Reklama

Reklama

Pat a Mat ve filmu

  • angličtina Pat and Mat in a Movie (festivalový název) (více)
Trailer 1
Animovaný / Rodinný
Česko, 2016, 80 min

Režie:

Marek Beneš

Scénář:

Marek Beneš

Kamera:

Jan Chvojka

Hudba:

Petr Skoumal
(další profese)

Známí nešikové v roce 2016 slaví 40 let od svého vzniku, a byť se na stříbrném plátně ještě nepředvedli, pro kutily jejich kalibru to přeci nemůže být problém. Obzvlášť, když mají na půdě krabice plné filmů a pod schody promítačku, na které fanouškům své příhody rádi odpromítají... Nebyli by to ale oni, kdyby se nepotýkali s celou řadou nástrah. A tak se tentokrát utkají se zákeřným kaktusem, suchým stromem nebo se rozhodnou „zvelebit" svůj příbytek originálními úpravami. A jelikož jsme ve 21. století a všude se propaguje zdravý styl života, i „ajeťáci" se pokusí dostat do kondice protáhnutím svých těl na rotopedu. Jak se jim to povede? (Bohemia MP)

(více)

Recenze (111)

Lambrija 

všechny recenze uživatele

Chodit na tohle do kina je naprostá zbytečnost. Jediný důvod je snad to čtyřicetileté výročí či pro někoho možná jistá dávka nostalgie. Své původní sídlištní baráčky už asi definitivně zdemolovali, a tak se Pat & Mat přesídlili na venkov. Jedinou dějovou linkou je to, že si mistři promítají sami sebe při jejich kutilských záchvatech, což je samo o sobě dost pofidérní. Po tom všem, co spolu oba hrdinové prožili, muselo být těžké vymyslet něco nového a udržet při tom laťku kvality. Myslím, že tak úplně se to nepovedlo. Nesmály se ani děti ani dospělí. Myslím si také, že v dnešní době už by to šlo udělat tak, aby v některých záběrech nebyly vidět lanka k figurkám. Na druhou stranu smekám klobouk před vším tím miniaturním nářadím a dotaženými detaily. Je dost možné, že až budeme s dětmi sledovat filmové pásky Pata & Mata ve Večerníčku, názor na ně zmírníme. Takto mi po půl hodině lezla na nervy i jinak mnou celkem oblíbená Skoumalova hudba. ()

mfanta 

všechny recenze uživatele

40% - Samozřejmě, jedná se o film především pro děti (a to ještě docela malé), ale přesto... Měl jsem co dělat, abych vydržel do úplného konce a neukousal si půl ruky nudou. Na jednu stranu se jednalo o poctivé pokračování večerníčků a i té invence tam bylo dost. Ale naskládání deseti (nebo kolik to vlastně bylo) večerníčků za sebe bez jakékoliv nosné linie asi mnoho diváků neocení. Alespoň jsem si v duchu mohl dělat odpočet. Jeden z dílů byl hodně vtipný a dost jsem se při něm nasmál. ()

PORTER44 

všechny recenze uživatele

Bohužel není to nic nového,jen starší díly puštěné za sebou trochu podvod i přesto jsem se bavil,kutilové na 1. ()

Mateskimos 

všechny recenze uživatele

Kdepak! Tak tohle vážně nepůjde. Pro mě veliké zklamání ve všech směrech. Vůbec to není Pat&Mat ve filmu, nýbrž jen sbírka pár novodobých dílů, které dlouholetého diváka spíš urazí a dokonce i naserou, než pobaví. Prostě už to není ono a kdo snad čekal skutečný film, tak si nejspíš říká: "Co za kokota tomu dalo název ? " ! A nejhorší asi na tom všem je, že za to vděčíme synovi Lubomíra Beneše, panu Markovi.Takže kdo čekal, že vše zůstane v rodině, bude zklamaný minimálně jako já. Dál jablko opravdu spadnout nemohlo. Aspoň je zde krásně vidět, že když dva dělají totéž, není to totéž. Dokonce mám takový pocit, že ani známá znělka vlastně nezazněla...No prostě hrůza!!! Snad jen lítost a nostalgie mi velí dát 2* a neodsoudit to na úplný odpad...Achjo. ()

Speedy115 

všechny recenze uživatele

Bohužel jen jedna hvězdička, čekal jsem film s nadupaným příběhem a je to prostě jen několik dílu v sobě, tudíž úplně zbytečné a ani trochu vtipné. ()

Kumbik 

všechny recenze uživatele

Stačil mi vždy jeden díl, takže film jsem si nikdy nepřál, navíc jsem se dostal k filmu čistou náhodou. Při prvním kutilství v koupelně mi lehce cukaly koutky, ale potom mě to začalo nudit... Ono dát seriál do filmu není zrovna dobrej nápad a osobně si myslím, že tito dva "šikulové" měli zůstat pouze v té seriálové podobě. Za mě dvě hvězdičky, že jsem se cítil zase jako dítě, když jsem viděl tu první část filmu. ()

MirecRKK 

všechny recenze uživatele

som uplne sklamany, moznoze mi po rokoch nepridu taky zabavny ako ked som bol chlapec ale len obcas som sa bavil, najvacsia chyba je to ze to vobec nieje film ale za sebou iduce scenky ktore si pozeraju na premietacke, tie absolutne na seba nenadvezuju takze to ani nemoze byt rec o filme a to ma sklamalo asi najviac, keby apson tie scenky nejaky suvis mali, to ja ako keby ste si pustili 10 dielov a je to po sebe nic ine a to cloveka nebavi, takze som to ani nemohol pozret naraz, ak by som to pozrel naraz tak tomu dam 1 hviezdicku a to len za to ze ich mam rad a bola to vyznamna cast mojho detstva kedze som si to rozdelil davam 2 hviezdicky ale opakujem vobec to nieje film a som velmi sklamany ()

kacenka.r5 

všechny recenze uživatele

Keď decká zistili, že ide Pat a Mat vo filme tak sme vedeli že kinu sa nevyhneme. No tak ako sa tešili, tak veľmi rýchlo pochopili, že to nieje to čo čakali.... Videli len to čo majú doma, akurát v inom podaní. Za seba, aj za muža, hovorím že to bolo najzbytočnejšie vyhodených 20 eur... Pata a Mata máme radi, ale ďaleko viac si ich užijeme doma a presne toľko koľko chceme. Za nás teda nula bodov jednu hviezdu dám len s úcty k seriálu. ()

Ajbell 

všechny recenze uživatele

Nič nové oproti starším sériam. Doslova. Námety, prostredie, hudba..všetko po starom. Dokonca to nebol ani súvislý film, znova len jednotlivé príhody. Preto si ani nemyslím, že scénky s vymieňaním kaziet spravia z rozkúskovaných častí film, ako je uvedené. Vďaka chvíľke nostalgie ale stojí za pozretie. ()

Reklama

Reklama