Reklama

Reklama

Robin Hood

  • USA Robin Hood (více)
Trailer 3

VOD (1)

Obsahy(1)

Robin (Taron Egerton), válkou zocelený bojovník, se vrací z křižáckých výprav, aby společně s svým maurským přítelem Malým Johnem (Jamie Foxx) povstal proti zkorumpované anglické vládě v moderní vzrušující akční podívané plné zběsilých bojů, epické válečné choreografie i nadčasové romantiky. (Vertical Entertainment)

Recenze (392)

Nach 

všechny recenze uživatele

Středověké akční historické drama, je zde vykreslováno jako středověké akční steampunk fantasy, která se snaží být kombinací Zora, Peaky Blinders či posledního a mnou pozitivně hodnoceného Krále Artuše. Jenže Robin Hood kvalit žádného zmíněného filmu nedosahuje. Proč? Odpověď vidí každý sám. Slabý scénář, slabí herci, lokace nějaké zaniklé moderní továrny, orientace na to vše zpomalovat a nevýrazný jak příběh, tak vizuál. Tohle je slepá odbočka. Ano, zbraně, akční sekvence, na to se dobře dívá, ale stále je to přinejlepším průměr. Otto Bathurst nic světoborného hold nepředvedl. 55% ()

carlos 2010 

všechny recenze uživatele

Tak toto sa moc nepodarilo, ale to, čo ma najviac prekvapilo, bol výber babyfacea Tarona Egertona na hlavnú postavu, tak to bola odvaha. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Dost mi to připomnělo Tři mušketýry z roku 2011, kde v rámci inovací pokazili všechno, co šlo. A nejde o to, že prostě miluju Kevina, který rád tančí s vlky. Nelíbilo by se mi to ani tak. S tak velkým rozpočtem bych nečekala, že to bude vypadat tak lacině. Navíc to má nulovou atmosféru, žádné emoce a obsazení působilo jako vtip. Snad si režisér dá ve své tvorbě další desetiletou pauzu. Natočeno jako retardem, akční scény a výdobytky...to je z fotošopu? Sorry, ten rozpočet...to byl plat Foxxe a Dornana? Jinde jsem to ve snímku nerozpoznala...i můj nejoblíbenější televizní střelec má lepší obraz a triky, a to na to mají určitě mnohem méně peněz (na sérii, ne na tři díly v délce filmu)... ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Vlastně by tomu dost pomohlo, kdyby se to nejmenovalo Robin Hood. Taron Egerton mě poslední dobou ve svých baví a bavil mě i tady. Jenže ani tak to nestačilo na to, aby to udělalo film lepší než průměr. To spojení moderny a křižáckých výprav mi prostě dohromady nešlo a vzniknul z toho takový podivný paskvil. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Na všetkých frontoch sa snaží zvrtnúť príbeh Robina Hooda do niečoho provokatívnejšieho, ale v konečnom dôsledku je to prázdny chaos. 4/10 ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Čistá nefalšovaná demence. Scénáristy zavřít do blázince, a režiséra poslat na nucené práce. Hvězdičku za to, že když se to bere jako debilní crazy komedie s vysokým rozpočtem, tak se na to dá dívat a docela rychle to uteče. Ale na druhou stranu takhle zprznit Robina Hooda, to na víc než jednu hvězdu prostě nemá. ()

alchac

všechny recenze uživatele

Vydržel jsem přesně 15 minut, a to jenom proto, že jsem byl línej se zvedat z postele už ve chvíli, kdy Robin Kapuce dostal povolávák do křížové výpravy, která jako by z řitě vypadla nedávným eskapádám jů es mariňáků v Iráku, pročež se zde bojuje výlučně luky, kušomety a trebuchety naládovanými explozivní kamennou municí. Nový Artuš byl sice taky trochu bizár, ale v porovnání s tímto zvěrstvem je konzervativní až na půdu. Vzhledem k délce zhlédnutého fragmentu nehovnotím, nicméně mám takové lechtivé tušení, že bych splachoval jako po celodenní konzumaci kefíru a sušených švestek. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Tu neviem kde vo mne nastala chyba. Lebo zrejme sa mi to páčiť nemalo, ale fakt som si to užíval! Taaron s Foxom sú neskutočne neodolateľné duo, akcia mi prišla veľmi vydarená a chrumkavá. Tu sa asi strhávalo za chujoviny v scenári a storybuildingu ako takom. Súhlasím. Ale... je mi to asi dosť jedno :-) mínus však musí ísť za to, že Maryanne vyzerala ako nevydarený klon Cilliana Murphyho. Ggg. Každopádne rozhodne lepší počin ako Ridlyeho pokus minimálne čo do hravosti a pozitívne smerovanej naivite. ()

