Reklama

Reklama

Příběh tří mužů propuštěných z vězení. Diesel (Christopher Matthew Cook), Mad Dog (Willem Dafoe) a Troy (Nicolas Cage) se po dlouhé době strávené za mřížemi musí naučit žít na svobodě tak, aby nic nevyvedli a nedostali se zpět tam, odkud pŕišli. Troy hledá nekomplikovaný život, ale nedokáže se zbavit své nenávisti k systému. Diesel je na výplatní listině mafie a jeho zájem o život na předměstí s přecitlivělou manželkou slábne. Mad Dog, neřízená střela trojky, se řítí z jedného problému do druhého. Nakonec se všichni tři sejdou při "posledním" zátahu. Najme je mafián, aby unesli dítě šéfa konkurenčního gangu. Před očima mají velký balík peněz, jenže akce se bohužel nepovede a trojice má co dělat nejen s policií, ale i se dvěma skupinami mafiánů... (TV JOJ)

(více)

Recenze (51)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

S českými distribučními názvy bývá občas problém, to víme. Slovní spojení Dog Eat Dog se většinou používá jako adjektivum ve smyslu „bezohledný“ či „nelítostný“ (třeba dog-eat-dog showbusiness). Prokletý kšeft…no budiž, ale tohle se mělo jmenovat Tři idioti. Vypelichaný nezmar Cage, anorektický Dafoe a vyhazovač z příbramské diskotéky představují trio primitivních, sebelítostných a násilnických ex-muklů, kterým maximálně přejeto to, aby je co nejdříve píchla včelička s chloridem draselným. Všichni tři jsou prý oběti systému, který je nikdy nenechá na pokoji. Chtějí jen spravedlnost a osud s nimi zametá. To jsou zase kecy jak od pana Modrého z Gaunerů.. Schrader se snaží svou historku z podsvětí vylepšit hrátkami s barevnými odstíny světla, mlhavými přeludy a rádoby vtipným cynismem, ale tohle hovno se biči nepodobá ani trochu.. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Willem Dafoe vlítne na scénu dost razantně. Hned v první, kompletně růžové scéně, nám totiž ukáže to, jak moc velký psychopat, nadopovaný pikem a kokou, umí být. Následně potká standardního psychologa Nicolase Cageho, který tu je pro změnu nejinteligentnější. Třetí do party je pak herec, který je zároveň režisér tohoto filmu. No a přiznám se, že jsem rád za jeho ksicht na plátně. Alespoň vím komu můžu celou tu hodinu a půl nadávat za tuhle divnou chvílemi wtf sračku, kterou se rozhodl natočit. Dog Eat Dog je vysloveně nepříjemnej film, kterej je zároveň "plnej" černýho humoru, co tak neuvěřitelně "baví" až do samotného závěru. Největší lákadlo tu byl Nicolas a přitom tu největší psychopat je Willem. Vězte, že už v tom něco nehraje. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Paul Schrader (ROLLING THUNDER, YAKUZA, BRINGING OUT THE DEAD) se znovu vrací na scénu, s sebou bere stálici hollywoodské avantgardy Willema Dafoe a vyhořelého experimentátora Nicolase Cage. Dílo je to vpravdě průměrné, byť vábící na slušný ansábl. Adaptace knih bývalého trestance Edwarda Bunkera se v minulosti osvědčily velmi dobře (ANIMAL FACTORY, NA SVOBODĚ), DOG EAT DOG je ale spíš rutinní záležitostí, která by oslovila jako debut začínajícího filmaře, nikoliv jako pozdní dílo kdysi obdivovaného autora scénářů jako TAXI DRIVER, HARD CORE nebo MISHIMA. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když věci hnijou, tak jsou vlastně nejmíň toxický." Trocha poučení z forenzní vědy nikdy nezaškodí, takže až někomu ustřelím hlavu a budu chtít ukrýt zbytek, tak jistě využiju získaných poznatků z oboru hnilobných procesů. Ovšem do té doby, než se mi v hlavě zašmodrchají oba mozkové závity jako Mad Dogovi, bych si určitě přál vidět kriminální historky s lepším příběhem, koukatelnějším dámským obsazením a nejlépe bez těchto třech kreténů, kterým jsem přál kulku mezi oči při houpání na provaze v nažhaveném elektrickém křesle. