Reklama

Reklama

Renegáti

  • Česko Renegáti: Mise cti (více)
Trailer 2

Když jste členem speciálního komanda mariňáků, každá operace je životu nebezpečnou misí do neznáma. Právě takovou je i akce, do které se ve válkou zdecimované Bosně vydává skupina pěti renegátů, aby ze dna jezera vyzvedla nacistický zlatý poklad v hodnotě několika stovek milionů dolarů. Vše musí stihnout během deseti hodin, protože jejich nepřátelé jsou jim na stopě... (Magic Box)

(více)

Recenze (87)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet EUR66,190,000Tržby USA Tržby Celosvetovo $2,470,000▐ Steven Quale nevychádza zo svojho tieňa a opäť ponúka rutinu aj keď v pohode konzumnú, bez väčších nárokov. V pohode sa to dá zniesť, tento dobrodružný film o lovení pokladu. Besson bol odvážny že nalial do takéhoto projektu také peniaze. /60%/ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ten umí lítat se vším. Se Stallionem, s Dragonem, s Apachem. Kdybys přidělal vrtuli k Pamele Andersonový, tak by s ní odletěl." Je blbý vyčítat akčnímu béčku málo akce, ale já to udělám. Ne proto, že by mi to dělalo radost, ale protože střílení ve tmě za akci nepovažuju. Nicméně úvodní únos byl docela slušnej, technický plány vyzvednutí zlata ze dna mě zaujaly a velitel Levine byl borec. Takoví mají velet ozbrojenejm složkám. Týpkové, kteří svý podřízený dle řádů nejdřív brutálně seřvou a pak se za ně nekompromisně postaví. Škoda, že se vyskytujou jenom ve filmech a ve skutečným životě jejich místa obsadili alibističtí přizdisráči. Čest výjimkám. Jednu jsem zažil. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Vojenské akčné filmy mám rád a Luc Besson ešte prednedávnom produkoval prakticky len solídnu akčnú zábavu, ale zase moc nemusím filmy s tématikou krádeží, hľadania pokladu a podobne, preto som ku Renegades pristupoval radšej opatrnejšie a urobil som len dobre, inak by som bol len zbytočne sklamaný, ale rozhodne sa nejedná ani o žiadnu katastrofu. Úvodná akčná fáza ma celkom nepríjemne prekvapila, využíva atraktívne prostredie konfliktu v Bosne, kde je americká špeciálna jednotka na tajnej misii, čo vždy môžem, ale toto mi štýlom a celkom aj kvalitou pripomenulo všetky tie Operácie Delta Force z deväťdesiatych rokov, v ktorých tiež nebola núdza o tanky a vrtuľníky, takže to pôsobilo relatívne veľkolepo, ale aj tak stále lacno a moc ma to nebavilo. Ale paradoxne práve, keď sa film začne venovať plánovaniu získania pokladu, tak začne byť trochu zaujímavejší. Ani táto fáza, ktorá zaberá väčšinu filmu nie je rozhodne ničím výnimočná a neobsahuje ani jednu skutočne zaujímavú scénu, už si to po celý čas drží tú istú úroveň, ale aspoň sa na to dalo bez problémov pozerať a celkom som bol aj zvedavý, ako si s touto neľahkou prácou poradia. Obsadenie je skôr sklamaním, špeciálna jednotka je zložená, akoby z úplne radových postáv, tu nikto nemá charizmu a ani schopnosti, aby to dokázal utiahnuť, čo je pri takomto neakčnom akčnom filme, kedy sa nemôžu ukrývať celý čas za samopal a maskovanie niekde v pralese aj celkom problém. Ale našťastie je tu J.K. Simmons, ktorý sa síce takmer nepohne z jednej miestnosti, ale charizmou a herectvom s ľahkosťou prekoná celú jednotku a ešte ich aj prehláškuje. Akcia tu nestojí prakticky za nič, jediná výrazná akčná scéna je spomínaná sekvencia z Bosny, ktorá ma aj napriek veľkoleposti vôbec nebavila, tie prestrelky a ani naháňačka s tankom mi nesadli a zvyšok filmu už ponúkne len pár zanedbateľných maličkostí. Režijne to tiež nie je žiadna sláva, vizuál pôsobí lacnejšie, než by mal, ale Steven Quale ma doteraz nepresvedčil, takže ma to ani neprekvapuje. Takže celkovo nie som sklamaný, ale to len preto, že som radšej moc nečakal. Priemerný neškodný film na jedno pozretie, ktorý keby som nevidel, tak by sa vôbec nič nestalo. 56% ()