rasttea 

všechny recenze uživatele

Wow.... čtu tolik negativních recenzí, co tohle nejnovější zpracování příběhu o zbojníkovi, co bohatým bral a chudým dával, schytalo, až jsem se těšila, jak mě ten film překvapí. Většinou totiž filmy, na které se pějí neskutečné ódy a chvalozpěvy naopak já vidím střízlivě a mnohdy mě zklamou. Takže v tomto případě chápu složitou situaci scénáristů, kteří se musí popasovat s látkou tolikrát zpracovanou, kdy se notně dostanou do nezáviděníhodné situace, kdy jakákoliv cesta je špatně: příběh je jiný - je to špatně. příběh je stejný - je to opět špatně. Tady mě v několika rovinách dokázali překvapit a mě rozhodně moderní prvky (zbraně,oblečení,mluva) v historických kulisách vůbec nevadily. A dočkala jsem se i nutných klišé, který tento příběh notně musí obsahovat. Herecké výkony - Taron Egerton, Jamie Foxx, Jamie Dornan - skvělí. Eve je sice pohledná, ale na mě její herectví působí trošku opatrně až unyle. Lokace/kulisy - skvělé. Kamera, střih - taky pro mě bez problémů. Pro diváky chtivé testosteronu je zde dostatek bitek a i jsou dobře kaskadérsky zvládnuté. Hudba - neruší, pěkně doplňuje příběh odehrávající se na plátně. No a podle konce to vypadá, že si tvůrci nechávají dveře otevřené a že divák se s příběhem zdaleka neloučí ...jestli víte, co tím myslím ;o) ;o) ;o) ()

Sell 

všechny recenze uživatele

Zbytočne natiahnutý film s príšernými historickými prvkami - to oblečenie mi skôr pripomenulo Hunger Games. Nezachránil to ani Taron E. aj keď Jamie Foxx bol opäť raz za sympaťáka. Pokiaľ nemusíte, nezabíjajte pri tom dve hodiny vášho času. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Díky Bohu za to, že žijeme v době, kdy v každém filmu musí být alespoň jeden herec tmavé pleti, aby vše bylo rasově v pořádku. A je úplně jedno, že ten černoch pobíhá po středověkém Nottinghamu a nikomu to ale vůbec nepřijde divné. Věčná škoda toho, že scénář je svým optimismem přitažený za vlasy a film sám o sobě působí lacině. Nezbývá mi než se modlit, aby nebylo pokračování. 41 % Celosvětový příjem k 19. 3. 2019: $84,779,161, což je 0,85 násobek rozpočtu ()

st.jim 

všechny recenze uživatele

Vše špatně. Příběh a postavy byly tak hloupé, že by Honza z pohádky mohl závidět. Představitelka Mariany o kterou bych si neopřel ani koně :) měla tak chladný pohled, že bych umrznul i v sauně. Scény byly tak prehnané, že jsem si říkal, zda nesleduju další díl Kingsmana v Metrixu natočeného Guyem. Jednu pozitivní věc ten film ale měl. Robin Hood od Ridleyho se mi už nezdál nejhorší :)) ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Podle všemožných ohlasů jsem čekal opravdovou zásluhu v ucházení se o Zlaté maliny, ale kupodivu jsem se dost zmýlil. Ano, klišé je tu doslova přehršel a některého levného CGI si nelze nevšimnout. To vše ale kompenzuje inovativní a především intenzivní a neutichající styl vyprávění, který mi ohromně připomínal předloňského Krále Artuše. Většina akčních sekvencí s množstvím slow-motionů mě fakt bavila a to mi v jinak náročném dni bohatě stačilo. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Trošku zbytečný film s efektama. Ale efekty vždycky nestačí, zvlášť když hlavní postava je tak trochu srab, co neumí hrát. Marian byla sice hezká, ale furt zmalovaná i když všude létaly třísky. No nevím nevím co bude dál ()

