Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film inspirovaný reálnými událostmi se odehrává v rozmezí let 1924 a 1954. Jeho děj zachycuje život, práci a následný rozkol dvou německých bratrů Adolfa a Rudolfa Dasslerových, který vedl k založení dvou sportovních impérií: Adidas a Puma... Dva muži, bez nichž si lze svět sportu jen těžko představit - bratři Dasslerovi. Adolf "Adi" Dassler a jeho bratr Rudolf, kteří pocházejí z německého maloměsta, mají zcela odlišné povahy a v podstatě i všechno ostatní. Jediné, na čem se, zdá se, shodnou, je jejich poslání: vyrábět dokonalou sportovní obuv. Každý z nich je obdarován výjimečným nadáním - Adi je sportovní nadšenec a vynálezce, Rudi zase neústupný obchodník - a navzájem se dokonale doplňují. Achillovu patu obou bratrů ovšem představují jejich ženy, mezi nimiž se prohloubí vzájemná nevraživost poté, co se Adiho energická manželka rozhodne pracovat ve firmě, zatímco ta Rudiho zůstává věrná tradici. Nedorozumění vedou k hádkám, které nakonec vyústí v rozpad společnosti - bratři se rozejdou a založí dvě soupeřící firmy... Snímek je inspirovaný skutečným příběhem dvou sportovních impérií Adidas a Puma. (Cinemax)

(více)

Recenze (49)

Likan7 

všechny recenze uživatele

Projížděl jsem si svou chytrou krabičku a narazil jsem na tohle. Nečekal jsem nic a přitom jsem dostal zajímavý film o začátku téhle známé roztržky. Chápu, že jednotlivé scény jsou "pouze" filmové a byly vytvořeny pro film, ale to beru. Základní a hlavní témata jsou reálná. Překvapila mě hlavní dvojice bratrů, kteří jsou zahráni až překvapivě dobře. Jak Ken Duken tak Torben Liebrecht byli věrohodní. Na televizní film německé produkce jde o až překvapivě dobrou záležitost. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Dassler brothers, Rudolf obchodník a vošoust přezdívaný Puma a Adolf, kterému všichni říkali Adi byl prostě ten švec a inovátor rize sportovní obuvy. Když to spolu rozjedou, jejich rodiny bydlí společně přímo ve vilce nad fabrikou, oba mají 2 syny. Můj táta mi už za komoušů říkal, že ty firmy, které jsme samozřejmě už v komunistickém Československu znali, vlastní 2 bratři. A proč se rozešli? Jak se ukázalo, z těch 4 synků byli 3 Rudolfa Pumy. Je to zajímavý příběh, jak v průběhu 30 let vybudují své impérium, jak projdou válkou. Bohužel do filmu Němci obsadili pro mě samé neznámé a nezajímavé tváře a taky ten děj filmu je celkem nuda. Ale jako takový hraný dokument to jde. 55% ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Žádný skvost, ale ta skutečnost, že jsou Adidas a Puma firmami dvou bratří, pro mě byla vždycky sama o sobě velice zajímavá a jsem rád, že jsem se díky tomuto filmu dozvěděl, jak to tehdy bylo s bratrským rozkolem. Film hodně straní Adolfovi, u Adidasů z něj měli určitě větší radost, pokud si ho tedy přímo nenechali natočit. ()

Marty7CZ 

všechny recenze uživatele

OBROVSKÝ ULTRA PŘEKVAPENÍ, po 100 letech kladně hodnotím Deutsche film a vo to víc si to vychutnávám!!!!! Německej TV film vypadá tak trochu stylově jako Bratrstvo Neohrožených a je vidětkaždým coulem, že to byl hodně drahej projekt. Vyjímečně sympatik němec herci a hlavně ten příběh, prostě výtečný. Obřích 80 německejch %. P.S. o tom, že Adidas a Puma je z jednoho rodinnýho baráku jsem vážně netušil.... ()

Belatris 

všechny recenze uživatele

Pro mě nuda a příklad špatně vystavěného "životopisného" filmu. Nemá to dynamiku, postavy jsou napsány jak z učebnice žánrových klišé a zajímavých informací ze zákulisí dvou firem tam pro mě bylo pomálu. Jak už někdo níže psal, stačilo by pročíst si Wiki nebo nějaký článek a nezabíjet dvě hodiny času. Pro mě velké zklamání, přestože jsem na film slyšela spoustu chvály z různých stran. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (2)

  • Seriál se natáčel i v České republice po dobu 45 dní (lokace Villa Velvarská v Praze, Vinařice, Kutná Hora a Mladá Boleslav). (Trajektt)

Reklama

Reklama