Reklama

Reklama

Robin Hood

  • USA Robin Hood (více)
Trailer 3

VOD (1)

Obsahy(1)

Robin (Taron Egerton), válkou zocelený bojovník, se vrací z křižáckých výprav, aby společně s svým maurským přítelem Malým Johnem (Jamie Foxx) povstal proti zkorumpované anglické vládě v moderní vzrušující akční podívané plné zběsilých bojů, epické válečné choreografie i nadčasové romantiky. (Vertical Entertainment)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (392)

castor 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak mnozí tak moc kopali do deset let staré verze Ridleyho Scotta. Ano, bylo cítit, že se místy drasticky zasahovalo do scénáře a přišlo několik hlušších míst, ovšem pořád to byl jiný level než tahle obsahově tupá záležitost. Příběh o hrdinném lučištníkovi každý velmi dobře zná, úplně tedy nemám problém s tím, že se tvůrci odhodlali zbořit určitá zažitá schémata, ovšem tenhle digitální mišmaš, který nám předhodili, mě místy ničil. Vlastně se zmatkuje hned od začátku. Půjčujeme (krademe) nápady z jiných lepších kusů, ale koule do nich nedáme. Akce je utopená v CGI, herci poskakují jak zfetovaní jeleni, šípy efektně zasáhnou cíl, i kdyby střelec naráz zvracel i měl průjem, a všechny ty finty a vychytávky se jen snaží tvářit jako finty a vychytávky. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Do nového Robina jsem šel s tím, že se mi prostě bude líbit, ale přes veškerou snahu to nešlo. Úvodní akční scéna sice nebyla vůbec špatná a ta stylizace do současného konfliktu na Blízkém východě mě docela bavila, ale s návratem do Anglie to šlo tak trochu do kopru. Předně mi neseděly kostýmy. Samozřejmě už z trailerů bylo jasné, že nepůjde o nějakou historickou přesnost, ale Ritchiemu v Artušovi nebo třeba Helgelandovi v Příběhu rytíře se podařilo šikovně naroubovat moderní prvky na obecnou představu o středověku, což tady vůbec nevyšlo. Spíš to celé působilo jako nepovedený náhled do budoucnosti. Co se akce týče, tak ta celkem ušla, ale jenom ušla. Navíc tohle všechno už nabídl Arrow a po hříchu i Zorro. A nelíbil se mi ani sociální nádech, ke kterému film přistupuje až příliš vážně. Chyběl i vtip. Jediné, co mi vyloženě sedělo, bylo obsazení, ale zase nemůžu říct, že by všichni přítomní jeli naplno, což platí především pro Mendelsohna. První letošní velké zklamání. 35% ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Volovina na úrovni Andersonových Troch Mušketierov, ktorá s legendou o Robinovi Hoodovi tiež nemá veľa spoločného. Postavy sú napísané dosť blbo a tak príliš nefungujú. Dej je zhovadilosť, pri ktorej treba vypnúť mozog. Ale od začiatku ma bavila akcia. Je to do veľkej miery digibordel, ale celkom originálny. Naháňačky na koňoch alebo kušomet sú cool. Až som si pri akcii od spokojnosti cucal palec. Ten môj na rozdiel od verbalovho nemá príchuť hovna. Raz za čas mi nejaký blbý výplach sadne. No tak tentoraz sa usmialo šťastie na tento. Len škoda toho otvoreného záveru pre pokračovanie, ktorého sa vzhľadom na tragické tržby nedočkáme. 5/10. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

S novým Robinem Hoodem mám jeden problém. Překvapivě se nejedná o to, že se tvůrci pustili do modernizace historických kulis, nebo příběh přenesli úplně do jiné roviny. Něco obdobného totiž předvedl i Král Artuš: Legenda o meči, který se dodnes řadí k mým srdcovkám. Překousl bych proto scény, kdy se vojáci prohánějí po Araby překypujících ulicích jako speciální vojenské jednotky v Afgánistánu - jen s tím rozdílem, že mají místo klasických zbraní luky. I ty střílny založené na principu kulometů, casina, nebo doly v Anglii by mi asi nikterak zvlášť nevadily. Co je však největším problémem? Scénář... Záporná strana je neuvěřitelná banda primitivů, která není schopná odhalit pravou identitu Hooda, i když mají prokazatelně všechny informace, které k tomu vedou. Dále se příběh zmítá v mnoha obdobných nelogičnostech, přičemž závěr tomu dává absolutní korunu. Na druhou stranu. Pokud budete akceptovat, že je to celé neuvěřitelně blbé, bavit se budete. Akčních scén je tady poměrně dost, a když vypnete mozek, asi to přežijete ve zdraví. I kvůli tomu jsem chvíli balancoval na hraně 3*, ale za ten bordel ve scénáři by to nebylo adekvátní rozhodnutí i vůči druhému Ralfovi, kterému jsem dal taktéž průměrný počet. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V očakávaní najväčšej dizáster všetkých čias som bol vlastne prekvapený z toho, že sme dostali totálny šedý priemer so zopár príšernými dialógmi a facepalm prestrelenou akciou. Scenáristi sa snažili byť chytrí a za šerifa sme si mohli dosadiť ľubovoľného populistického politika snažiaceho sa zastrašovať potenciálnym prienikom Arabov na naše územia, a aby boli ešte chytrejší, tak padne aj zmienka o zbytočnej vojne na Blízkom východe. Ako áno, ale keď je to obalené spomínanými neduhmi, tak sa ani hra na chytrých nedá brať vážne. Bonova dcéra má na sebe non-stop dokonalý mejkap a nafarbenú hrivu, Egertonovi ešte nezačala rásť brada a nakoniec chápeme aj tú Dornanovu naštvanosť, čím si vlastne scenár sám podkopáva nohy. Vidieť to v predpremiére bez znalosti kritických ohlasov, sklamanie by bolo omnoho väčšie, takto som vedel, do čoho idem. Troma hviezdami tento film hodnotím v rámci guilty pleasure. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (9)

  • Veľká časť zbraní, oblečenia a techniky, ktorú je možné vidieť vo filme, nebola v stredovekom Anglicku ešte dlhšiu dobu dostupná. (MikaelSVK)
  • Taron Egerton se učil efektní a rychlé střelbě z luku u dánského umělce a lukostřelce Larse Andersena, který drží světový rekord v rychlostní střelbě. Jeho rekord je vystřelených 10 šípů za 4,9 sekundy i 3 šípy za 0,6 sekund. (Prochy38)
  • Natáčení probíhalo od 20. února 2017 do 20. května 2017 v Dubrovníku (Chorvatsko), Ture a Budapěšti (Maďarsko). (ČSFD)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

23.02.2019

Zlaté maliny (v angličtině zkráceně Razzies) jsou ocenění za nejhorší filmy roku, které jsou každoročně „slavnostně“ udíleny den před Oscarovým ceremoniálem. Letošek pak nebyl výjimkou a byť nás ty… (více)

Raubíř Ralf zdolal kina

Raubíř Ralf zdolal kina

26.11.2018

Pokračování Raubíře Ralfa Ralph Breaks the Internet vstoupí do tuzemských kin bohužel až v lednu, v zámoří ale mezitím sympatická disneyovka otevřela za úctyhodných 84,6 milionů dolarů v rámci pěti… (více)

Reklama

Reklama