Reklama

Reklama

Robin Hood

  • USA Robin Hood (více)
Trailer 3

VOD (1)

Obsahy(1)

Robin (Taron Egerton), válkou zocelený bojovník, se vrací z křižáckých výprav, aby společně s svým maurským přítelem Malým Johnem (Jamie Foxx) povstal proti zkorumpované anglické vládě v moderní vzrušující akční podívané plné zběsilých bojů, epické válečné choreografie i nadčasové romantiky. (Vertical Entertainment)

Recenze (392)

verbal 

všechny recenze uživatele

„Neodementní homopičovina“ je vysoce odborný terminus technicus z filmově teoretické vědy, striktně definující vodnatou audiovizuální diareu postapokalyptické či pseudohistorické konsistence s implikací nejgenerativnějších a nejstupidnějších reflexí současnosti, účelově simplifikovanou pro ultimativně mentálně inferiorní publikum. Tolik k expertnímu slovníkovému výkladu. Laicky řečeno je to v tomto případě prostě Robin Úd aka Homodebil z Loksly, trapná slaboduchá sračka pro retardy a pícnina pro MTV hovada alá Příběh Řitíře, která svým peklotyčným kokotismem a povrchní pičiditou naprosto dehonestuje vše, co kdy bylo o legendě natočeno, a to včetně parodie Mela Brůkse! Je to děsivé, ale jsou mezi námi zjevně tací, co si u toho budou slintavě cucat pokřivený palec a nadšeně hýkat, jak je to děsně kůl, ve své blahoslavenosti netušíc, že místo pralinky právě sežvýkali hovno z nutrie. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Takže to teď zřejmě bude tak, že každý rok dostaneme jeden sci-fi propadák a k tomu navrch jednu modernizovanou legendu, která to v kinech taky ve velkém projede. Zatímco však Smrtelné stroje (abych se držel roku 2018) potopila nezajímavost postav, zkratkovitý děj a neschopnost přijít s pamětihodnou akční scénou, Hood se utápí v nehezké formě a až vzácně pitomém scénáři - s absurdním plánováním hlavních postav, kdy se každá jejich akce téměř rovná jisté smrti, může soupeřit jen demence hradní stráže v odhalování "kdo je asi kumpán toho jediného černocha, kterého tu máme a kterého jsme xkrát viděli po boku Loxleyho". Akční část je ucházející a i když chvílemi křičí "Guy Ritchie" tak moc, až je jednomu za Bathursta skoro trapně, rozhodně dokáže strhnout (třeba "Ben Hur vložkou"). Ale atmosféra nula, dějově to tak monstrózním způsobem nedává smysl, až je to ubíjející a vizuál vypadá díky hnusné kameře hrozně lacině. Taron Egerton a Jamie Foxx každopádně nejsou marná dvojka (nicméně u Egertona se ukazuje, že má své limity, pokud jde o charisma). ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Niežeby ma to vyslovene nudilo či sralo... len to proste nie je dobré. Paradoxne mi najmenej vadila tá nehistorická štylizácia. Práve naopak, zasadanie do akéhosi industriálneho postapo-punku je na celom filme to najzaujímavejšie, je to dôsledné a má to akýsi jednotný štýl. Strelecké scény sú efektné. Herci v pohode (asi okrem šušľajúceho Mendelsohna, ale to je aj vina scenára, že musí hovoriť také kruté hlášky, až je to nechcene smiešne). Horšie je to s tými paralelami na dnešný svet, rečami o moslimoch a revolúciami proti pracháčom, to sa fest vymklo z kĺbov a je to iba blbé. Kráľ Artuš bol tiež takto moderne posunutý, ale zároveň perfektne fungoval. Toto nefunguje, nie je to napínavé ani vtipné, romantika nula bodov (sranda, že v celom filme vystupuje iba jedna jediná ženská postava), hudba tiež nič, tempo začne už v polovici viaznuť a potom som si už len prial, aby to čo najskôr skončilo. Ale nie, ešte museli hádzať zápalné fľaše do celkom súčasných policajných štítov. Takto to dopadne, keď chcete klasiku predať mladému publiku, ale to sa vám na to vyserie a navyše naštvete milovníkov klasiky. Zaslúžený prepadák. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $100miliónovTržby USA $30,824,628Tržby Celosvetovo $84,780,546Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,472,985Tržby za predaj DVD v USA $1,983,376║ Moderné a trochu iné, to áno, dobre ale účel sa stráca pod neschopnosťou režiséra. Proste nemá to pevnú pôdu pod nohami, miestami niečo dobre a niečo rozhárané, či prestrelené, dejovo povrchné či neivné. Obsadenie nie je najhoršie ale Marion je dosť nevýrazná, aspoň herecky. Premárnená šanca. /40%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

