Reklama

Reklama

Epitaf

(festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Mexický režisérský tandem zachycuje španělskou výpravu na Popocátepetl ‒ druhou nejvyšší horu Mexika. Píše se rok 1519 a rytíř Diego de Ordaz přijme absurdní výzvu a vydá se v doprovodu dvou vojáků skrz panenskou krajinu až ke kráteru sopky, do světa mýtů a pověr. Kontemplativní epopej připomínající Herzogův Aguirre, hněv Boží přibližuje mytickou cestu, která se pro španělské dobyvatele Nového světa stane posedlostí. Tvrdou bitvu těla a mysli umocňují bezútěšné tóny hudebního podkresu, které jsou společně se zvuky vzdorující sopky téměř jediným doprovodem mlčky jdoucí výpravy a jejích obav z neznámého. (Febiofest)

(více)

Recenze (3)

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Jestliže jsem o Čarodějnici napsal, že není pro každého, tak Epitaf je tak pro každýho 10., možná 20. z toho mála, co zbylo. Epitaf je víceméně trochu jako takový dokument (no story) o výstupu na horu, akorát je to španělsky se špetkou dějepisnýho opakování (hlavně dobytí "Ráje") a s pobožnou proložkou navrch. Já jsem si tuto filmově krátkou výpravu Diega de Ordaze na vrchol Popocátepetlu plně užil. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Celý film jdou do kopce. Pokud vás představa, že sledujete film o lidech jdoucích do kopce naplňuje nadšením, přidejte si k mému hodnocení tři hvězdy. Pokud jednou třeba udělají dvojku, o tom, jak půjdou z kopce dolů, rád si jí nechám ujít. Nebo třeba seriálový spin-off, co bude mít osm sérií, jak se zastavili na svačinu a obdivovali výhled. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

[Febiofest 2016] Magickej snímek o boji člověka s nehostinou přírodou, pojednávající minimalistickou formou o jednom důležitém výstupu na Popocátepetl. Takovej uměleckej historickej Everest, kde nebezpečí vnímáte tak trochu jinak, zastřeně. Ale je tu a naturalistické prvky se tu mísí s podmanivou pomalou atmosférou a nadpozemským vizuálem v brilantně komponovaných záběrech. Jeden z největších zážitků festivalu. ()

Reklama

Reklama