Reklama

Reklama

Šovinistické prase proti feministce s chlupatýma nohama, takhle neodolatelná nabídka se nedá odmítnout. Začátkem 70. let je sexuální revoluce v plném proudu, v tomto případě dochází mezi muži a ženami ke vzácnému a oboustranně příjemnému souznění a shodě. Ovšem společenská rovnoprávnost žije často jen v představách žen. A tenis není výjimkou, spíše zářným příkladem. Bobby Riggs je ztělesněný testosteron, představuje vše mužské, proti čemu jakékoliv ženské hnutí vždy bojovalo, bojuje a bojovat bude. Bývalý tenisový šampion, gambler, floutek a velkohubý šoumen je známý větou: „Žena patří do ložnice a do kuchyně. Přesně v tomto pořadí.“ Billie Jean King je moderní žena, která jakoby do příběhu spadla z jednadvacátého století. V tom, co dělá, je výjimečná, angažuje se, prosazuje lepší podmínky v ženském tenise, řeší milostné vztahy s muži i ženami. Dva póly, které se odpuzují, až se nakonec přitáhnou. Bobby totiž v tenisové exhibici poráží ženskou světovou dvojku a zápas je posměšně nazýván „Masakrem na Den matek“. To je moment, kdy Billie Jean King zvedne hozenou rukavici a rozhodne se nakopat mu zadek. V následné monstrózní show už nejde jen o tenis, ten je pouhou zástěrkou. Rozehraje se zábavná bitva mezi mužským a ženským světem, která sice nemůže vyhrát na věky vedený střet... ale každý podařený kopanec do koulí se počítá. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (145)

Minimie 

všechny recenze uživatele

Zbožňuju filmy podle skutečných událostí a tomuhle jsem tak strašně moc chtěla dát plný počet, ale holt mě to tak úplně neomráčilo, takže jsou to “jen” silné 4 hvězdy. Nečekejte film o tenise. Vůbec. No dobře tak jenom trochu, ovšem to málo, co na plátně uvidíte, je tak amatérské pinkání, že je vlastně dobře, že se ve filmu moc tenisu neobjeví. Battle of the Sexes není o sportovním boji, je o boji za rovnoprávnost. O feminismu (můžeme házet tenisové míčky na plátno za každou ohavnost typu "ženy patří do kuchyně a do ložnice”??), o Billie Jean King a její lesbické lovestory. Emma Stone má top formu a v žebříčku oblíbenosti u mě stoupá pořád výš a výš - nemůžu uvěřit, kam až se posunula od dob Easy A. PS: Samotnému filmu možná k dokonalosti maličko chybí, ale trailer (č.1) je na jedničku s hvězdičkou. Dream On! ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Emma Stone je skvělá a velice příjemně mě překvapil můj oblíbený Alan cumming. Znám jména hlavních postav, ale jejich příběh ne, tudíž to pro mě bylo nové a nevěděla jsem, jak to dopadne. Bylo to takové - ok - sportovní prostředí, ok - boj ohledně své sexuality a - je to rok 1973. Dost se mi tam líbily dvě scény - podprsenka v koupelně a reakce na to a situace, kdy postava Cumming na závěr objímá Stone a aniž by jí řekl, že to ví - tak je jí oporou. Film je pro mě průměr a více než samotný film mě zaujalo dané téma a situace. ()

Reklama

Lenny.M 

všechny recenze uživatele

Billie Jean King je pro mě velká osobnost a bylo jen otázkou času, kdy se dočkáme filmu o jejím příběhu. Jakožto fanoušek ženského tenisu jsem se na Battle of the Sexes těšila už od ohlášení a jsem spokojená, nicméně žádný "wow" efekt se nekonal. Emma Stone byla naprosto úžasná a doslova did her justice, ale asi to bude dlouhou stopáží, která mě chvílemi cca v půli filmu fakt nudila. Celkově ale příjemný životopisný retro film. Someday we will be free to be who we are and love who we love. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Zajímavé téma, skvělý herci a bohužel nudnější provedení. A je to velká škoda, protože samotný příběh je dost zajímavý a osobně si myslím, že by si zasloužil trochu hravější a zábavnější provedení. Film působí jakoby byl točený na zakázku, a aby mohl soutěžit o ceny a zavděčil se ženskému publiku. Což, na jednu stranu respektuji, ale na té druhé mě to dost mrzí, protože jsem si jist, že filmu by prospěla jistá dramatičnost, hravost a odlehčenost. Režisérská dvojice Jonathan Dayton a Valerie Faris mají dost zkušeností, a to více je mi smutno, že to nedokáží prodat. Emma Stone se mě v této roli líbila, ale na druhou stranu, viděl jsem jí hrát lépe. Steve Carell si svou roli užívá a je svým způsobem motorem filmu a spoustu momentu na něm stojí. Sarah Silverman je fajn, a mnohem více jsem si užil výkon Andrei Riseborough a nebo Billa Pullmana. Těšil jsem se na scény ze zápasu, a pak jsem byl překvapen, jak jsou ty zápasy nudný. Souboj pohlaví není špatný film, jen si myslím že už kvůli tématu měl být lepším filmem. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tenis jsem dříve sledoval poměrně dost, ovšem událost "Souboj pohlaví" je na mě až přespříliš stará (stejně tak další podobný film, na který se chystám - Borg/McEnroe), takže jsem se s ní rád seznámil prostřednictvím pohodového filmu, který mě zaujal už od prvního traileru. Emma s Karelem je moje hodně oblíbená dvojka a i zde mě bavili neskutečně, hlavně tedy Steve Carell coby excentrický Bobby Riggs si roli užívá opravdu neskutečně a je mu snad napsána na jeho komediální tělo. Mimo Ameriku nepochybně film zapadne v rámci oscarové vlny a bojím se, že ani americká akademie si na něj za měsíc nevzpomene, ale troufám si tvrdit, že by to byla škoda a že se jistě ještě vyrojí spousta mnohem snaživějších ubulených dramat, které vše opět budou slavit větší úspěch. Ale nechme se překvapit. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (10)

  • Emma Stone byla zpočátku obsazena jako Billie Jean King, ale problémy s plánováním ji přiměly se role vzdát. Brie Larson byla nakonec na roli přijata, ale po několika měsících natáčení opustila. Poté, co byl Emmě Stone rozvrh zrušen, byla schopna vzít roli zpět. (Delock)

Související novinky

Paul Rudd vs. dvojník

Paul Rudd vs. dvojník

13.08.2018

Paul Rudd (The Fundamentals of Caring) momentálně dobývá kina ve dvojce Ant-Mana a příští rok bychom ho měli spatřit ve čtyřce zatím nepojmenovaných Avengers. Mezitím se ale čerstvě upsal novému… (více)

Reklama

Reklama