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Překvapivě ani tenhle Cage neznamená návrat do extraligy. Trojice hlavních hrdinů ovšem představuje poměrně zábavné figurky. Nejvíce jsem si užil psychopatického Doga. 30% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|55%| Cage: „Sakra, zařiď ať je to mimino zticha! Jak se jmenuje ta věc, co se miminům strká do huby?“ Dafoe: „Čůrák?“ Cage: „Ale né.“ Tahle hláška od Dafoe mě totálně rosekala! Takhle jsem se dlouho nezasmál! Celkově jsem to viděl tak na hraně mezi 2 a 3 hvězdou, ale Dafoe mě opravdu zabavil. Nejen touto hláškou, ale i tak zahrál slušně zfetovaného hlupáka. Cage tu měl celkem mírnou a upozaděnou roli, ale nebyl špatný. Ono, toto béčko je vlastně o ničem, nepřinese to nic nového a ani zajímavého, ale já se prostě bavil. Je tu pár přestřelek – to také nestojí za řeč. Námětem mi to trochu připomnělo POT A KREV. I když na to se to samozřejmě nechytalo, to je pro mě 100% pecka. Takže tak, koukatelný průměr se skvělým Dafoem. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Protřelí kriminálníci Troy (Nicolas Cage), Diesel (Christopher Matthew Cook) a magor přezdívaný Mad Dog (Willem Dafoe) tvoří partičku, která si v lochu odseděla tolik, že by to pomalu vydalo na trojciferné číslo. Jejich životní styl jsou drogy, alkohol, děvky a kšefty s podsvětím. Jeden takový právě uzavřeli. A jisté mají jen to, že každý kriminálník přijde do pekla. A tak jak se ze sraček snaží vyhrabat hrdina Troy, hrabe se z filmových splašek i Nikča Cage. Za tímto účelem se po letech spojil s démonickým Willemem Dafoem, se kterým na začátku devadesátých let slavil kvalitativní úspěch se Zběsilostí v srdci. A aby se parta netrhala, přibrali k sobě režiséra a scenáristu Paula Schradera, pod jehož kontroverzními písmeny se před lety Dafoe nechal ukřižovat v Posledním pokušení Krista a Cage počítal mrtvé v Počítání mrtvých. Jejich soudobý počin už nijak nekoresponduje s jejich předchozími díly, které nesrovnatelným způsobem čeřily vody kritiky. Jde hlavně o to, v jakých blbostech Cage poslední dobou účinkoval, takže už bylo načase vylepšit si herecký rejstřík. Nejlépe něčím R-kovým, nasáklým zpropadenými charaktery a brakovým masem. Na inkriminovaný kšeft, půjde o únos "mafiánského" batolete kvůli výkupnému, dojde někdy až v zhruba v polovině filmu, jedná se jen o jakousi doplňkovou záležitost, kterou lze vnímat téměř za podzápletku, která je odsunuta v rámci vyprávění na okraj. Skutečnou zápletku bychom ve filmu totiž hledali jen marně. Týpci prostě jen horentně fetují, utrácejí za děvky a až jim dojdou prachy, vrhnou se na kšeft, i když jim je proti srsti. V podstatě se vážně i nevážně snaží o neúspěšnou resocializaci. A tím se právě tenhle film stává zajímavým. Následně si na potíže zadělají úplně jinak, než že by se jim jejich kšeft nějak zásadně podělal. Ale to víte, že se i u něj leccos podělá, jenže tohle film nijak neřeší. Ale to nijak nehraje prim. A samozřejmě tím nejzásadnějším, aby to celé bavilo, je herecké obsazení, z něhož exceluje neskutečný Willem Dafoe. Ten si z filmu udělal vlastní one-man představení, s ním film i začíná, "epický" konec už patří ale Cageovi, který předvedl za hodně dlouhou dobu to nejlepší ze svého hereckého (o)sudu. K mému hodnocení určitě přispělo i to, že je to celé natočené v sympatické nadsázce. A tak můžu tenhle film s klidem označit za to nejlepší, nejpodivnější, nejvtipnější i nejtemnější, co se za poslední dobu ve značně pochroumané filmografii pana Cage objevilo. Lepší už to nebude, s tím nepočítejte. Ale kluk je z nejhoršího venku, alespoň pro tentokrát. 10/10 ()

