Reklama

Reklama

Obsahy(1)

The Thinning se odehrává v post-apokalyptickém světě. Země je přelidněná, a proto jednotlivé státy musely přijít s opatřením regulace populace. Spojené státy americké zavedly unifikované testy pro studenty základních a středních škol. Kdokoliv test nesplní, je eliminován. Dva ze studentů (Logan Paul a Peyton List) texaské střední školy ovšem zjistí, že s výsledky testu je nespravedlivě manipulováno. Otevřou tím dveře daleko větší konspiraci a musí bojovat proti systému, aby podvod dokázali zveřejnit a zachránit sebe i své spolužáky. (tessincolor)

(více)

Recenze (47)

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Ani bych nemluvil o něčem hrozném. Jde spíše o to, že to je příběh zpracovaný prostě pro teenagery, plný klišé, nepříliš zajímavým průběh. Protože když si to tak vezmete, toto je tak trochu orwellovské. Ale je to zpracováno tou horší formou. Snad tou nejhorší jakou mohli a zbytečně to ubralo na případné kvalitě. O účasti Logana Paula ani nemluvě. Tím se film v podstatě shazuje sám. A shazuje se tím celý YouTube. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavý film poskládán z youtube Vine Star herců což je rozhodně nevšední. Zápletka je víceméně na způsob Purge akorát v prostředí školního systému což mi přišlo originální a zároveň intenzivní. Školáci všech tříd píšou ročně náročné testy a po nesplnění zkoušky jsou okamžitě odvedeni a eliminováni což rozhodně mělo vliv na silné emoce . Ano dojde i na děti první třídy. Hlavní hrdina je Logan Paul, což je youtube hvězda a mám jej velmi rád a tady jen dokázal, že herecký talent v sobě nepochybně má. 4* dávám za pěkný zvrat v závěru. Slušný film.Noční můra pro všechny školáky. 75% ()

whack 

všechny recenze uživatele

Je to nonsens od samého začiatku. V blízkej budúcnosti sa vďaka preľudneniu planéty vyčerpali svetové zdroje, preto OSN vydala nariadenie, aby každá krajina znížila každoročne populáciu o 5 %. Zatiaľ OK. Ale realizácia? Študenti s najnižším hodnotením budú popravení!! Musím scenáristom zatlieskať, to nevymyslí David Icke, Alex Jones a dokonca ani AC24. Hoci deti vplyvných a bohatých rodičov si mohli výsledky testov kúpiť – v čom tkvie pointa – nejaká hlbšia myšlienka sa tu nenachádza. Ako béčkový survival na oddych je to v pohode. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Pred pár dňami sa študenti mnohých štátov zúčastnili vedomostného testu, ktorého výsledky preukázali, že keby sa postupovalo podľa námetu tohto filmu, na svete by bolo asi o polovicu menej dospievajúcej mládeže. Teraz podpichnem: inteligencia klesá - a tak zvýšme platy učiteľom ;) Ja by som bol momentálne vo vzťahu so "sympatickou" 19 ročnou moletkou s trojkami dioptriami, lebo dosť pochybujem o tom, že by poprechádzali aj tie so silikónmi, pričom by bolo viac než isté, že na súťaž miss krásy by sa odstupom času spomínalo s rovnakou nostalgiou, ako na novembrové štrnganie kľúčov či rady na mandarínky za komunistov. " The Thinning " nie je v žiadnom prípade o akcii. Je to taká jemná odroda "hier o život", v ktorej obrazne povedané "vládne" rozum, pričom meče či bakule nedostávajú takmer žiadny priestor. Najviac zaujal príbeh a soundtrack. Najmä vďaka nemu má samotný film pomerne solídnu atmosféru (v prvej polovici) či svižné tempo. Škoda, že to nemá väčšie gule. Krivda už dnes "nikoho nebaví" ... je jej totiž plná riť. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Sprasený, inak výborný a zaujímavý nápad. Úvod spolu s načrtnutím spoločnosti a nastolením atmosféry ešte ušiel, film ma dokázal zaujať hneď od začiatku, ale potom to žiaľ veľmi rýchlo skĺzlo do lacnej thrillerovej zápletky a prostučkého deja. A všetkému dal korunku záver, ktorý mi teda vonkoncom nesadol. Akoby ho vymyslel scenárista, ktorý sa dostal do časovej tiesne a tak tresol na papier prvú hovadinu, ktorá ho v tom momente napadla. Alebo to chcelo zahrať na emócie? V tom prípade to len nefungovalo. 50/100 ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Hned' od samotného začiatku je celý film idiotským nápadom. No kto na svete by chcel svoju populáciu znížiť u detí a nie u tých, ktorí to už každú chvíľu budú mať za sebou?! Chcel som to dať aspoň ako oddychovku, ale v 67. minúte to neherecké výkony, kopa nelogičností a 'super' frizúra hlavného hrdinu nado mnou vyhrali. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Nebudem klamať. Ja som si "The Thinning" celkom užil. Nemôžem povedať, že by išlo o nejako super výnimočný film. Vieme odhadnúť čo sa stane, záver predpokladáme a plus všetko ostatné čo sa odohráva vo všetkých filmoch, ktoré majú túto story. Väčšinou. Je to predvídateľné, je to staré, plné klišé a všetkého čo kritizujem aj na všetkých ostatných tínedžerských filmoch. Čo to však má v porovnaní s ostatnými filmami ako plusy je celkom dobre využitý koncept. Chceme vedieť ako to dopadne, postavy sa sledujú celkom príjemne, má to dobré momentky a najmä má film dobrý spád. Nesústredí sa na zbytočné odbočky, je sústredený na to, čo chce povedať a v tomto to funguje. Je tu jedna vec, ktorú film nevysvetlí, ale nakoľko by to bol veľký spoiler, nebudem o tom hovoriť. Ale na konci si tú otázku položíte tiež. Herecké výkony sú okey, Payton List a Logan Paul majú schopnú chémiu a ako som povedal, chcel som vedieť kam to nakoniec celé dospeje. A to sa mi až tak často pri týchto filmoch nestáva. Dokonca som aj zvedavý na jeho sequel. Možno nám dá odpovede na nejaké otázky a rozhodne tam je potenciál k tomu, aby to bolo zase minimálne na úrovni tohto filmu. Takže ak chcete vidieť tínedžerský film, ktorý je pre zmenu spracovaný dobre, čeknite si tento film. Podľa mňa je dobrý. Hodnotenie: B ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Možná ze začátku dost zajimavej námět, kterej je ale blbě spracovanej a ke konci už to začne lehce otravovat. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Téma řízené likvidace určité části lidstva zase není tak vytěžené a The Thinning se tu díru daří docela slušně lepit. Největší devízou je, že ona eliminace je odosobněná a o to intenzivněji hraje na emoce, což je nejpatrnější v případě testů těch nejmladších. To byla docela síla. Bavila i zápletka s manipulacemi, které by se nutně objevily, pokud by se něco podobného uvedlo do života a líbilo se mi i tempo, které díky krátké stopáži nedávalo vydechnout. Jediným negativem tak byl hlavní hrdina, kterého zahrálo prkenné jelito a který, Bůh ví kde, získal schopnosti přeprat hned několik strážných najednou, ačkoliv je fakt, že uniformovaní hoši mu vycházeli hodně vstříc. Každopádně pro mě i tak velmi příjemné překvapení. 75% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