Niektorí to (kvôli agresívným štýlom prerozprávanej starej legende) prirovnávajú ku Kráľovi Artušovi od Guya Ritchieho, ale to je jeden veľký omyl. Bodaj by to bolo ako Kráľ Artuš. Ale nie je. Kráľ Artuš bol pecka s bravúrnymi scénami, perfektnou akciou, výnimočnou atmosférou, skvelou výpravou a parááádnym kastingom. Toto tu je nedokončené čudno s príšerne predvídateľným scenárom, ktorý ma neskutočným spôsobom demotivoval v ďalšom pozeraní. Foxx, Mendelsohn a Egerton nie sú úplne zlí, ale idú na pol plynu a ostatní sú na tom ešte horšie. Trocha pobavila naháňačka konských záprahov alebo akčný úvod poňatý ako vojnový film zo súčasnosti. Určite je to lepšie, ako strašný prequel s Russellom Croweom, ale nie o veľa. Toto si veru producent Leonardo DiCaprio do vitrínky nedá; naopak, bude sa tváriť, že to neexistuje a nepatrí to do jeho portfólia. Nejde o to, že je to blbosť. Ide o to, že je to NUDNÁ blbosť. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Sympatický, no po všetkých stránkach nedotiahnutý pokus o ďalšieho ritchieovského Kráľa Artuša - a to pritom ani spomínaný film nepovažujem za žiadne veľdielo. Herecky je to, až na nie veľmi dobre obsadenú Marian, v poriadku a moderná štylizácia pôsobí patrične osviežujúco, no nenápaditá réžia a chvíľami až bizarný scenár, v ktorom veľmi nefunguje ani romantická línia, tiahnu výsledok zbytočne nadol. O vyloženú prehru každopádne nejde, no niečo mi hovorí, že v konečnom dôsledku nebude na nového Robina Hooda pozitívne spomínať väčšina jeho aktérov. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Lukostřelba nikdy nebyla tak cool a Egerton je sympoš, ale scénář je slabý a režie nijaká. O nápaditosti, drajvu a zábavnosti Ritchieho Krále Artuše si to může nechat zdát. Průměrný akční blockbuster. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nevadí mi, že má Egerton charisma žumpy pod okny Šerifa z Nottinghamu, nezávidím Foxxovi, že to točil pod vlivem rakije a pominu i fakt, že zloděj Guy Ritchie byl nemilosrdně okraden. Jsem už vnitřně připraven i na dobu, kdy z Marian bude Marián, nicméně nikdy se nepřenesu přes neskutečnou obsahovou tupost a styl, který se v posledních letech snaží podbízet a já upřímně nevím komu. Finále s digitálními plameny připomínající protesty proti zasedání Světové obchodní rady a Snyderovu Třístovku, to byla poslední kapka do mého poháru trpělivosti s touhle slizce anachronickou a mentálně zaostalou modernou. Bathurstův Robča z diskošky bere bohatým i chudým a nikomu nic nedává.. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Film měl obrovský potenciál. Až mě to zaráží, jak ho mohli tvůrci takhle pokazit. Začátek byl ve stylu Sherlocka Holmese a vše vypadalo dobře, ale hned u první scény v Arábii jsem pochopil, že není něco v pořádku. To si jako ve středověku hrají na něco jako US army? Jednotka tvořená z lukostřelců zabíjí ty ,,proklatý Iráčany"(opět tvořené pouze z lukostřelců). Jakoby zde o meči nikdo ani neslyšel. Dále pak jsem vždy trnul, jak je možné, že nějakýho černocha Arabáče v Anglii všichni berou tak v pohodě, když s nimi dokonce i válčí. Nikdo si ho nespojil s kapucí i když byl na každém místě činu a ještě furt dolízal za Loxleym. Dále ty souboje, bylo trochu divné a trapné, když v každém souboji používal jen svůj rychle střílející luk a ještě jako Chuck Noris dokázal s minimálním tréningem porazit přesilu 1vs20 i to i s vážným zraněním. A finální bitva už tomu nasadila čepičku, kdy se střídá jedna nesmyslná scéna s druhou (např když šíp odpálí jezdce v plné zbroji na koni 5 metrů zpět) a závěr kdy si černí rytíři zahráli na policajty a přestože ve filmu několikrát zmínili, že se rebélie bude trestat smrtí, tak si na rebeli vzali pouze obušky. 35% a to jsem myslím ještě hodnej. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Spousta zdejších jedno a dvou-hvězdičkářů si asi bude klepat na hlavu a říkat si, proč by někdo investoval vlastní peníze, aby šel na takovýhle film s totálně průměrným hodnocením. Já tak učinil, dostal jsem zábavné guilty pleasure (ačkoliv zas ne tolik guilty) a bavil jsem se v podstatě stejně jako u podobného mega propadáku Král Artuš od Ritchieho. U obou najdeme mnoho styčných bodů a u obou mě ten neúspěch hrozně moc mrzí. Taron Egerton stále ne a ne se pořádně po Kingsmanech uchytit (naštěstí mu to jistí Rocketman!, protože na hudební filmy se bude chodit vždycky) a je to velká škoda, protože na Robina Hooda (minimálně na tuto její miliontou verzi) se hodí skvěle a zejména v akčních scénách je velice přesvědčivý (taky trénoval u mistra v oboru). Je to zároveň i mým fetišem na luky, ale hutné zpomalovačky a nejrůznější CGI orgie jsou velice zábavné a milovníkům nenáročné akce mohu film vřele doporučit. Těch 70% si to bezpochyby zaslouží, taky z toho mohla vylézt ultra nuda. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