sepp 

všechny recenze uživatele

První půlhodina naprosto skvělá, pak to ale rychle ztrácí dech a konec už to nijak nezachraňuje, ba naopak. Škoda, slabší průměr. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn film, aj keď moc akčný nieje. Najväčšia akcia príde na začiatku filmu a potom sa týpci od Seals dozvedia o nacistickom poklade a hneď ako im nabehnú doláre v očiach, začnú kuť plán ako ho s podmorského mesta vytiahnuť na hladinu. Je to tu hrané všetko na efekt, taká typická Bessonovka, ale nenudil som sa. 70% - 3* ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nestává se často abych dal 100% béčku málem za plnou sazbu. Ale tohle si to zaslouží. Já mám moc rád všechny ty akční a dobrodružné filmy, kde se jde po ncistických dávno zapomenutých pokladech. Tenhle film není v podstatě nic jiného než takovou variací kellyho hrdinů nebo modernějších Tří králů, přesto mu nelze ale upřít prvky originality i vtipnost. To haštěření mezi Navy Seals a SAS mne tam také bavilo. První půlka je slušně nadupaná akcí, pak se to mírně zadrhne, ale závěr zase stojí za to. Trochu mně točí, že ve všech filmech z konfliktu v Jugoslávii jsou to Srbové, kdo jsou ti špatní. Koneckonců tomu bylo tak i u včera viděného filmu Maus. řekl bych, že tam si neměl kdo co vyčítat a filmaři by to měli vzít v pozaz. U tohohle filmu je třeba vypnout mozek, ohulit prostorové repro naplno, udělat si pohodičku a pak věřte nebo ne budete spokojeni jako já. Kucí byli sympatičtí i místní dívčina. Měl jsem radost z účasti J. K. Simmonse a samozřejmě hlavně ze Spuda Ewena Bremera! Už je z něj holt starej fotr jako ze mně, utíká to od dob Trainspottingu :-). Jo, pošmáknul jsem si. To 100% béčko neberte jako hanu, ale jako pochvalu. Dávám za 4 vaky se vzduchem! * * * * ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Taký neškodný akčný príbeh s dobrodružnými prvkami, kde hlavným lákadlom bolo dobývanie nacistického pokladu. Nič extra, ale aspoň nenudilo. Na sobotňajšie upršané dopoludnie celkom fajn. Priemer. 60/100 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(30%) RENEGADES je nudný, divný a překombinovaný film, který jsem si vybral ke shlédnutí čistě jen náhodou. Začátek vypadá slibně. Zručně natočená akce, která určitě potěší. Jenže pak se začne snímek ubírat směrem, který jsem opravdu nečekal. Kombinoval se žánr, nuda rostla až do úplného konce a ani vcelku obstojní herci to nezachránili. V úvodu to vypadá na dobrý válečný akčnák a poté se z toho vyvrbí nesmyslná bádačka po zlatých cihlách. Takže ve výsledku ztráta času. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Průměrně odvedený film s dobrodružnými tendencemi, operující s těžce archaickým námětem. No dobrá, výlov zlatých cihel z dob fašistické okupace ze dna balkánského jezera charitativně smýšlejícími americkými mariňáky, co jsou na misi v Sarajevu sužovaném válkou, by v dobách osmdesátkových "Soubojů o poklad Yankee Zephyru" bez větších problémů obstál. Od té doby ovšem filmová řeč dostála podstatných změn, takže nechápu Luca Bessona, že se obtěžoval psát a produkovat obstarožní scénář, který v kinech neměl co pohledávat. Z akčního hlediska to extra nešlape, dohromady je zde jen pár akčních pasáží, svižný akční úvod je tím nejlepším, pak to uvadalo, závěr obstaralo nevzrušivé dolování pokladu ze dna jezera. Představoval bych si, že to finálně bude gradovat, skoro jsem ale u toho usnul. Chorvatské lokace, kde se převážně natáčelo, jsou značně neatraktivní. Obří pitominou je samotné vojenské speciální komando, které působí dojmem, že je na dovolené, nikoliv ve válečném stavu. Sullivan Stapleton a spol. by měl i určité tendence hrát, jenže celá pětičlenná parta se neblýskne žádnými charakterovými odlišnostmi, jeden jsou jak druhý, s výjimkou jednoho z nich, který píchá s místní vyznavačkou (nevýrazná Sylvia Hoeks) záchrany národního dědictví, takže celé složité plánování vyzvednutí pokladu konají nezištně hlavně pro ni. Dojemný závěr by aspiroval na cenu za lidskost. A to jsou zde ještě frekventované vsuvky velitele J.K.Simmonse (ten prostě hrát umí), který umí vojáky zpražit (pohledem), ovšem disciplína a řád přinesou kýžené ovoce. Milujete-li pokrmy chorvatské kuchyně, jezdíte tam rok co rok na dovolenou, přijde vám k chuti i tvůrčí spojení Luc Besson a režisér Steven Quale, z něhož nevzešla taková t(ř)e(s)kutá zábava, jakou bych očekával. 