Reklama

Reklama

Pat a Mat ve filmu

  • angličtina Pat and Mat in a Movie (festivalový název) (více)
Trailer 1
Animovaný / Rodinný
Česko, 2016, 80 min

Režie:

Marek Beneš

Scénář:

Marek Beneš

Kamera:

Jan Chvojka

Hudba:

Petr Skoumal
(další profese)

Známí nešikové v roce 2016 slaví 40 let od svého vzniku, a byť se na stříbrném plátně ještě nepředvedli, pro kutily jejich kalibru to přeci nemůže být problém. Obzvlášť, když mají na půdě krabice plné filmů a pod schody promítačku, na které fanouškům své příhody rádi odpromítají... Nebyli by to ale oni, kdyby se nepotýkali s celou řadou nástrah. A tak se tentokrát utkají se zákeřným kaktusem, suchým stromem nebo se rozhodnou „zvelebit" svůj příbytek originálními úpravami. A jelikož jsme ve 21. století a všude se propaguje zdravý styl života, i „ajeťáci" se pokusí dostat do kondice protáhnutím svých těl na rotopedu. Jak se jim to povede? (Bohemia MP)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (111)

Plaque 

všechny recenze uživatele

Mne je to asi fuk, či to boli malé mikropríbehy, ktoré už kdesi odzneli alebo by to bol ucelený príbeh hodný veľkofilmu... Pat a Mat sú ako Vianoce... Je jedno aké zvyky, aké ryby, či aké polievky podávate, všetci sa na ne tešíme a užívame... A ja som si užíval, ako keď som bol malý, Večerníček zažínal svetielka a ja som sa modlil, aby tam nebola nejaká trapošina, ale ďalšie dobrodružstvo týchto skvelých domácich majstrov... ()

jirkahodr 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco jako Ovečka Shaun, trochu jsem se bál co tam ti dva budou celou dobu dělat jestli to nebude nuda . Nakonec díky tomu, že jsou to jednotlivé příběhy tak to funguje dobře a extra dobře na předškolních dětech. A pro rodiče jak za mlada:) navíc některé momenty by mohli být součástí kampaně na bezpečnost práce:) Co musím zmínit je to že velké plátno tomu opravdu sluší vynikne každá věc a užili jsme si každý šroubek. Ohromující je , že si udrželi stále stejnou kvalitu možná i trochu lepší a to je asi také tím, že si to drží ten formát příběhů a není to jeden rozvleklý příběh. Naopak možná by se Pat a Mat trochu mohli posunout dál a mít i nějké soudobé "hračky" jako tablet počítač atd... aby více reagovali na dnešní dobu. ()

Reklama

mikiqex 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu: tři příběhy spíše nuda, u tří jsem se smál, až jsem nemohl popadnout dech a přes slzy jsem neviděl, a ostatní takový příjemný "průměr", na jaký jsme zvyklí. Oproti předchozím dílům je tam hodně vtipných situací pro ty nejmenší, kteří v (bohužel prakticky prázdném) kinosále tvořili většinu. Rotoped se ale zařadí hned za Grill, který stále považuji za nejlepší. Hudba Petra Skoumala rozhodně potěšila, na druhou stranu jsem se ale těšil na něco z původní hudby, která nakonec v žádné podobě nezazněla. ...ale srsly, čím se ti dva vlastně živí?! ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Človek je vždy trošku nervózny, keď vie, že sa dostáva na filmové plátno jeho detstvo a s tým aj veľká dávka nostalgie. Ale myslím si, že v prípade "Pat A Mat Vo Filme" sa im dostalo rovnakej dávky lásky, akú pociťovali už pred štyridsiatimi rokmi. A myslím si, že vďaka tomu je tento film veľmi dobrý. Máme tu príbeh, kde nová skrinka musí vymeniť umývadlo, pokračujeme využitím papierových misiek a veľkou dávkou recyklácie, potom nasleduje výroba robotického vysávača a ďalší príbeh sa sústredí na výrobu plávajúcej podlahy. Potom tu máme strom, ktorý bráni našim "ajeťákom" v hre dámy, stretneme sa s novými obkladačkami v kúpeľni, šachovou partiou na streche stodoly, odšťavovaním pomarančov (tento diel si ale pamätám už z minulosti), šlapačka na rotopede a bude tu aj boj so zákerným obrím kaktusom. Všetky príbehy sú podľa mňa vtipné, veľmi dobre napísané a tak ako sa bavili decká v kine som sa zabával na nezdaroch našej dvojice aj ja. A to je základ. Postavy sa nezmenili, situácie sa nezmenili a tým pádom tu máme 80 minút veľkej zábavy. Čo sa môže na filme pokaziť? Úprimne poviem, že mám s filmom len dva drobné problémy. Ale vedia zavážiť. Prvým je fakt, že sme čakali Pata a Mata vo filme. A dočkali sme sa desiatich malých príbehov. Možno je pravda, že by nefungovali vo veľkom filme, ale človek aspoň trošku niečo také čaká. Alebo aby aspoň príbehy na seba aspoň trošku viac nadväzovali. A to je ten druhý problém. Keď máme takto tých pár filmíkov dokopy, pomaly človek začne zabúdať na to, čo videl pred pár minútami. Ale neznamená to, že by bol film zlý. Práve naopak. Je to skutočne dobrý animovaný film pre všetkých malých a pre všetkých, ktorí s touto dvojicou vyrástli tiež. Určite hovorím za seba, že je hodný vášho času. Hodnotenie: A- ()

juta 

všechny recenze uživatele

Tak ani tentokrát jsme se uceleného příběhu nedočkali. Je to jen několik příběhů poskládané do délky, aby se mohl pyšnit názvem "ve filmu". Z toho se mohla udělat jedna celá série po několika dílech. Ono stačí sledovat deset minut a máte dost, ale sledovat to v kuse i pouhých 80 minut, tak to je přesto dost ubíjející a bohužel ani jednou jsem se nezasmál. A pro mě jako perfekcionalisty, tak pro mě bylo opravdu těžké sledovat, jak všechno ničí a používají nesmyslné věci k sestavení tentononce. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (4)

  • Film vznikl k výročí 40. let Pata a Mata. (JosefTomas)
  • Příběhy, které jsou ve filmu, byli už vysílány v sérii Pat a Mat: Na venkově.... Scéna s promítačkou se jako jediná liší od té ze seriálu. (JosefTomas)
  • Film nevznikal v žádném velkém televizním či filmovém studiu, ale ve sklepě činžáku v Hostivicích u Prahy, který si režisér filmu Marek Beneš předělal na malé studio (max21)

Reklama

Reklama