S novým Robinem Hoodem mám jeden problém. Překvapivě se nejedná o to, že se tvůrci pustili do modernizace historických kulis, nebo příběh přenesli úplně do jiné roviny. Něco obdobného totiž předvedl i Král Artuš: Legenda o meči, který se dodnes řadí k mým srdcovkám. Překousl bych proto scény, kdy se vojáci prohánějí po Araby překypujících ulicích jako speciální vojenské jednotky v Afgánistánu - jen s tím rozdílem, že mají místo klasických zbraní luky. I ty střílny založené na principu kulometů, casina, nebo doly v Anglii by mi asi nikterak zvlášť nevadily. Co je však největším problémem? Scénář... Záporná strana je neuvěřitelná banda primitivů, která není schopná odhalit pravou identitu Hooda, i když mají prokazatelně všechny informace, které k tomu vedou. Dále se příběh zmítá v mnoha obdobných nelogičnostech, přičemž závěr tomu dává absolutní korunu. Na druhou stranu. Pokud budete akceptovat, že je to celé neuvěřitelně blbé, bavit se budete. Akčních scén je tady poměrně dost, a když vypnete mozek, asi to přežijete ve zdraví. I kvůli tomu jsem chvíli balancoval na hraně 3*, ale za ten bordel ve scénáři by to nebylo adekvátní rozhodnutí i vůči druhému Ralfovi, kterému jsem dal taktéž průměrný počet. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak mnozí tak moc kopali do deset let staré verze Ridleyho Scotta. Ano, bylo cítit, že se místy drasticky zasahovalo do scénáře a přišlo několik hlušších míst, ovšem pořád to byl jiný level než tahle obsahově tupá záležitost. Příběh o hrdinném lučištníkovi každý velmi dobře zná, úplně tedy nemám problém s tím, že se tvůrci odhodlali zbořit určitá zažitá schémata, ovšem tenhle digitální mišmaš, který nám předhodili, mě místy ničil. Vlastně se zmatkuje hned od začátku. Půjčujeme (krademe) nápady z jiných lepších kusů, ale koule do nich nedáme. Akce je utopená v CGI, herci poskakují jak zfetovaní jeleni, šípy efektně zasáhnou cíl, i kdyby střelec naráz zvracel i měl průjem, a všechny ty finty a vychytávky se jen snaží tvářit jako finty a vychytávky. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Podle upoutávky, která mě předloni v kině pravidelně ubíjela, jsem čekal něco horšího. Robin Hood mě na jednu stranu docela bavil tou, už v úvodním monologu přiznanou, nehistoričností. Křižácká výprava vypadá jako vystřižená scéna z Černý jestřáb setřelen, stráže v Nottinghamu jsou prostě zásahová jednotka, která se ve finále potýká se zbojníky - anarchisty, jejichž molotovy se tříští o protiúderové štíty. Řeší se při tom zcela aktuální otázky jako xenofobie a mocní vs. spodina. Proč ne? I Tarona Egertona a Jamieho Foxxe mám rád a jako parťákům jim to docela šlo. Jenže... Jenže to stejně není dobrý film, protože scénář plný otravných frází nestojí za nic a Otto Bathurst si chtěl očividně hrát na Guye Ritchieho, nicméně Král Artuš: Legenda o meči a jeho osobitost, dravost a zábavnost prostě zůstávají v nedohlednu. Průměr. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Robin Hood je titulom aké sa v súčasnej dobe v panike predávajú na Netflix. Je obsahovo nezvládnutý, vizuálne nudný a smiešne ambiciózny. Myslím, že tvorcov bude rozhodnutie ponechať film v kinách komerčne veľmi bolieť a ešte si navyše aj vystrúhajú poriadnu hanbu. Kvôli necitlivej réžii sa forma bije s obsahom ešte viac než obyčajne. Občas som mal pocit, že sa k veľkému rozpočtu a profesionálnemu štábu dostal nejaký nadšený ochotník, snažiaci sa kopírovať svoje vzory bez toho aby chápal, čo znamená vnútorný význam záberu a výstavba scény. 2/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Už z podstaty ten film nesnáším. Pro diváky, kterým je třeba 12 let a v životě se setkávají poprvé s nejznámějším zbojníkem, který řádil v okolí Nottinghamu, tahle patlanina, bude tou pravou historickou středověkou? rubačkou. Pro nás všechny ostatní je tohle odporný paskvil, který se nestydí hanobit legendu a s naprostou neúctou ji modifikovat na verzi pro 22. století. Při scéně kdy Robin přichází do jakéhosi kasína mě fackovala hanba. Utíkací scény na koních jsou velmi podobné jako v sérii Rychle a zběsile, s tím rozdílem že se tedy odehrávají na koňských hřbetech. Spravedlnost ovšem nakonec existuje a film dostal z komerční stránky pěkných pár facek a stáhl se do zapomnění. Večer jsem si musel pustit na spravení verzi s Kevinem Costnerem, u které jsem se ujistil, že Robin Hood vlastní opravdu více než důstojné zpracování. 20% ()