Visáč 

všechny recenze uživatele

Príjemne oldschoolovo drsné, s osviežujúco moderným vizuálom. 70-letý Schrader žmýka z rutinného scenára čo to dá a zaslúži rešpekt, že má aj po rokoch koule jak pomeranče. Škoda, že podobných krimi o lúzerských gangstroch sú/boli mraky a ich patálie majú beztvarý epizodický charakter: bez katarzie či sofistikovaného vyústenia. Nicolas Cage v ďalšej obskurnej roli, ktorá utvrdí mainstreamové publikum, jak je v prdeli. Fucking hardcore Cage fandové, medzi ktorých sa hrdo počítam, však isto ocenia, že Nick Sekáč Magor zase raz fetuje, robí ksichty a dáva ženským do držky (v spomalených záberoch, ou jéé). Dokonca si v poněkud surreálnej pasáži strihne bogartovskú imitáciu, za ktorú mám cukanie pridať štvrtú hviezdu. Ale to by som už fakt bol úchyl, ešte väčší ako Mad Dog Dafoe so slabosťou pre teen Asiatky. BTW, cením Schradera aj preto, že nepoľavuje zo svojich religióznych motívov a ešte viac, že bez ostychu dáva na odiv fascináciu Taylor Swift, hoci by sme to mohli v jeho veku považovať za kapánek nepatričnú obsesiu. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