5/10 ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Úvodní akce s tankem je dokonalá a navnadila. Jenže pak jde všechno do kytek, ve kterých mezi sebou o pozornost soupeří už jen stupidní dialogy, nuda a žánrová klišé. Jeden hláškující J.K.Simmons to fakt nevytrhne. A po celou dobu jsem si pak říkal, proč já si raději nedal reprízu Kellyho hrdinů, kteří řeší totéž, ale s vtipem, svižnou akcí, skvěle nahozenými postavami a výbornou pointou. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Mohla to být zábavná akční jízda po vzoru Expendables nebo A-Team, ale chybí tomu prakticky vše co měli zmíněné filmy. Charismatické herce a pořádné akční scény. Kdyby film jel v tempu prvních 20 minut, mohlo to dopadnou lépe, bohužel ale tvůrcům asi došel rozpočet a tak je úvod to jediné, co film dělá trochu snesitelným. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Scénář je zajímavý, máme zde hlavní hrdiny v podobě speciálního komanda mariňáků, záporáka v podobě Petroviče a i zápletku ohledně vyzvednutí zlata. Tyto tři proměnné nám dají dohromady slušný film. Ale přeci jen to mohlo být natočeno i lépe, takhle jsem se u toho trošku nudil. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Během války v Bosně se rozhodne skupinka amerických mariňáků pomoci místní dívce najít nacistický poklad, který by pomohl jak její zemi, tak jim samotným. A na paty jim šlape jak nadřízený, tak nepřátelský důstojník. Poctivé vojenské dobrodrůžo, které se zase nebere tak úplně vážně, takže se tu najde parádně přepálená tanková honička či souboj vrtulníku se stíhačkou. Něco do sebe má i pokladová historka, které bych dal trochu víc prostoru, ale i takhle byla fajn. Jediné, co mi trochu vadilo, bylo vyzvednutí pokladu, které trvalo na můj vkus příliš dlouho a dalo se natočit dynamičtěji. Ale i to se dalo přežít. Herci úplně v pohodě, ačkoliv kdo se těší na Simmonse v nějaké ústřední roli, tak si příliš neužije, ale i to, co tu předvedl, stačilo. Bavil jsem se. 70% ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Bez jakéhokoliv očekávání jsem se do snímku Renegáti pustil. Úvod jak z Expendables a lovení pokladů, jak z Tomb Raidera. Herecky slušné, ale dialogy byly doslova na facku. Příběh ač tuctový, tak mě bavil, ale těch logických děr bylo ve finále opravdu hodně. Film působí jak román, než film z vojenského prostředí. Ukažte mi velitele, který by rozdával zlato, jako odměnu a výplatní pásku. A už vidím, jak by z vojenské základny zmizelo vybavení a Černý jestřáb bez povšimnutí. No zpět k filmu. Akční pojetí pomsty, je hned v základu odsunuto na vedlejší kolej a příběh se věnuje ztracenému pokladu. Fór je v tom, že příběh, který se rozjede v prologu, tak je vlastně pro pointu zbytečný. Samotný děj s pokladem si vystačí, i když přiznejme se - je to béčkové až to bolí. Když bych si nechal mozek na pohovce vedle sebe, tak stejně bude tohle pro mě podprůměrný film, který zabaví leda v sobotu dopoledne. Protože až v sobotu večer se pouštějí skutečné filmy. (38 %) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Skupinka vojakov sa pocas vojnoveho konfliktu pokusi obohatit o velku kopu strateneho zlata. Zapletka mi pripomenula môj oblubeny film Three Kings. Len to neobsahuje ziadne vaznejsie myslienky. Ale ani snaha dobrodruznu zabavu nefunguje. Postavy su nevyrazne a hlasky nie su vtipne. Jedine co za nieco stoji je akcny uvod. Steven Quale ma technicku stranku v ruke, takze tych par prestreliek a vybuchov vyzera pôsobivo a vsetko je prehladne natocene. Trochu to kazi len PG-13 rating. Scena v ktorej hrdinovia strielaju s gulometom do nepriatelov a namiesto krvaveho rešeta ako v stvrtom Rambovi sa z nepriatelov len trochu zaprasi a potom si poctivo lahnu na zem, bude vzdy pôsobit bezzubo. Napriek tomu sa jedna o predcasny vrchol filmu po ktorom nasleduje cim dalej tym väcsia nuda az do konca. Na prvy pokus som dokonca v prvej polovici filmu zaspal a musel som film dopozerat na druhy den. Nestalo to za to. Besson uz evidentne nedokaze vyprodukovat ani zabavny akcny vyplach. 4/10. ()

Reklama

Reklama