Reklama

Reklama

Robin Hood

  • USA Robin Hood (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Robin (Taron Egerton), válkou zocelený bojovník, se vrací z křižáckých výprav, aby společně s svým maurským přítelem Malým Johnem (Jamie Foxx) povstal proti zkorumpované anglické vládě v moderní vzrušující akční podívané plné zběsilých bojů, epické válečné choreografie i nadčasové romantiky. (Vertical Entertainment)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (392)

Nevka 

všechny recenze uživatele

S novým Robinem Hoodem mám jeden problém. Překvapivě se nejedná o to, že se tvůrci pustili do modernizace historických kulis, nebo příběh přenesli úplně do jiné roviny. Něco obdobného totiž předvedl i Král Artuš: Legenda o meči, který se dodnes řadí k mým srdcovkám. Překousl bych proto scény, kdy se vojáci prohánějí po Araby překypujících ulicích jako speciální vojenské jednotky v Afgánistánu - jen s tím rozdílem, že mají místo klasických zbraní luky. I ty střílny založené na principu kulometů, casina, nebo doly v Anglii by mi asi nikterak zvlášť nevadily. Co je však největším problémem? Scénář... Záporná strana je neuvěřitelná banda primitivů, která není schopná odhalit pravou identitu Hooda, i když mají prokazatelně všechny informace, které k tomu vedou. Dále se příběh zmítá v mnoha obdobných nelogičnostech, přičemž závěr tomu dává absolutní korunu. Na druhou stranu. Pokud budete akceptovat, že je to celé neuvěřitelně blbé, bavit se budete. Akčních scén je tady poměrně dost, a když vypnete mozek, asi to přežijete ve zdraví. I kvůli tomu jsem chvíli balancoval na hraně 3*, ale za ten bordel ve scénáři by to nebylo adekvátní rozhodnutí i vůči druhému Ralfovi, kterému jsem dal taktéž průměrný počet. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Už z podstaty ten film nesnáším. Pro diváky, kterým je třeba 12 let a v životě se setkávají poprvé s nejznámějším zbojníkem, který řádil v okolí Nottinghamu, tahle patlanina, bude tou pravou historickou středověkou? rubačkou. Pro nás všechny ostatní je tohle odporný paskvil, který se nestydí hanobit legendu a s naprostou neúctou ji modifikovat na verzi pro 22. století. Při scéně kdy Robin přichází do jakéhosi kasína mě fackovala hanba. Utíkací scény na koních jsou velmi podobné jako v sérii Rychle a zběsile, s tím rozdílem že se tedy odehrávají na koňských hřbetech. Spravedlnost ovšem nakonec existuje a film dostal z komerční stránky pěkných pár facek a stáhl se do zapomnění. Večer jsem si musel pustit na spravení verzi s Kevinem Costnerem, u které jsem se ujistil, že Robin Hood vlastní opravdu více než důstojné zpracování. 20% ()

Reklama

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých top oblíbenců zde na CSFD ywo666 píše, že si místní rejža hraje na Guya Ritchieho. Já tam spíš vidím Paula W.S. Andersona. No a jelikož právě tenhle styl můžu, sedl mi i RH. Je to sice prázdná a jen na efekt natočená skořápka, bez čehokoliv hlubšího a s hodně špatným záporákem, ale já se prostě nenudil. Egenton má sice na Robina ten xichtík podle mě až moc slaďoučkej, ale snažil se a toho si cením. Foxx jako mentor za jedna a k Marian jsem si sice chvíli cestu hledal, ale jo. Je to kost. Všechny ty efekty při střelbě, zpomalovačky zrychlovačky a já nevím co ještě si mě našly a nemám problém těch 70 dát. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Niežeby ma to vyslovene nudilo či sralo... len to proste nie je dobré. Paradoxne mi najmenej vadila tá nehistorická štylizácia. Práve naopak, zasadanie do akéhosi industriálneho postapo-punku je na celom filme to najzaujímavejšie, je to dôsledné a má to akýsi jednotný štýl. Strelecké scény sú efektné. Herci v pohode (asi okrem šušľajúceho Mendelsohna, ale to je aj vina scenára, že musí hovoriť také kruté hlášky, až je to nechcene smiešne). Horšie je to s tými paralelami na dnešný svet, rečami o moslimoch a revolúciami proti pracháčom, to sa fest vymklo z kĺbov a je to iba blbé. Kráľ Artuš bol tiež takto moderne posunutý, ale zároveň perfektne fungoval. Toto nefunguje, nie je to napínavé ani vtipné, romantika nula bodov (sranda, že v celom filme vystupuje iba jedna jediná ženská postava), hudba tiež nič, tempo začne už v polovici viaznuť a potom som si už len prial, aby to čo najskôr skončilo. Ale nie, ešte museli hádzať zápalné fľaše do celkom súčasných policajných štítov. Takto to dopadne, keď chcete klasiku predať mladému publiku, ale to sa vám na to vyserie a navyše naštvete milovníkov klasiky. Zaslúžený prepadák. ()

CarloRizzi 

všechny recenze uživatele

Co tohle bylo za veledílo.Moderní Robin Hood, proč ne, ale ne takovým to stylem, protože jsem viděl dva filmy v jednom Princ z Persie a Pán prstenů: Dvě věže. Hlavní představitelka Eve Hewson v roli Marian vypadá jako Indka. Tohle není pohádka o tisíc a jedné noci, ale Robin Hood ! Les ukážou v poslední čtvrthodině, bravo! Tohle bylo normálně zneuctění Robina Hooda. Jestli má být pokračování tak at angažují režiséra Guy Ritchieho. Jedině on dokáže natočit snímek Robin Hood ve stylu Král Artuš: Legenda o meči. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (9)

  • Veľká časť zbraní, oblečenia a techniky, ktorú je možné vidieť vo filme, nebola v stredovekom Anglicku ešte dlhšiu dobu dostupná. (MikaelSVK)
  • Když se natáčelo v Dubrovníku (Chorvatsko), Jamie Foxx byl na večeři se svými přáteli, když se ke stolu připojili dva opilí místní a začali na něj házet rasové urážky. Přišel vedoucí restaurace, vyhodil muže a zavolal policii. Oba muži skončili ve vězení. Navzdory této jediné negativní události, která ukázala dobro a zlo některých místních lidí, Jamie Foxx nepřekvapivě zveřejňoval na svých sociálních médiích, jak úžasná je země a jak úžasní lidé jsou. (ČSFD)
  • Taron Egerton se učil efektní a rychlé střelbě z luku u dánského umělce a lukostřelce Larse Andersena, který drží světový rekord v rychlostní střelbě. Jeho rekord je vystřelených 10 šípů za 4,9 sekundy i 3 šípy za 0,6 sekund. (Prochy38)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

23.02.2019

Zlaté maliny (v angličtině zkráceně Razzies) jsou ocenění za nejhorší filmy roku, které jsou každoročně „slavnostně“ udíleny den před Oscarovým ceremoniálem. Letošek pak nebyl výjimkou a byť nás ty… (více)

Raubíř Ralf zdolal kina

Raubíř Ralf zdolal kina

26.11.2018

Pokračování Raubíře Ralfa Ralph Breaks the Internet vstoupí do tuzemských kin bohužel až v lednu, v zámoří ale mezitím sympatická disneyovka otevřela za úctyhodných 84,6 milionů dolarů v rámci pěti… (více)

Reklama

Reklama