Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film inspirovaný reálnými událostmi se odehrává v rozmezí let 1924 a 1954. Jeho děj zachycuje život, práci a následný rozkol dvou německých bratrů Adolfa a Rudolfa Dasslerových, který vedl k založení dvou sportovních impérií: Adidas a Puma... Dva muži, bez nichž si lze svět sportu jen těžko představit - bratři Dasslerovi. Adolf "Adi" Dassler a jeho bratr Rudolf, kteří pocházejí z německého maloměsta, mají zcela odlišné povahy a v podstatě i všechno ostatní. Jediné, na čem se, zdá se, shodnou, je jejich poslání: vyrábět dokonalou sportovní obuv. Každý z nich je obdarován výjimečným nadáním - Adi je sportovní nadšenec a vynálezce, Rudi zase neústupný obchodník - a navzájem se dokonale doplňují. Achillovu patu obou bratrů ovšem představují jejich ženy, mezi nimiž se prohloubí vzájemná nevraživost poté, co se Adiho energická manželka rozhodne pracovat ve firmě, zatímco ta Rudiho zůstává věrná tradici. Nedorozumění vedou k hádkám, které nakonec vyústí v rozpad společnosti - bratři se rozejdou a založí dvě soupeřící firmy... Snímek je inspirovaný skutečným příběhem dvou sportovních impérií Adidas a Puma. (Cinemax)

(více)

Recenze (49)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nechápu německé producenty, kteří se v jednom období rozhodli natočit dva hodně podobné filmy na téma bratrů Dasslerových. Samozřejmě mluvím o filmu Rivalové navždy - bitva o tenisky. Nicméně o tomto filmu jsem slyšel dříve a tak jsem byl zvědavý, v čem rozdílný tento kousek bude. Ve výsledku nemůžu říct, že by byl jeden lepší a druhý horší. Oba jsou kvalitně hodně vysoko. Třeba tento má luxusně natočené scény z konce války, kdy jim Spojenci chtěli zbombardovat fabriku. Tamten ale zase ve své délce vysvětlí více věcí dopodrobna. Každý má něco do sebe, ale kvalitou jsou si oba hodně podobné. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dva bratři se prali, prodavač z vietnamské tržnice se směje.. Výroba vs. prodej, střet životních a politických ideálů, vliv ženského elementu a následný konkurenční boj. Poučný náhled do historie vzniku dvou slavných značek, nicméně zůstává pachuť nevyužitého biografického potenciálu a rozčarování nad nasnímáním, které zavánělo televizní laciností (umělost, zpomalené záběry či naopak zrychleně plující oblačnost nad Herzogenaurachem). Pobavilo, jak žvýkající karikatury US Army napochodovaly do fabriky s dilematem, jestli ji vyhodit do povětří, nebo ne. Měli myslet na budoucnost a říct si: „Just Do It!“ ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, až nečekaně. A příjemně natočený. Pokud jste na tom jako já a o botách titulních značek nevíte víc než to, že si je nemůžete dovolit, budete myslím mile překvapeni. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

První polovina se věnuje botám, prostor je docela velký. Člověk si udělá obrázek a jakou měl tenkrát Adolf vizi. Jeho bratr byl spíše prodejce. V druhé polovině začne konflikt, který následně změní veškeré události. Bratři se rozhádají a rozejdou se. Příběh i děj je dobrý, škoda té délky, přeci jen některé scény byly zbytečné. Závěr byl hodně solidní, z něj jsem měl až husinu.. 7/10 = 75% ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Tak mám Adidas vs. Puma za sebou a oproti Rivalové navždy - bitva o tenisky se jedná o třídu slabší počin. Ano, jde vskutku o nákladnější produkci. Ovšem celek působí oproti druhému zmíněnému snímku nekomplexněji. Chybí zde provázanost na předchozí generaci Dasslerů (otce, matku) a samozřejmě důsledky značky Puma a Adidas na vztah obou bratrů. Tento film ukazuje, jak se bratři rozhádali a založili své firmy. Rivalové navždy se ale naopak snaží i ukázat rozhádané bratry v touze se usmířit, ovšem ani to nedokáží, neb síla značky přerostla sílu rodiny. Pokud tedy bych si měl vybrat co vidět znovu, zda Adidas vs. Puma nebo Rivalové navždy, jasně bych se rozhodl pro druhého jmenovaného. 65% ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Biografické filmy mají zcela výjimečně pětihvězdičkový potenciál. Ani příběh sportovních bot něco takového nedokázal, nicméně snímek to určitě byl dobrý, na skopčáckou produkci dokonce vynikající. Nejzajímavější mi přišlo, že člověk fandil každou chvilku jinému bratrovi. 85% ()