I když mě nektěrý hlášky a scény fakt dostaly jako třeba když drží to dítě a ptá se; kde je ta věc, co se miminum strká do huby? a týpek odvětí; čurák? To jsem fakt nepobíral. Škoda že příběh nebyl lepší a nedržel si tu stejně ujetou laťku furt. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Stěží uvěřitelné, téměř malý zázrak, ale stalo se: Nico Coppola se vrátil na plné koule v žánru, ve kterém jsem ho míval tolik rád, v roli, která mu padne jak ulitá, v lehce artové (nebo snad jen zhulené?) černohumorné krimi s notně švihlým, absurdním, bizarním, místy až halucinačním dějem. A jeho dva parťáci nejsou o nic horší - mimoň a psychopat Dafoe s vyšňupaným mozkem mě skvěle bavil od první (konečné řešení Sheiliných problémů) do poslední scény, no a méně známý Cook se zase předvedl ve vážnější, psychologicky docela zajímavé roli (scéna z hotelového pokoje se ženskou, kterou sbalil na baru). Tak skvělou jízdu jsem vůbec nečekal, jízdu šmrncnutou mladým Lynchem, Tarantinem, Coeny, jízdu přesně v mém oblíbeném stylu, v návalu nadšení solím do maxima a určitě dám ještě brzy opáčko, až (jestli) někdy vyjdou lepší české titulky. P.S.: VAROVÁNÍ: Vy, kdož nemáte pochopení pro nadsázku, nebo nemáte rádi ujetý humor, jděte o film dál. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Docela fajn oldschoolovka, které by prospělo, kdyby jí Schrader podal trošku přímočařeji a nijak zvlášť mě neoslovily ani různobarevné scény v prvních fízích filmu, ačkoliv uznávám, že růžový úvod byl kouzelný. Ale jinak jsem neměl problém. Sice je to hodně ukecané, ale tady mi to sedělo, střílí se ostošest, což ocení i femnistky, protože mrtví mají správný genderový poměr a navíc se vydařil i casting. Copak Dafoe, to je třída, ale co mě nejvíc překvapilo byl fakt, že mi Cage nejne nevadil, ale dokonce bavil. I za to hodnotím lehce nadprůměrně. 65% ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Film, který nikam nevede, zápletka přešlapuje na místě a tváří se děsně cool. Veškeré scény se utápí v "drsných" dialozích, které jsou nudné, nucené a plno scén spíše vyvolává odpor. Cage je fajn, Defoe na škodu nevýrazný a ten třetí mimo mísu. Nic v tom galimatyáši nefunguje a světlých momentů spočítáte na prstech jedné ruky. Lepší jedna hvězdička, prostě ty dvě dát nemůžu.......3/10 ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nikdy mi nesedel Schraderov styl a tento film na tom nic nemeni. Je to nudny ukecany film o hlupych a krutych postavach, ktore mi boli nesympaticke. Nuda je obcas prerusena nejakou tou WTF scenou, ktora mi ale nepripadala vtipna ale iba divna. Jedinym plusom filmu je, ze Cage hra umiernene a ani raz sialene neprehrava. Za prehravajuceho magora tu je Dafoe. Vysledkom je nudny divny film. 3/10. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Willem Dafoe i Nicolas Cage jsou tu v docela dobré formě, možná zajímavější je postava Dafoa. Jejich postavy chcete ze začátku sledovat, ale jak se postupně dostáváte ke konci, nejste si jistí, jestli to skutečně stálo za to. Scenáristicky je to trochu prázdné a osudy protagonistů zde vyznívají lehce do ztracena. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Zábavné krimi drama, které rozhodně nepatří k Schraderovým nejlepším kouskům. Celkově jde o takový slušný průměr, ale je fér říct, že plno jednotlivých scén je opravdu zábavných a je škoda, že podobně nefunguje celý film. Každopádně Schrader zaslouží pochválit za to, jak se mu daří měnit tón vyprávění. Chvíli se divák baví amatérismem ústřední gangsterské trojky, aby byl pak šokovaný tím, že hoši jsou sice amatéři, co všude nechávají otisky, ale jinak jsou to hovada, co bez otázek zabíjejí na počkání. Cage i Dafoe hrají slušně a celkově jde o takovou žánrovou jednohubku, která pobaví. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Stary Dannyho partaci se odhodlaji jeste k jednomu poslednimu jobu... Cage nepredvadi nic novyho, jen Dafoe v roli magoru stale jeste bavi. Treti gorila je jen treti gorila a prestoze bych mu to pral, asi do sveta filmu neproprazil ani timhle ambicioznim dilkem.. Vetsina filmu je normalni, uvodni a konecny sekvence jsou natoceny skrz debilni filtry ruznych barev a stinu a jestli to melo pridat na autenticite fetovani nebo jen pusobit psychedelicky a odlehcit tak brutalnimu ubodani tlusty kravy, lezlo mi to na nervy. Film je dost jednoduchej, primocarej a poslednich cca 15 minut s Cagem je korunovany WTF. Vlastne cely to bylo takovy divny - nepochopil sem, proc plesoun zabil blazna a chybelo mi tam vic zaberu na imitace Taylor Swift. A Mad Dogovi nestalo pero, kdyz behem honitby asiatku vyhodil z pokoje. Detail, ale pro autencititu naprosto zlomovej. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Paul Schrader ako reziser teda nic pre mna, myslim ze ani nenatocil doposial kultovy film. Toto je navyse prepadak - a zas s Klecom. Priserny scenar, kde nic nedrzi pokope, plane tempo, a o nicom dialogy - to vsetko som si odniesol z filmu. A cudujem sa ludom ako je Dafoe /Posledni Pokuseni krista/ ze sa na take nieco vobec dal : 20 % ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je přesně důvod ,proč mám rád velký komerční filmy,plný klišé,s předvídatelnym,ale dynamickym dějem,a nevadí mi určitá doslovnost.Tohle je ukecaný,smradlavý,upocený nic, se stále horším Cagem,a hnusnym Dafoem.Ten film má kundovskej děj,kravskej,barvama a blbym jednánim postav zasviněnej konec,a Schrader se na to měl už dávno vysrat.Zřejmě si nikdy neudělal výčetku svejch výtvorů,protože by se hned zabil.20%. ()

Reklama

Reklama