V základu super nápad, sympatické obsazení složené z neznámých herců (a hlavně pohledných teenek), vcelku napínavé provedení a pěkný úsporný vizuál, ale jako celek to prostě nedává vůbec žádný smysl. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Když máte výborný nápad, ještě to neznamená, že budete mít i výborný film. "The Thinning" má skvělé východisko - státy musely zavést selektivní síto, které určí, jací lidé jsou pro přelidněnou Zemi skutečně prospěšní. Ti, co neprojdou testem, končí. Úplně. Ale co když někdo mění výsledky? Natočeno bohužel jako malý film, což mu prostě tolik nesedne. ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Námět o něco hloupější než v případě Očisty a zpracování rovněž o málo slabší. Selekce v rámci vlastní skupiny, tedy národa či třeba rodu za účelem snížení globální populace je myšlenka zcela absurdní a zvrácená. Ekologické pohnutky nedokáží ospravedlnit zabíjení vlastních potomků, navíc v útlém věku (byť divácky to kupodivu funguje). Každá vyspělá společnost by v prvé řadě začala hubit ty méně vyspělé, což jsou v našem známém světě negroidi, cikáni a jiná etnika. Pokračovalo by se asi plošně státy či rovnou kontinenty. Zcela povrchní je pak předpoklad, že na základě jediného písemného testu by došlo k adekvátní selekci osob přínosných od těch postradatelných. Takový přístup ignoruje rozmanitou a nesouměrnou škálu kritérií (včetně genetických předpokladů), čímž pouze odhaluje principiální marnost jakéhokoliv podobného pokusu. Neměřitelnost potenciálního přínosu jedince pro společnost by mohl být i zajímavý filmový motiv, avšak snímek se mu nikterak nevěnuje. Každému by mělo být jasné, že společnost složená výhradně z matematiků nemůže být přece o nic životaschopnější než ta, jíž tvoří kupříkladu jen samí listonoši, anebo badmintonisté. 44% ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Tak a máme tu ďalšiu blízku budúcnosť, v ktorej by som určite nechcel žiť, pretože tá niekoľkoročná neistota, asi by som psychicky padol na dno. Hlavný hrdina je síce pubertálny ale predsa len čiastočne bombardér. Dobrý film, ale tie scény s deťmi na prvom preriedení, to mi trhalo srdce, nakoľko som sám rodič zatiaľ len trojročnej dcérky. Trošku to napravil koniec, ktorý bol správne otvorený, škoda, že pokračovanie asi nepríde, toto by mohlo byť zaujímavé. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

