Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jedinečném celovečerním portrétu BELMONDO se legendární "Bebel" vrací na místa, kde vznikaly jeho nejslavnější filmy. Spolu s ním a jeho synem Paulem navštívíme Rio de Janeiro, Paříž, Řím a francouzskou Rivieru. Paul vede vyšetřování , vyslýchá očité svědky - hvězdy filmů a otcovy osobní přátele, zpovídá svého "papá". Odhaluje okamžiky, které by jinak zůstaly tajemstvím. (Atlantis Entertainment)

(více)

Recenze (109)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch českých distribučních názvů je dost matoucí, protože Belmondo o sobě paradoxně řekne ze všech nejméně...ale také to působí jako skromnost hvězdy jeho kalibru. ;-) Dostačující, bilanční dokument, dělaný s láskou k lidem i řemeslu, který vás, tedy pokud nejste největším znalcem Belmonda na světě, plně uspokojí. Všechny superlativy o Jean-Paulovi jsou totiž pravda! 90%. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Víš co, je spousty herců který mám rád, ale jen jeden, kterýho miluju, kterýmu bych bez váhání dal pusu, kdybych ho viděl, tím hercem je Jean-Paul Belmondo. Nejde jen o to jaký je Bebel herec, ale když si přečteš knížku od pana Žáka, zjistíš jaký on je člověk. když se necítíš ve svý kůži, dáš film s Bebelem a on z tebe ten úsměv i tak dostane. Bebel byl, je a bude navždy můj miláček, protože on mně umožnil snít o dobrodružstvích, inspiroval mě svým velmi kladným vztahem k ženám a naučil mě, že smích je víc než jen pouhej pohyb obličejovým svalem. Dokument Belmondo přejede jeho nejzásadnější filmy (dle tvůrců), dá prostor rodině, všem jeho kolegům a přátelům, ale především dá prostor Jeanu-Paulovi největšímu frajerovi stříbrného plátna všech dob, který ač stár a po těžký nemoci, pořád s usměvem a s jiskrou v oku, vzpomíná na časy dávno zašlé, plné alkoholu, žen, přátelství, filmu, divadla, odvážných kousků... vlastně to není dokument, to je jak když jdeš na pivo s někým koho máš rád a v jehož společnosti je ti nádherně a koho budeš navždy milovat a spolu s tebou celá Francie a dost možná i hodně velká část Evropy. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Lepší dokument o Bebelovi nemohl být. Připravil ho jeho syn. Provezl ho po nejslavnějších místech jeho filmů a připravil rozhovory s těmi nejvýznamnějšími herci, režiséry a umělci, kteří mají k Bebelovi tolik příběhů, že tisícistránková bychle by na ně byla krátká. Natočeno upřímně, vstřícně a s láskou ke svému tátovi, který navždy bude největším štramákem filmového plátna s úsměvem, který navždy bude dělat radost lidem po celém světě. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Rozbíjel auta, rozbíjel kola, rozbíjel lodě ... on rozbíjel vše." A když k tomu přidal svůj poťouchlý úsměv, tak nebylo co řešit. Z mého pohledu je poněkud smutné, že i kdybychom si vyměnili své majetky, tak ty krásky stejně budou skákat do postele tomu bělovlasému rošťákovi. A já se jim ani nedivím. Spíše se divím tomu, že z tak dokonalého materiálu, jakým je Belmondova filmografie, se nepodařilo vykouzlit víc. Ty ukázky z filmů jsou totiž příliš krátké a prostor pro potomky hvězd na můj vkus zase příliš velký. Přesto je to příjemně nostalgické vzpomínání. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Necelý rok po Jean Paulově odchodu se ta syntéza synovské i sourozenecké lásky slévá do velkolepé syntézy jednoho z nadčasových symbolů země nám vskutku odedávna blízké. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Průvodcem životem nezpochybnitelné legendy se v dokumentu stává syn Paul Belmondo, někdejší automobilový závodník, vypráví a vzpomíná muž širokých rtů a velké francouzské jméno. Zvládal akci, humor i vážné polohy, nyní s nemizícím úsměvem popisuje historky z natáčení. Nic hlubokého, ale zatraceně milé. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Charismatický chlapík filmového kumštu. To je první, co se mi vybaví, když padne jméno Jean-Paul Belmondo. Navíc, v tom pravém slova smyslu je typ, jenž vždy uměl přilákat do kin davy lidí. Ostatně se domnívám, že dobrý film musí být na prvním místě zábavný. To je pro mne podstatné. Vlastně ani nedělal velké umění, jenom pár artových filmů, pro náročnějšího diváka. Jen se obávám, že jen málokterý dnešní francouzský herec je stejně všestranný jako on. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Syn slavného otce si s tímto neuvěřitelným lidským příběhem mohl vyhrát trochu lépe, ale proč ne... :-) Krásný člověk! ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Belmondo. Herec pro něhož člověk může milovat Francii. A člověk pro něhož můžeme milovat film. Vřelý životní testament velkého herce a člověka, který nám předali jeho přátelé kolegové a rodina. Vroucná vzpomínka a společné ohlédnutí za úžasnou hereckou kariérou, která se stala po 4 desetiletí jedním z pilířů evropské a částečně i světové kinematografie. Bebel se už dávno stal víc než jen hercem. Stal se vzorem a ideálem. Jakýmsi prototypem správných chlapů. Druhu, co je dnes na vymření. Takový zůstane navěky v srdcích miliónů lidí. Tento dokument je důstojné sic zoufale krátké zakončení celé jedné filmové epochy. Mohli bychom mít desetidílný film a stále by to bylo málo. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Bébela buď milujete, nebo jste s ním ještě žádný film neviděli. Takhle nějak vyznívá Paulova pocta tatínkovi a já s ním zcela souhlasím. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Většinou je lepší, když má tvůrce oslavného dokumentu od tématu trochu odstup. Tenhle ovšem dal dohromady Belmondův syn Paul. Začíná se v Itálii filmem Statek a divák se časem při putování místy, kde se před půl stoletím psala filmová historie, ztratí. Nedá se předvídat, kam všude se ještě tvůrci vrtnou a co za populární a slavné filmy naopak ani nezmíní. Takže je tu spousta slavných staříků a stařenek, kteří vynášejí Bebela do nebes a on se tomu usmívá. Sem tam se objeví i nějaká ta zajímavá informace a je to samozřejmě prokládáno ukázkami z dotyčných filmů. Pro televizi v pohodě, ale v kině mi to přišlo rozhodně delší než hodinu a půl. ()

