Reklama

Reklama

Kedi

  • Turecko Kedi (více)
Trailer 1
USA / Turecko, 2016, 80 min

Režie:

Ceyda Torun

Kamera:

Alp Korfali

Hudba:

Kira Fontana

Hrají:

Bülent Üstün
(další profese)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (18)

Marze 

všechny recenze uživatele

Ideální rodinný dokument, který zachycuje krásu Istambulu z pohledu koček. O denním životě mnoha koček v tomto městě. Nechápu jak to Ceyda Torun točila na úrovni koček, ale je to roztomilé.  Je to překvapivě filosofická pocta terapeutické síle koček. Film je vhodný ke sledování po špatném dni. Abyste si ho užili, měli byste být milovníci koček. Je rozjímající a lyrický, což se dá u tohoto druhu filmu očekávat.  Dokument je částečně přírodopisný, částečně je to městský milostný dopis a je také o lidech v Turecku. S kočkama je zacházeno se zbožnou pozorností. Mají inteligentní oči a ladné pohyby. Na slunci se vyhřívají svými kožichy.  Některé jsou tak milé, že explodujete radostí.  https://dokumenty.tv/kedi-nine-lives-cats-in-istanbul-dokument-titulky/ ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ono se to na první pohled jeví jako pitomost, prostě nějaký nadšenec chce sledovat volně žijící městské kočky, které nemají páníčka, ale tím, jak kamera sleduje kočky, sleduje i to, jak ovlivňují lidské osudy a jak se kolem nich utváří město. Tohle je zajímavý pohled, který překvapivě řekne víc, než by si člověk na začátku myslel. ()

Reklama

evilmind 

všechny recenze uživatele

Dokument pěkný, ale bylo mi z něj spíš smutno. Je pěkné, že se najdou lidi, co se o toulavé kočky starají, ale ani nikdo z nich nezmíní kastraci jako řešení - i pán, co vykládá kolik peněz dají za léčení jejich kocoura - bojovníka. A za každou bednou roztomilých koťat si tak spíš představím spoustu těch mrtvých, které takové prostředí nevyhnutelně přináší... ()

Tomas_PO 

všechny recenze uživatele

Netradičný dokument pre milovníkov mačiek ... a Istanbulu, zložený z rôznych príbehov rôznych majiteľov, chovateľov, prípadne kŕmičov. Istanbul je znázornený riadne hipstersky, neturisticky a pokiaľ si ho dobre pamätám, až príliš romanticko-freevolne. Pozorný divák si všimne dokonca aj narážky na politické zriadenie (vtipný street art slovných hračiek ala Erdogone!). Kamera je nespočetne množstvo krát použitá neskutočne úchvatne, kladúc si otázku, ako sa im to podarilo natočiť. Dynamické scény sú točené z pohľadu mačky a na tie pasívne, pomalo-nerozhodno-mačkové, to chcelo to nesmierne silnú dávku trpezlivosti. ()

Azrael515 

všechny recenze uživatele

Opus magnum catus. Zaujimavy dokument o spolocnych problemoch (v tomto pripade hlavne spojenych s urbanizaciou), hladanim dialogu, nachadzanim porozumenia a finalnej symbioze. Taktiez nadherna prehliadka charakterov, jak ludskych tak macacich. Namatkovo spomeniem len "vychovaneho" kocura - samotara z lahodkarstva, ktory nikdy neotravuje somranim klientelu alebo neprekroci prah obchodu; pripadne typek, ktoreho chcel otec poslat do moslimskej skoly, pretoze robil mackam na hrobcekoch kriziky (pretoze v Leoneho filmoch to vyzeralo cool).. ()

Galerie (37)

Reklama

Reklama