zette 

všechny recenze uživatele

Misty mi prijde obraz moc umely, ale jako televizni tvorba hodne postacujici. Tezi hlavne ze zajimaveho nametu, kdy z jedne sourozenecke dvojice vzesly dve legendarni znacky zamerene na sportovni obleceni. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Nepraktický snílek se srdcem na dlani versus střízlivý pragmatik s duší obchodníka ? Nebo to bylo docela jinak ? "Pravdomluvnost" snímku nehodnotím, neb se nejedná o dokument, leč příběh jakoby svým způsobem míjel zásadní a přelomové okamžiky, které se týkají podnikání obou bratrů. V lepším případě se jich jen letmo a opatrně dotýká, aby je bez hlubšího zájmu odsunul na okraj rodinného dramatu, což občas mírně narušuje časovou kontinuitu dějové linie. Škoda, neboť styl zpracování vcelku věrně zachycuje odraz epochy, která určovala osudy všech zúčastněných ... 3,5 * ()

sator 

všechny recenze uživatele

Nakonec se to rozjelo, jen prostoru konfliktu věnován až moc velká část filmu..o sportovní obuvi či jejich výrobě téměř nic... Velmi dobré herecké výkony... ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Šily do sebe. Špičky ševcovské, co šly od sebe. Levá a pravá vytvořily nový pár. Sportsmeni, vaše nohy obujeme do pohodlí. Zlepšíme, zvýšíme vaše výkony. Neděláme /jen/ boty. My vyrábíme prestiž, rychlost, vítězný cíl. Umíme v tom chodit. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Duken sa asi upísal rolám významných ľudí z nemeckých dejín. O triedu lepšie ako Benz po všetkých stránkach. Zákulisie, vzťahy, vyhrotené situácie, fragmenty skutočných udalostí a skvelý dobový feeling, Nemecká TV produkcia možno práve takýmito filmami trafila zlatú žilu a ja budem len rád, keď budú pribúdať. 4 z 5 ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Čím víc pruhů tím víc adidas, boty puma nosí guma... Všecky kecky jsem někdá měl na sobě. Asi trošku větší vztah mám k Pumám navzdory tomu že obě značky jsou tuzex komerční. Film mě bavil, na deutsche film byl skvěle natočen a zahrán.... ()

Herzeleid 

všechny recenze uživatele

Zajímavý snímek na "proflákané" odpoledne. Nic jsem nečekal a bylo to vcelku příjemné. Aby to ale utkvělo v paměti více, bylo by potřeba více zaujmout a vtáhnout do děje - doba si o to vyloženě říkala. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Žádný skvost, ale ta skutečnost, že jsou Adidas a Puma firmami dvou bratří, pro mě byla vždycky sama o sobě velice zajímavá a jsem rád, že jsem se díky tomuto filmu dozvěděl, jak to tehdy bylo s bratrským rozkolem. Film hodně straní Adolfovi, u Adidasů z něj měli určitě větší radost, pokud si ho tedy přímo nenechali natočit. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Pro mě dost informativní, ikdyž tohle je zase ten připad, kdy článek na wiki vydá za celý film. Pořádné tempo to nabere až ke konci, kdy se bratři fakt rozejdou, do té doby to zas takové terno není. ()

Belatris 

všechny recenze uživatele

Pro mě nuda a příklad špatně vystavěného "životopisného" filmu. Nemá to dynamiku, postavy jsou napsány jak z učebnice žánrových klišé a zajímavých informací ze zákulisí dvou firem tam pro mě bylo pomálu. Jak už někdo níže psal, stačilo by pročíst si Wiki nebo nějaký článek a nezabíjet dvě hodiny času. Pro mě velké zklamání, přestože jsem na film slyšela spoustu chvály z různých stran. ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Príbeh týchto dvoch bratov som počul už ako malé dieťa. Vyrozprával mi ho bratranec, ktorý žije v Nemecku. Tam je táto story, niečo ako u nás snehulienka, Janko a Marienka a pod. Hovorí sa deťom pred spaním. Je to, ale určite rozdiel, keď si to človek pozrie v televíznom prevedení. Pre mňa športového nadšenca to bolo veľkým zážitkom sledovať týchto dvoch bratov, ktorých výrobky dodnes hýbu nielen svetom športu. Sú súčasťou nášho každodenného života. Či už ide o obuv, mikiny, tepláky a dokonca aj kozmetiku, čo mne osobne sa neľúbi, že sa snažia fušovať do všetkého. Dá sa povedať aj keď sa jedná o nemecký film, nenudil ma počas celého sledovania. Je to príjemný zážitok hlavne to vidieť ako to celé prebiehalo, od úvodu až po konflikt vďaka ktorému sa obaja bratia až do svojej smrti nebavili. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší reklama na Adidas v jeho historii ( a na Pumu vlastně taky)...Shodou okolností jsem dnes absolvoval atletický čtyřboj v oblečení Adidas-boty jsem měl paradoxně Nike, ale to je zase jiná písnička...A mám i karate-gi Adidas heč ...Teď k filmu- skvělé psycholociké drama o souboji dvou bratrů, na pozadí velkých změn první poloviny 20.století..Spoilery - a když tam nakreslil ty tři pruhy tak mě mrazilo- jo a boty pro Jesseho byly vážně úžasné- i na dnešní dobu- ale vyhrál by i tak :-)...95% ()

Reklama

Reklama