jarous 

všechny recenze uživatele

Inu Bébel, je Bébel, co víc se dá napsat. Nebo se rozepsat na hodně dlouho. Proto jsem si přečetl raději knihu, mých 1000 životů. A vím, co jsem dřív nevěděl. Opravdu mistrovsky napsaná kniha, která se čte jedním dechem. ()

Willy Kufalt

všechny recenze uživatele

Dokument s Belmondem cestujícím s rodinou a přátely po místech natáčení slavných filmů a vzpomínajícím na různé okamžiky se mi moc příjemně sledoval. Šlo o zdařilé a důstojné ohlédnutí za životem a tvorbou nedávno zesnulé herecké legendy, kde jsem se postupně smířil i s tím, že se v něm ne(chrono)logicky skáče od filmu k filmu, a kde mě navíc potěšila možnost (ať už ze současných nebo archivních záběrů) vidět a slyšet Lelouche, De Brocu, Verneuila, Melvilla a další francouzské režiséry alespoň krátce vyprávět o natáčení filmů... akorát mi přišlo škoda, že největší prostor se z režisérů dostalo Philippu Labrovi, který toho zajímavého oproti jiným moc neřekl a často spíše plácal jen všeobecnou chválu ve stylu řadového obdivovatele + ještě pak nechápu, co tady dělal Dujardin, u kterého jsem měl pocit, že nemá vůbec co říct k věci, jen opět prezentovat svou osobu (+ svůj film, který s Belmondem nemá krom jednoho odkazu nic společného). To bylo pár momentů, kdy jsem začal z filmu chvílemi nadobývat onen nešťastný pocit dokumentu plného doprázdna „mluvících hlav“, ale naštěstí většinu času jsem ten pocit neměl, hodně prostoru tu po celý čas dostal samotný Belmondo a jeho povídání se synem se krásně poslouchalo. Navíc mě potěšilo, že mezi výběrem těch filmů, kterým se dokument věnuje podrobně, došlo i na Opice v zimě, což je dlouhodobě můj nejoblíbenější film s Belmondem a vždy mě trochu mrzelo, že ho u nás skoro nikdo (včetně Belmondových fanoušků) nezná, tak potěší si potvrdit, že ve Francii jde naopak o kultovní záležitost. Nejen v závěru je dokument skutečně dojímavý, ale naštěstí vůbec ne pateticky a přehnaně. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Ukázky Belmondových filmu s cestopisnou pohlednicí a místy netradiční pohled na tohoto herce skrz vyprávění jeho bývalých kolegů a kolegyň a současníků. Celkově to vyznívá moc oslavně. Oporou je bohatý archiv a Belmondo sám. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Naprosto průměrný dokument, který ale může zaujmout i diváka, který není nutně fanoušek Belmonda (můj případ), nicméně má kladný vztah k Francii a francouzské kinematografii, tak si rád připomene některé filmy a některá francouzská filmová esa typu Dupontel, Dujardin (současná generace), Rochefort, Becker (starší generace). Kdyby přátelství Belmondo-Delon bylo tak zásadní, jak je v dokumentu podváváno, myslím, že by se před kameru postavili společně... ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Chtěla jsem napsat něco oslavného, ale dojal mě zde již skvělý a výstižný komentář Enšpígla. Belmondo je prostě můj celoživotní oblíbenec,..frajer, sympaťák, rošťák....dle filmů, dle knih, co jsem o něm četla...prostě ultimátní hero. Naprosto objektivně :) A potěší mě každý dokument, rozhovor a tak dále. :) Paul byl fajn průvodce, docela se vzhledově potatil. Líbila se mi taky hudba...přítomnost mnoha kolegů, rodiny a lásek pak dokazuje, že si ho moc lidí váží. Belmondo je prostě jedinečný a neopakovatelný. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument věnovaný nezapomenutelnému a nepřekonatelnému Bebelovi. Stěžejní část stopáže je věnována snímkům z belmondovy filmografie, jež možná nejsou těmi v očích diváků nejoblíbenějšími, ale přesto zásadními. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Řadím se k těm, kdo mají pro Jeana-Paula Belmonda odjakživa slabost a tento životopisný dokument považuji za moc pěkně zpracovaný, s láskou a obdivem připravený, prostor tu dostává vše, co bylo JPB blízké a důležité, tj. rodiče, sourozenci, děti, lásky, no a samozřejmě film, příhody z natáčení, kolegové a přátelé, divadlo.. Paul zaslouží pochvalu a Jean-Paul poděkování za ten obrovský kus poctivé práce, která tu s námi zůstává.. Odpočívejte v pokoji, rošťáku ♥ ()

Související novinky

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

14.07.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama