Reklama

Reklama

Recenze (4)

ondyGAMESTV 

všechny recenze uživatele

Krásné poslední dobrodružství pro zakončení dlouhé série o přátelství jedné skupinky dinosaurů. Z celé série se jedná o jeden ze slabších dílů, který je v příběhu o trochu jednoduší než předešlé, ale není to nic, co by mělo někomu ve finále rodinného žánru vadit. Jediné, co mi vadilo je, že Křupka a Ruby měli poměrně málo prostoru. Jinak se však jedná o pěknou cestu, jak zakončit příběh a o parádní zážitek 🦕 90% ()

Marasuchus17 

všechny recenze uživatele

Po kompletním nepřerušováném zhlédnutí tohoto filmu mohu snad už jedině upřímně pronést proslov o tom, jakou máme my Češi i Slováci neskutečně vážně obrovskou smůlu, že k nám tento překrásný animák již nedoputoval (nevím, zda-li je na vině rozpad ,,naprosto dokonalé'' dabérské tvůrčí skupiny Josefa Petráska, absence některého z jejích členů nebo se zkrátka ještě o tomto již 14. díle nedozvěděli), nebot' tenhle zcela nový příběh naší ,,opravdu legendární'' kamarádské dinosauří pětky (dnes již už sedmy) byl znovu jako vždy o úplně jiném ději a příběhu (nepochopím, jak někdo může napsat, že děj je v ,,podstatě'' totožný s předešlými epizodami téhle filmové série), animace jsou jako obvykle na velmi dobré úrovni, líbilo se mi opětovné rodinné shledání Nožičky s jejím otcem a také návaznost na děj z 1. dílu, kdy se Nožička se Sárou na chvíli rozejde ve zlém, ale poté se s ní zase spřátelí. Ale úplně nejvíce mě překvapili noví ostrozubové, zejména zelení opeření Yutyrannové, nebot' poprvé v této sérii padla zmínka o peří i u ,,velkých'' ostrozubů a nejen to. Tihle dva noví záporáci se navíc snaží ulovit malého ,,druhohorního'' savce, který je nezvratným dokladem faktu, že tato série rozhodně není jen čistě o dinosaurech (o ptakoještěrech a sauropterygiích, kteří fakt nebyli dinosauři ani nemluvě). Carnotaurus nikdy mým favoritem moc nebyl, přesto byl ale také fajn. Z těchto všech vyjmenovaných příčin tenhle film naprosto miluji (stejně jako všechny předešlé filmy z této série) a hrozně moc ho závidím Němcům (a všem německy a anglicky hovořícím lidem), kteří se mohou na tento nádherný skvost dívat u sebe doma a ve svém vlatním jazyce. ∞ % .................... P.S. : Hluboce se všem omlouvám za tu pravopisnou chybu v zajímavosti, má to být *Yutyrannus !!!!!!! ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • Dinosaurus Wild arms (v překladu Divoká ruka) je druhem therizinosaurida s názvem Nothronychus. (Marasuchus17)
  • Dva noví opeření ostrozubové, s nimiž se pětice dinosauřích kamarádů utká, jsou druhem tyrannosauroidního teropoda pocházejícího z Číny jménem Yutirannus. Dalším novým záporákem je pak Carnotaurus. (Marasuchus17)

Reklama

Reklama