Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Makedonie, malá země v srdci Balkánu, je již pět století pod nadvládou Osmanské říše. V roce 1903 v ní došlo k povstání, které bylo Turky krvavě potlačeno. O čtyři roky později se zde zvedá nová vlna odporu a formují se ozbrojené skupiny povstalců. Do této zjitřené atmosféry přijíždí zcestovalá volnomyšlenkářka Tereza, která postupně okouzlí tři muže. Zhýčkaného syna soluňského boháče, jenž se vrací z Francie ze studií, vůdce skupiny povstalců a všemocného tureckého velitele. Flirtováním s nimi dává do pohybu události s fatálními následky. Je u toho, když se povstalci rozhodnou vyrazit do boje. Poté co povstalci obsadí město a oslaví vítězství, začnou přemýšlet co dál. Příliš pozdě si uvědomí, že jejich čin nemůže zůstat bez odezvy. (Balkanfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (5)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Aneb jak žena coby nejmocnější zbraň světa dokáže flirtováním ovládat i válečnou revoluci. Nutno podotknout, že kvůli Intě Srájové bych povstal i já. P.S.: Nový terminus technicus - bylo to dlouhé jak makedonský film. ()

Reklama

dzira 

všechny recenze uživatele

Nejdražší makedonský film.... Ač se Stole Popov dostal doma pod palbu kritiky (jeho film asi vznikl na úkor jiných protože dokonale vyluxoval prostředky určené na podporu domácí kinematografie), je potřeba říct, že to stálo za to. Do balčak je prostě velkolepý.... Běžte na to do kina - od 3.11. bude možnost. To je film, který potřebuje velké plátno! ()

atillacato 

všechny recenze uživatele

Makedonsky western obsahující všechny prvky daného žánru. Krásnou ženu,sympatického rebela,holohlaveho padoucha,mladeho benjaminka pořádnou porci balkánského humoru a milion turku. Jen jedno zamrzí je to dloooohe ()

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Nepozeratelne. Resp. pre tych, ktorym nevadi, ze sa vsetko odohrava v jednej kulisovej izbe. Hrozne, jak ceskoslovenske nizkozpoctove capiny na utorok vecer v 1972. 1*, vydrzal som len par minut, skusal to pretotocit hore-dolu - a vyhodil to :-) ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama