Reklama

Reklama

Nauč tetu na netu

(pořad)
Rodinný
Česko, 2016, 9 min

Obsahy(1)

Internetový expert Ondřej (13) by moc chtěl být slavný youtuber a rád natáčí videa, ve kterých vyvádí různé žertíky, většinou s pomocí nových technologií. Jenže zajde až příliš daleko. Rodiče mu po několikerém průšvihu nejen zabaví veškerou techniku, ale nemilosrdně ho odstěhují k tetě na venkov. Prý aby se naučil „vychutnávat krásy přírody" a vůbec prošel „analogovou převýchovou". Ondra se nakonec i tady k zakázanému internetu dostane, ovšem pod podmínkou, že tak trochu staromódní tetu naučí pohybovat se digitálním světem. O svých často náročných snahách natáčí youtubovou show, ve které se snaží motivovat i ostatní děti, aby vzdělávaly své „rodičosaury" v oblasti nových médií, kde mají dnes mladí poněkud navrch. Zábavně-vzdělávací seriál pro starší děti o bezpečném využívání online technologií vzniká ve spolupráci se správcem národní domény CZ.NIC, z. s. p. o. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

HERGImanCZ odpad!

všechny recenze uživatele

Ukázka toho, když někdo tvoří pořád o něčem, o čem nemá ani tucha. Nepochopení mezi starší generací a současnou, která vyrůstá na internetu, potkává denně nespočet lidí. Jednou za čas se tak objeví nějaký ten menší projekt, jenž si dá za cíl tuto pomyslnou propast zmenšit. Tyto projekty bohužel většinou padají na tom, že se snaží až moc balancovat někde veprostřed, dát tam něco jak pro rodiče, tak pro děti. Nauč tetu na netu je však zcela speciální, protože je tento pořad, alespoň tedy z mého skromného pohledu, nekoukatelný pro všechny skupiny. Ve snaze kombinovat vysvětlování co nejvíce pojmů za epizodu s rádoby humorem vzniká něco neskutečně bizarního. Nejen že to působí celé neskutečně trapně, plácá to dohromady spolu vůbec nesouvisející pojmy, zároveň to ale díky ztvárnění obou postav ještě více onu propast mezi generacemi zvětšuje. Chápu, že tvůrci tu stojí před zdánlivě nemožným úkolem, protože vysvětlovat určitou komunitu je jako vysvětlovat vtip. Nauč tetu na netu je však tou nejhorší verzí, kterou jsem kdy viděl. ()

Akrman odpad!

všechny recenze uživatele

"Kdyby měla chcíplá ryba dítě z bezdomovcem, to dítě se pozvracelo a nějaký pes ty zvratky snědl, smrděl by zadek toho psa úplně stejně!" – Apu Nahasapeemapetilon ()

Reklama

Reklama