The Thinning prichádza s pomerne zaujímavým a originálnym námetom. Planéta je preľudnená a každoročne musia štáty znížiť svoju populáciu o 5%. USA sa tak rozhodne zaviesť na školách povinný test a študentov s najslabšími výsledkami testu popraviť. Docela by som si pozrel ako by sa zmenili výsledky študentov na našich školách pri niečom podobnom, keďže často väčšina slabších študentov dosahuje slabé výsledky hlavne kvôli chýbajúcej motivácii a lenivosti než hlúposti. Film zobrazuje, aké hlavné problémy(manipulácia výsledkov, ovplyvňovanie učiteľov, podplácanie, pretláčanie detí bohatých a vplyvných) by pravdepodobne sprevádzalo, ak by sa takéto niečo zaviedlo do praxe. Hlavná hrdinka Peyton List sympatická, ostatní herci snaživí aj keď moc talentu nepobrali. Na spracovaní a technickej stránke cítiť nižší rozpočet, nie je to však úplna amatérčina a pozerať sa to bez ujmy dá. Zaujímavá a originálna záležitosť, ktorá si na konci otvorí dvere pre pokračovanie a naznačí, že všetko možno nie je tak ako sa na prvý pohľad zdá. 60% ()

beba789 

všechny recenze uživatele

Až do poslední minuty jsem měl s hodnocením jasno. Dám čtyři hvězdy. Jenže pak přišlo ono "šokující finále", které totálně pohřbilo smysl celého filmu. Ano, celá myšlenka, že by někdo "vraždil" děti podle toho, jak napíší test, je šílená, ale stejně tak je i Očista. Škoda jen toho konce. Slabší tři. 55%. ()

dan4815 

všechny recenze uživatele

A já si ani moc nestěžuji, prostě lepší průměr. Představte si zajímavý nápad aplikovaný v praxi - co s přelidněnou planetou? Zabíjet lidi. Ačkoliv bych spíše nechal vyhladit Afriku a poté rapidně zredukoval Asijské státy, tak v rámci jisté rovnosti se v každém státu sníží populace o 5 % za rok. Co jsem tak pochopil, každý stát má vlastní metody, a USA, kde se děj odehrává, má metody zkoušek. Všichni s nejhoršími výsledky jsou selektování a zabiti. Asi jediné co jsem úplně nepochopil, byla selekce i u malých dětí, kde by logicky měly probíhat jenom testy a napomenout jedince s nejhoršími výsledky + selektovat postižené. Na druhou stranu to dodalo lehkou psycho atmosféru, kdy do konce svého studia si nikdo není ničím jistý. Film navíc budí pocit vzpoury, jisté agrese vůči vlastnímu utlačování na úkor státu. Jednoduše, někdo vám řekne, že jste nejhorší ze třídy plné Hawkingů, a nic s tím nenaděláte, můžete se rozloučit se životem. V těchto momentech se mně budila touha zabíjet lidi (kdybych byl nějaký protagonista ve filmu), kteří tohle vymysleli. Celkově se ale film odehrává... prostě v jedné škole, děj je předvídatelný a koneckonců se za těch 90 minut zase tolik neděje. Přitom nápad je to skvělý. Emoce film má, děj poněkud také, takže není problém na to jednou kouknout. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Další postapokalyptický příběh s další teorií jak by náš svět mohl vypadat po globálním oteplování. A je to prosté. Hladiny moří vlivem tání ledovců se zvednou, zaplaví značné území a lidstvo tak bude mít pro život daleko méně pevniny. Jak ale vyřešit značnou populaci? Jednoduše. Řešení je už ve škole, kdy nastupující děti do první třídy a starší žáci ze školy naopak vystupující musí podstoupit test, na jejich základě se rozhodne, zda budou poslány do tzv. selekce a nebo budou pokračovat v životě dál. Kdo testem neprojde, učiní tak oběť ve jménu zajištění zítřka a zachování americké světlé budoucnosti. Tak na tohle ani Čína nepřišla a to s nadměrnou populací bojují již mnoho let. Jenomže do průběhu zasáhne láska a má to až politický dopad. Aby ne, když syn kandidáta na prezidenta neunese fakt, že jeho milovaná dívka test neudělala. Rozhodne se tak při druhém kole test záměrně také neudělat. A začnou se dít věci. Bohužel, do průběhu děje opět vstoupila velice známá šablona, takže se v podstatě originální námět stal velmi předvídatelným. Co se týče vizualizace, zde to tvůrci už krapet přehnali. Škola vypadá jako věznice pro ty nejdrsnější vězně, kde i učitelé mají strach z kdejaké maličkosti, a samozřejmě všude přítomní ozbrojenci se podle toho ke všem tak chovající. No, tak tady by asi těžko někdo do takové školy šel s úsměvem na tváři. Velmi jednoduchý děj se známým průběhem tedy nijak moc nevynikne, neboť je v mnoha ohledech nedotažený a tak nenavnadí ani otevřený konec. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Rozhodně milé překvapení. Hezky zahrané i přes naprosto neznámé herce/čky, mladé - řekl bych v herectví nezkušené lidi. Ale působí to uvěřitelně, přirozeně, herectví bez afektu, takové hezky plynoucí - a navíc - některé ty holky jsou opravdu kočky, takže je se na co koukat. ()

Reklama

Reklama