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Natáčet postmoderně stylizované remaky starých klasik je trochu jako dělat d'n'b cover Jízdy Valkýr. Za specifických okolností může být výsledek cool pecka, mnohem častěji z toho ale vyleze strašná sračka. ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

To se tedy vůbec nepovedlo, v mnoha ohledech to nedalo vůbec smysl, neverohodne jako příběh, nepřirozené jako film, nezabavne, nesympaticke,... to, že chudina má nové obleky z kůže je asi to nejmenší. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu sa to dá prirovnať ku Královi Artušovi od Ritchieho, pretože je to podobne odvážny a výstredný projekt. Na druhu stranu ma Robin Kapuca kvality úplne na inej strane ako King Arthur. Aj tu vyzerá vizuálna stránka fajn (teda až na tie kostýmy, nechápal som či je to vlastne sci-fi alebo tam teleportovali s budúcnosti krajčírov), predovšetkým akcie majú čo ponúknuť a je to taká podobná zmes ako seriálový Arrow. Herci v pohode, no postavy sú dosť ploche (asi tak ako Sherwoodsky les) a tak isto je nudný a ničím nezaujímavý aj príbeh. S Robinom to moc spoločne nemá, ide si to úplne inou cestou ako iné Robino Húdovky a lepšie by bolo keby, že sa to tak ani nevolá, možno by to ako iný film malo aj iné hodnotenie, ale chápem, že sa tvorcovia chceli zviesť na slávnej značke, ktorá im par doláčov prihodí. 40% - 2* ()

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

23.02.2019

Zlaté maliny (v angličtině zkráceně Razzies) jsou ocenění za nejhorší filmy roku, které jsou každoročně „slavnostně“ udíleny den před Oscarovým ceremoniálem. Letošek pak nebyl výjimkou a byť nás ty… (více)

Raubíř Ralf zdolal kina

Raubíř Ralf zdolal kina

26.11.2018

Pokračování Raubíře Ralfa Ralph Breaks the Internet vstoupí do tuzemských kin bohužel až v lednu, v zámoří ale mezitím sympatická disneyovka otevřela za úctyhodných 84,6 milionů dolarů v rámci pěti… (více)

Reklama

Reklama