Reklama

Reklama

Sladký život

(seriál)
Trailer 1
Maďarsko, (2015–2018), 22 h 15 min (Minutáž: 48–60 min)

Kamera:

Gábor Marosi

Hrají:

Szabolcs Thuróczy, Eszter Ónodi, Renátó Olasz, Laura Döbrösi, Zsolt Anger, Tamás Lengyel, Franciska Farkas, Tibor Gáspár, Ildikó Tornyi, Zoltán Schmied (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Rodina Miklósiových si užívá života, který by jim mohl každý závidět. Otec Attila je úspěšný podnikatel, matka Janka vypomáhá jako dobrovolnice v charitě pro bezdomovce. Jejich dcera Mira je premiantkou třídy a dokonce i vzdorovitý syn Márk, černá ovce rodiny, má určitý talent a chce se stát rapperem. Jejich idylický život je ovšem pouhá iluze. Pod pokličkou se totiž skrývají přísně střežená tajemství - Miklósiovi mají značný dluh v bance, jejich luxusní vila vlastně patří příteli ze zločineckého podsvětí a jen díky všemožným trikům se členům rodiny daří zachovávat zdání, že je vše v pořádku. Když už toho na Attilu začne být moc a rozhodne se vést poctivý život, jejich rodinná idyla rázem vezme za své. Záhy vyjde najevo, že má každý z nich zcela odlišné představy o tom, jak hodlá pokračovat dál.

V nadšeně přijaté první řadě seriálu si rodina Miklósiových užívala života ve zdánlivém blahobytu, přestože byla zdrojem jejich bohatství plejáda otcových riskantních loupeží a podvodů. Když se Attila rozhodl začít žít poctivě, všechno se obrátilo vzhůru nohama. Záhy vyšlo najevo, že má každý zcela odlišné představy o tom, jak hodlá pokračovat dál, a rodina se rozpadla. Ve druhé řadě se Miklósiovi ocitají na dně. Nebo možná ještě hlouběji. Každého z rodiny dohání minulost a nikdo z nich už se nemůže nadále vyhýbat důsledkům svých někdejších rozhodnutí. Proč se Attila kdysi dávno nechal svést na scestí a má ještě vůbec nějakou naději začít znovu a s čistým štítem? Jakou cenu je Janka ochotná zaplatit, aby si udržela svou životní úroveň? Dokáží se Márk a Mira někdy zbavit špatného příkladu, který jim dali jejich rodiče do vínku, nebo jim zůstane šance stát se normálními teenagery navždy zapovězena? Členové rodiny se nyní potýkají s mnohem závažnějšími problémy než kdy dřív. Starý přítel, který je dávno považován za mrtvého, se znovu objeví v Attilově životě, ačkoli brzy vyjde najevo, že není tím, kým se zdá. Od chvíle, kdy se její manžel rozhodl obrátit list, ho Janka nedokáže respektovat a je odhodlaná učinit nezvratný krok. Márk rozjede vlastní podnikání, ale neuváženě podstoupí příliš velké riziko. Mira najde lásku a okamžitě ji zase ztratí. Aby se vyrovnala se svou bolestí, uchýlí se k zoufalým činům. Jak žít s pocitem viny? Jak se vyrovnat s vlastní odpovědností? Skrze příběh rodiny Miklósiových jsou nastíněny nepřeberné možnosti v postkomunistickém Maďarsku, které jdou ruku v ruce se zklamáním i šancí na nový začátek. (HBO Europe)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (17)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Rodina ostane rodinou aj keby neviem čo bolo. Takto sa dajú zhrnúť tri série maďarského počinu, ktorý bol veľmi dobrý hlavne v prvej sérii. Následne zdrsnel a stratil to svoje čaro krimi seriálu, ktorý bol orientovaný viac vtipne i rodinne, potom prešiel až do takej mafiánskej ságy. Veľa streľby aj mŕtvych. Napriek podivným charakterom, hlavne teda v úlohe matky, sa ale zachovalo pokrvné puto, čo sa mi v závere páčilo. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Jenom dobré úmysly nestačí. 1) Když zvolím seriál vysílaný HBO, je to sázka na jistotu. Bohužel diváka čeká podobné zklamání, jako u seriálu Mamon (norská licence). V tomto případě jde o finskou licenci Helppo elämä._____ 2) To je však první a současně i poslední rozčarování. Aranyélet nabízí napínavou podívanou, kde akce není samoúčelná a nezastiňuje děj. Postavy jsou nejednoznačné, procházejí dramatickým vývojem a jsou ztvárněny výbornými herci._____ 3) Mimořádně pěkná hudba je další výrazný plus._____ 4) Přitažlivý 23letý (2015) Renátó Olasz s podmanivým hlasem (syn Márk) požitku z filmu silně přidává._____ 5) V dubnu 2016 mělo začít natáčení druhé řady, kterou bude HBO uvádět na podzim, takže se moc těším._____ 6) 2.4.2017 - Druhá řada si udržela nastavenou úroveň._____ 7) 14.2.2019 - Třetí řada je stále stejně kvalitní. Dokonce sedmý díl nabízí úchvatné drama až antických rozměrů. ()

Reklama

Plechy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Společně s Umbre je Aranyélet nejlépe hodnocený neamerický HBO seriál, který zná tak málo lidí. Aranyélet začíná pomalu, ale postupně se příběh rozvíjí, až nakonec seriál dostane svižné tempo, které si udrží až do konce. Pro někoho můžou být mínus postavy, které jsou nejdřív nesympatické, ovšem po první sérii jsem si je oblíbil. Seriál překvapivě řeší i některé problémy v Maďarsku, což bylo příjemné zjištění a určitě nesmím zapomenout vypíchnout skvělou přestřelku v druhé sérii. Každopádně Aranyélet stojí za zhlédnutí, jen se musíte připravit, že prvních pár dílů budete muset vydržet, než vás bude seriál bavit. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavá maďarská sonda do života jedné ne tak úplně zákonů dbalé rodiny. Tahle záležitost se podle mého názoru povedla, přičemž první sezóna přinesla pro mě nejlepší děj, druhá řada disponovala nejlepším provedením úvodních titulků, no, a tu třetí považuji za nejslabší (ale ne špatnou). Maďaři tady udělali podle mě stejnou chybu jako Rumuni v seriálu Umbre (seriál) (2014); podobně jako oni se snažili s každou další sérií přinést něco navíc, což nebylo úplně dobře, protože celá záležitost postupně ztrácela svou původní uvěřitelnost. Seriál jsem viděl s českým dabingem a znovu jsem kroutil hlavou nad neschopností našich překladatelů, kteří zjevně překládali z angličtiny; vždyť i já se svými chabými znalostmi dokážu přeložit slovo earthworm do češtiny jako žížala, takže tolik k mnohokrát zmiňované červí farmě. / Poučení: Zločin je špatný, když si ale člověk může balit eura do čtvrttunových balíků, vede to jednoho k zamyšlení... ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Veľké (opäť pozitívne) prekvapenie z Maďarska. Zmysluplný scenár, zaujímavé charaktery a k tomu excelentné herecké výkony a citom vybraná hudba (hlavne maďarský rock). Som veľmi zvedavý na tretiu sériu. P.S.: E. Ónodi a L. Döbrösi sú prekrásne a Zs. Anger je herecky nenapodobiteľný. Osobné hodnotenie: 91% (*****) ()

Galerie (313)

Reklama

Reklama