Reklama

Reklama

Zvuk metalu

  • USA Sound of Metal (více)
Trailer

Hudebníci Ruben (Riz Ahmed) a Lou (Olivia Cooke) žijí společně a cestují jako kočovníci z koncertu na koncert na nekonečném americkém turné. Jejich hudba je hlasitá, divoká a vášnivá, dokud jednoho dne Rubena nezačne trápit zvonění v uších, které se rychle změní v hluchotu. Náhle ho přemůže úzkost, deprese a na povrch brzy vyplují jeho závislosti z minulosti. Ruben se ubytuje v domově pro hluchoněmé, který vede excentrický neslyšící veterán Joe. V tomto světě ticha a pod Joeovou přísnou, ale pozornou péčí se Ruben musí sám sobě postavit upřímněji než kdykoli předtím. V Rubenově mysli se však ozývá láska a zvuk starého života, který ho volá zpět. (Cinemax)

(více)

Zajímavosti (7)

  • Riz Ahmed, který je pákistánského původu, se s nominací na Oscara za tento film stal první muslimem nominovaným v hlavní herecké kategorii. Ve vedlejší kategorii ho předčil dvojnásobný vítěz Mahershala Ali. (hansel97)
  • Scéna, kdy Ruben (Riz Ahmed) učí děti bubnovat, nebyla ve scénáři. (Kuzmik)
  • Paul Raci, ztvárňující postavu Joea, zakladatele rehabilitačního zařízení pro neslyšící, v reálném životě nepřišel o sluch, zatímco oba jeho rodiče ano. Patří do komunity neslyšících jako CODA (Dítě neslyšících rodičů) a člen skupiny Hands of Doom, která vystupuje v ASL. (Kuzmik)
  • Riz Ahmed se pro film naučil znakovou řeč. Také se pro film učil 6 měsíců hrát na bubny. (SONY_)

Související novinky

Nominace na Oscara zveřejněny

Nominace na Oscara zveřejněny

15.03.2021

Dnes ve 13:15 místního času začal přímý přenos vyhlašování kompletních nominací pro 93. ročník Cen americké Akademie filmového umění a věd, během nějž manželský pár Priyanka Chopra Jonas a Nick Jonas… (více)

Reklama

Reklama