Reklama

Reklama

Michal David - Hop nebo trop

(hudební videoklip)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Hudební
Československo, 1985, 2 min

Hrají:

Michal David

Recenze (4)

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

Michal David a skupina Kroky Františka Janečka. To vám bola teda partia poriadnych čurákov. V dobe prísnej komunistickej cenzúry sa tejto trapnej disco kapele náramne dobre darilo. Boli to zlatí, moderní chlapci. Politicky nezávadní. Hrali si to svoje neškodné socialistické scheisse disco a užívali si totalitným režimom schválenú slávu. Stačí si pozrieť ich video klip z roku 1985 ku skladbe "Hop nebo trop" a hneď každému súdnemu človeku dôjde aký to boli kokoti. Socialistický disco odpad! ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Miško a jeho obrí...synťák zavesení cez plece. Proste asi klasika. Toto je zábavné aj bez toho, aby to zábavné byť chcelo. ()

Chajimwitz odpad!

všechny recenze uživatele

Poctivý punkrock,rock,heavy metal,to jsou žánry,kterými jsem odkojen.tomuto bolševickému braku nemůžu dát hvězdu ani z nostalgie,neboť sračka už zůstane navždy sračkou. ()

Honza__St. 

všechny recenze uživatele

Byť jsem velký fanda Michala Davida, v tomto případě tvůrci tehdejší hitparády Triangel, pro kterou klip vznikl, udělali velkou chybu. Za prvé nechápu, že si nevybrali jinou písničku, protože "Hop nebo trop" je opravdu pouhá řadovka, rozhodně nejde o žádný větší hit. Osobně se divím, že ta píseň vůbec vyšla na singlu, podle mě stačilo, aby vyšla na LP To se oslaví. Tvůrci měli vzít píseň, která byla opravdu hitem, koneckonců možností měli několik. Za druhé samotný klip není o ničem jiném, než že Michal s kapelou zpívá a hraje ve studiu. Možná, že nebyl natočen jedním tahem (viz. nesestříhané záběry z klipu Lucie Bílé "Neposlušné tenisky"), ale rozhodně tak vypadá. Samozřejmě je třeba brát v úvahu, že šlo o první kolo roku 1985, a to, co vznikalo před ním, ani nebyly klipy, ale pouhopouhá vystoupení s publikem v hledišti. Ale i tak, vzhledem k tomu, že ze stejného kola pochází jeden z nejstarších klipů Tublatanky, který byl rozhodně udělán podstatně líp, a víceméně kultovní klip Elánu "Zalúbil sa chlapec" vznikl jen o jedno kolo později, mohli udělat lepší. ()

Reklama

Reklama