plátno. Teď není o čem špekulovat, plátno oboupolpetům sluší. A děti to oceňují.Ještě jsem nezašil tak přijemné představení kde i menši děti vše komentují a jsou vtaženy do děje. Je velmi chytré, že film je složen z jednotlivých příběhů, které tvoří celek, pro menší děti je to pochopitelnější a udrží lépe pozornost. Možná by bylo lepší, kdyby příběhy byli tématicky blíž, takhle to pro děti problém neni ale možná pro dospělého by to bylo takové učesnější. A poslední věc která se filmu týká okrajově. Ale nějak mi přijde ta propagace filmu rozpačitá a hlavně to že jim je 40 let je přeci událost, která by měla být vidět a slyšet. Kde udělali soudruzi chybu ? ()

kodwin 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že tenhle "biják" produkovala chytrá horákyně. Jak jinak si vysvětlit, že se jedná o zcela nenápaditě poslepované jednotlivé díly. Proč se alespoň režisér nepokusil udělat okolo toho promítání dílů nějakou větší omáčku? To slepování mi fakt přišlo nedůstojné. Sami o sobě epizody celkem ujdou, i když se jedná spíše o průměrné kusy, ale film pro kina? Tak to ani náhodou, navíc je to strašně dlouhé ... ()

fila_B 

všechny recenze uživatele

Pat a Mat se nedá hodnotit jako film. Jednak jsou to vždy jen dvě postavy a navíc jsou němí. Proto chápu, že klasický 90min příběh je pro Pata a Mata cizí, na co bychom se dívali. Jsem rád, že režisér Beneš se rozhodl nic v konceptu Pata a Mata neměnit a ctí to že to je groteska. mám radost z toho, že vidím kuťáky v jejich klasickém formátu a přitom v moderním podání pro kina. Je příjmní vidět jak jsou nové příběhy rozehrané a i dějově posuneté dál ale přitom ctí klasického Pata a Mata. Je radost se dívat na postavy, které jsou tu 40 let a cítit, že se o ně někdo s citem stará aby tu dalších 40 let ještě byli. ()

peju odpad!

všechny recenze uživatele

Cože? Lákat do kina za prachy na slepenec příběhů které běží normálně v televizi? Přiběhy jako vždy super, ale za podraz nemůžu dát lepší hodnocení... ()

Monditrade 

všechny recenze uživatele

Nic moc... dát dohromady pár večerníčků a nazvat to filmem ... nevim nevim.... a už i tak každý díl byl slabota, kde se snažili vyždímat za každou cenu hůmor... toto patří rovnou do TV ()

NSN odpad!

všechny recenze uživatele

Použít už jednou odvysílaný desetiminutovky a nazvat to filmem? Slušná zrada na diváka. A "filmový" umění, bezesporu. ()

Chlo0opek 

všechny recenze uživatele

Pat a Mat jak je známe. Jenže jak ty jejich příběhy zakomponovat do filmu? Autorům se to povedlo: nápad na spojení jednotlivých příběhů se tak projevil jako přirozený a příběhy tak mohly dobře plynout a film tak máme na světě. Ale že ani těch 40 let nepomohlo k tomu, aby se z těchto nešiků stali šikovní kutilové, to se ani nechce zdát;)! ()

ocepek 

všechny recenze uživatele

Dnes ještě více než v neděli oceňuji, že Beneš ctí žánr a Pata a Mata vede právě vylepšováním v rámci žánru. A nikde na mě nevyskočila žádná Panda. Friendly dětský film - tím, že jsou to přiběhy v rámci filmu dobře zkousnutelné pro malé děti. Žádné složité a komplikované vyprávění, prostě je to tak jak to má být jdeme rovnou na věc a jede se prostě Pat a Mat. Drží se to žánru to je dobře. Co mě jako dospěláka rozsekalo je, když v jeden moment zazněla hudba z nemocnice na kraji města v aranžmá Pat a Mat, nečekany vtípek pro dospělé :) Líbilo se, neni co hodnotit drží se to osvědčeného žánru který Pat a Mat razí jak se tu píše 40 let. Je to furt stejně dobrý. ()

psekera 

všechny recenze uživatele

Děti, byli nadšený. Vrátil jsem se do dětských let a děti jsou nadšeny doteď, dokonce i manželka se chechtala. Je to fakt složené z jednotlivých příběhů, které jsou provázané v celku jednoduchou zápletkou. To asi má za následek to, že to pořád šlape a není tam takový ten filmový efekt, kdy se děj zpomalí a děti odpadnou. Tady to fakt šlape. Ale co musím opravdu vyzdvihnout je jak je to DOKONALÝ to si všimnete až na plátně nevím jestli je to extra pro tuhle verzi nebo jen v těch nových dílech. Prostě motorový pila má řetěz, kladivo je ošoupané jak u mě v dílně atd... Nevím v jakém je to měřítku ale je to machrovina do totálního detailu. Naopak jsem měl pocit, že to je takové uhlazené, že co si pamatuji staré díly bylo to takové "brutálnější" a trochu překvapivější. O to více bych se přimlouval, kdyby vzali staré díly a ty upravili pro kino myslím, že pro oslavu 40 let by se to určitě hodilo. Rozhodně nelitujeme. ()

kamilek2 

všechny recenze uživatele

feee ha To jsou překvapení. 1/ vůbec jsme netušili, že to je v kinech. Puvodně jsme šli na Barbie, ale ta nám to určitě odpustí. Proč to nemá reklamu to tedy nechápu. 2/ Ono je to fakt skvělé. Mě se to líbilo jako když jsem byl dítě, drží to pořád to své kouzlo, navíc je to tak detailně propracované. Fakt jsem zíral, nechápu jak se to animuje. 3/ Netušil jsem, že to jsou příběhy, ale díky tomu to tak dobře asi i funguje. A teď kritika asi by mohlo být příběhů méně ale mohli by být delší, je to taková drobnost i když film není extra dlouhý. Celkově 4 hvězdy doporučuji. ()

zlamic 

všechny recenze uživatele

Je to moc pěkné. Došlo mi, že to je ideální startovní film pro nejmenší aby si zvykli na kino. Kamarád na to vzal syna který byl poprvé v kině - školka 2 třída. Koukal s vykulenýma očima řezal se smíchy občas něco komentoval. Mí starší děti už měli trochu nadhled smáli se na jiných místech, bavilo je to stejně. Je skvělé že to neztratilo nic ze svého kouzla a řekl bych, že je to propracovanější . Každopádně v kině to působí perfektně. ()

tmag22 

všechny recenze uživatele

Trhli jsme rekord, je to první film, který zhlédla naše pětiletá slečna celý. Většinu předtím jsme končili dvacet minut po začátku při prvním čurání, že už se nechce vrátit, že to je nuda. Tohle je první film, který jsme dali od úvodních titulků až po závěrčné a k tomu dvě čůrání. To je díky těm příběhům. Přeci jen v rámci příběhu děti udrží pozornost a dává jim to smysl. Za to skláním režisérovi poklonu, další za to , že to není odbyté a řemeslně posunuté dál. A jednu vítku, kdybych si nečetl nějaký aprílový článek o Patovi a Matovi v Číně tak o tom nevím, to mi tedy přijde jako svérázný způsob propagace. Každopádně Pata a Mata se šikmíma očima nechceme. ()

janko_solko 

všechny recenze uživatele

naozaj pekné. Pat a Mat nestratil nič zo svojej kvality. Deti mali radosť aj ja a tento koncept príbehov je pre menšie deti naozaj dobrý. Stále sa domáhli ďalšieho a ďalšieho :) ()

Reklama

Reklama