Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bratři Andy a Mark jedou na prázdniny ke strýci na ostrov. Andy tak trochu za trest. Zažijí zde neuvěřitelné dobrodružství a poznají rodinné tajemství, které navždy změní jejich životy... Andy Walton je sedmnáctiletý mladík, nadějný plavec, který se snaží vyhrát závody, a získat tak stipendium na školu svých snů. O jediné tempo skončí druhý a jeho sny berou za své. Jeho rodina není příliš bohatá a Andy se občas stává terčem posměchu movitějších spolužáků. Když pro ně ukradne v samoobsluze piva, spolužáci včetně dívky Claire Bromanové, která se mu líbí, ho v tom nechají a ještě se mu vysmívají. Jeho rodiče Jim a Sally už toho mají dost a posílají ho ke strýci Trentovi na Waltonův ostrov. A společně s ním i mladšího bratra Marka. Mark má potíže s uchem, a tak nemůže plavat. Sally mu dá plovací vestu se slovy, že ji nesmí nikdy sundat, aby se neutopil. Andy se zlobí, že má trávit čas s člověkem, o kterém v životě ani neslyšel, a navíc mu dali rodiče na krk mladšího bratra. Netuší, že ho čeká ten největší závod v životě. Andy je překvapený, že se ostrov jmenuje stejně jako oni. Pomalu začíná rozkrývat rodinné tajemství. Ostrov patřil jeho rodině a jejich dědeček před mnoha lety náhle zmizel z lodě. Jeho tělo se nikdy nenašlo. Od té doby to šlo s rodinou z kopce. Bratři Jim a Trent se rozkmotřili a Trent zůstal na ostrově. Pomalu utápí svůj život v alkoholu a jeho zábavou je stavět malé lodě v lahvích od pití, do kterých dává vzkazy a hází je do moře. Na ostrově už může být jen dva měsíce. Pak se ostrov stane majetkem Johna Bromana, otce Andyho spolužačky Claire, která na ostrově také tráví prázdniny. Na polovině ostrova je takzvaný západní les, ale Trent tvrdí, že tam nic není. Andy a Mark se dozvídají, že nebyli vždy chudí. Byli bohatí a z toho bohatství mohly žít další generace. Měli miliony a někde na ostrově ještě jsou, problém je, že nikdo neví kde. Trent je zkoušel hledat, ale nechal toho a to stejné doporučuje i Andymu. Jejich dědeček nebyl jen milionář, ale za války luštil šifry a měl rád hlavolamy. Na každé narozeniny uspořádal hru na hledání pokladu. Při poslední hře museli použít pravý dekódovač z války. Mark zdědil talent na luštění po dědečkovi, a jak se později ukáže, bude se jim to velmi hodit. Nejsou totiž jediní, kdo má zájem o nález dědečkových milionů. Nejvážnějším zájemcem je John Broman, který se ukáže jako velmi nebezpečný člověk bez skrupulí a hodlá obě děti zneužít k nalezení pokladu... (TV Prima)

(více)

Recenze (10)

ARI50 

všechny recenze uživatele

Takové v pohodě dobrodružství děcek, borec hodně přeháněl a tím nejvíc kazil cestu za pokladem škoda. ()

Ashar 

všechny recenze uživatele

Andy je puberťák, jak se patří. Má to v životě těžké a ještě se mu líbí holka, o které si myslí, že na ni nemá. Zato jeho bratr Mark je skvělý, pozitivní a chytrý. Jediný okamžik mne naštval, kdy si kluci nechají ovladač od dveří venku a nezavřou za sebou vchod do dolu. Ale to by pak nebylo napínavé, že? Film se mi líbil a souhlasím s kluzo, že si film zaslouží lepší hodnocení. ()

Přemek 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl malý chlapec, chodívali jsme každou středu se školou do kina Moskva na dětské filmy, za korunu kus. Kdyby dávali tohle, byl bych absolutně spokojenej, má to všecky znaky dobrého dopoledního filmu pro děti. ()

kluzo 

všechny recenze uživatele

Když vidím nízké hodnocení filmu, se kterým nesouhlasím, mám tendence dávat vyšší. Přiznám se bez mučení. Ale 4 poctivé hvězdy za tajuplné dobrodružství si tento film zaslouží. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Kdybych první půl hodinu neviděl, nic by se nestalo. Pak se občas mluví k věci. Ovšem jsou zde i hádky a stále nic nového, nic překvapivého. Kecy a kecy. Tohle snad nemohlo bavit ani puberťáky. A myslím, že ani děti, pro které je to asi určeno. Takže nakonec stála za podívanou jen ta mladá mrška, ale to je vše. Když k tomu připočtu hodně protivné herce, tedy oba mladé kluky, tak je to film k zablití. Člověk čeká jak vůl a ono nic. Ani závěr nezaujal. ()

zzzzzjjjjj 

všechny recenze uživatele

Podle počtu hodnocujících si dovolím tvrdit, že se pro 99% populace jedná o neznámý film. Vizuálně populárnějším se ale stane po dnešním televizním vysílání. Bohužel jsem neviděl prvních zhruba 15 minut, ale kořen děje mi myslím si, neutekl. Je to film pro zejména dětskou generaci, dobrodružné téma, slušná kamera a pěkná tajuplná "zápletka", ale opravdu nic k nepochopení. Herci neznámí, ale herečka, která hrála Clairu, mě velice zaujala. :) Je to ten typ filmu, na který se po nějaké době rád podívám znovu, přeci jen se ale nejedná o žádný kinematografický div na ocenění. :) Prostě tuto slušnou dětskou klasiku hodnotím lepším průměrem, tedy 65%. ()

Gmisiycs odpad!

všechny recenze uživatele

Ano, jsou i horší filmy. Hůře zahrané, horší příběh atd. Ale tento je hraný, že by se za něj styděla i Rosamunda a dokonce i v Norsku by z herců dostali osypky. A příběh? Jak z pera Rowlingové = Čistý vývar z plagiátů. Nelogické chování herců je dílem scénaristy. Hudba? ... kde? Tohle nemá smysl. Je to další zbytečný, stokrát stejný film, vhodný pro děti, které ještě nic neviděly. Od nynějška mohou být u TV vždy jen příjemně překvapeny. ()

Reklama

Reklama