Mrkvič odpad!

všechny recenze uživatele

První Robin Hood, kterého jsem začal nesnášet po deseti minutách. Teda vlastně první, kterého bych vůbec kdy nesnášel. Stylizace do Afgánistánu a současných vojenských střetů by mi rozhodně nevadila. Ani šerif z Notinghamu stylizovaný jako fašistický Hitler. Ale vypíčenej Robin, co nechá umřít polovinu své jednotky, aby se stále dál pokoušel zachránit odepsaného vojáka. Že je 20 minut Robin prezentován jako božský lukostřelec a potom ho začne maur učit střílet, protože bez jeho pomoci jinak střílí šípy jak rohlíky z banánu. Humor stylem hodně mizerných teenagerských seriálů (navíc tak z devadesátých let). No a postavy Mariany, mnicha, Gisberna a dalších, to je fakt výsměch. A v neposlední řadě ta namachrovanost, jak tohle je něco jiného, zapomeňte na všechny předchozí legendy atd a místo toho za pár minut skluz do těch nejhrubších klišé o zbojnících a černobílých padouších a hrdinech. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Írska, čiernovlasá Imogen Poots bola to najlepšie, čo tento film ponúkol. A to je dosť žalostné, keď si uvedomíme, o čom to malo byť. Ritchiho Artuša som ešte prekusil, lebo ked pozeráte film od neho, nemôžete ho brať vážne a skôr sa bavíte na jeho technických a dejových srandičkách. Toto som možno aj chcel brať vážne, ale po úvodnej sekvencii v štýle Call of Duty som pochopil, že nie. A nezlepšovalo sa to. Svet sa rúti do záhuby a takéto počiny tú skazu len urýchľujú. Egerton sa pomaly ale isto dostáva na moju čiernu listinu. Nemám mentálnu silu sa k tomuto viac vyjadrovať. 1 z 5 ()

ivan_drago odpad!

všechny recenze uživatele

Dlouho, ale dlouho jsem neviděl nic tak ubohého... jediný dialog nedává smysl... zasazení moderních prvků bije do očí, na akci, stejně jako na hlavní představitele, se nedá koukat... Šípový raketomet, driftující koňské povozy.... W... T... F... Ten dekadentní večírek ????? OMG... ROFL... Sračka... S nejvyšším vypětím všech mentálních sil jsem to dokoukal... ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl nový Robin Hood stejně vynikající jako Král Artuš: Legenda o meči, svět by byl mnohem spokojenější. Robin Hood ovšem takový není ani zdaleka. Je v něm podivný a zmatený příběh, vůbec nepoznáte, ve kterém historickém období se odehrává (klidně by se mohl odehrávat v současnosti) a ani ta akce není v tomhle filmu nijak velkolepá. Obsazení je výborné a závěrečná čtvrthodina, která si otevírá prostor pro pokračování (pche) je taky fajn, ale to je vše. Na jedno podívání je to fajn, ale nevidím důvod, proč by se k tomu kdokoliv měl znovu vracet, protože je to takové pitomé a bez nápadu. Ale Egerton a Foxx byli super. 50%. ()

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

23.02.2019

Zlaté maliny (v angličtině zkráceně Razzies) jsou ocenění za nejhorší filmy roku, které jsou každoročně „slavnostně“ udíleny den před Oscarovým ceremoniálem. Letošek pak nebyl výjimkou a byť nás ty… (více)

Raubíř Ralf zdolal kina

Raubíř Ralf zdolal kina

26.11.2018

Pokračování Raubíře Ralfa Ralph Breaks the Internet vstoupí do tuzemských kin bohužel až v lednu, v zámoří ale mezitím sympatická disneyovka otevřela za úctyhodných 84,6 milionů dolarů v rámci pěti… (více)

Reklama

Reklama