Reklama

Reklama

Van Helsing

(seriál)
  • USA Van Helsing
Trailer
USA, (2016–2021), 46 h 36 min (Minutáž: 42–44 min)

Hudba:

Rich Walters

Hrají:

Kelly Overton, Jonathan Scarfe, Christopher Heyerdahl, Paul Johansson, David Cubitt, Vincent Gale, Tim Guinee, Aleks Paunovic, Chad Riley, Jennifer Copping (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(65)

Po třech letech v kómatu se Vanessa probouzí do světa pleněného upíry. Spolu s nesourodou skupinkou přeživších bojuje o holý život. (Netflix)

Recenze (22)

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Po rychlo shlédnutí prvních dvou řad musím konstatovat jediné. Nápad jak upíři vylezou po výbuchu sopky je jediné, co v seriálu stojí za zmínku. Jinak je to strašná, nudná kravina, bez špetky invence, emocí či gradace. Postavy jsou ploché, děj předvídatelný, kamera děsná, hudba nablblá. Za mne jedná bezkrevná hvězdička. Shlédnuta 4. řada a jeto na odpad. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Co se dá dělat. Nejpřitažlivější na seriálu je jen to, že tam je jakýsi skvělý upír. Bohužel ten se prvně ukáže až na konci druhé série a bohužel ne všichni mají na to, aby dali celé dvě série a neumřeli při tom nudou. Herecké výkony jsou spíše špatné, příběh je nezajímavý, v podstatě si řeknete nah a ani není nutné vědět, jak to dopadne. Přiznávám, že jsem do toho šla, že je to bude odpočinkový seriál s upíry a jejich lovci. No trochu jsem se spletla; upírů tam sice bylo dost, lovců ale moc ne, objevovali se dost náhodně a aby se neřeklo, odpočinkové to také nebylo. To, že mě seriál uspává , neberu jako odpočinkové. 35 %. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Bol to len ďalší obyčajný deň v rušnom modernom svete, ale len do chvíle, keď sa obloha zatiahla a svet obklopili tisíce krvilačných upírov. Vanessa (Kelly Overton) nechápe, prečo jej bola krátko pred vypuknutím apokalypsy pridelená intenzívna ochrana jednotkou vojakov. Dôvodom je to, že vplyvné osoby, rovnako ako vodcovia upírov, vedia, že jej krv je vzácna a môže byť jediným spôsobom, ako celú katastrofu zastaviť. - Vela som od tohto seriálu nečakal. Predsa len je to seriál od neslávne známej stanice. Nakoniec je to ale celkom schopná záležitosť o boji medzi upírmi a skupinkou preživších, ktorí sa pohybujú okolo hlavnej postavy. Jednotlivé diely sú zaujímavé a dej našťastie nikdy nestojí na mieste, rovnako ako postavy, ktoré sú nútené kvôli situácii vo svete neustále meniť stanovisko. Potešila ma aj záhadná linka s tajomným vrahom, ktorý sa medzi postavami pohybuje, čo bolo príjemným osviežením a vôbec som nedokázal vytipovať, kto vrahom bol, takže som na konci zostal trochu v šoku. Postavy mi síce k srdcu velmi neprirástli, ale druhú sériu si niekedy pozriem tiež, lebo záverečné minúty mali tak rýchly spád, že som zvedavý na to, kam sa to celé posunie ďalej. + herec z The Magicians + herečka z The Magicians + herec z Shut In + herec z Ghost Wars + herec z Dead Rising a iZombie + 4 herci z iZombie + 3 herečky z iZombie + herec z Case 39 a iZombie + herec z The Cabin in the Woods a The Returned + herec z Ghost Wars a iZombie + herečka z Into the Grizzly Maze + herečka z Still/Born + herečka z The Returned, The Cabin in the Woods a The Unspoken + herec z The Magicians a iZombie + herec z iZombie a The Exorcist + herec z Into the Grizzly Maze + herečka z The Unspoken ()

legatio 

všechny recenze uživatele

Postapokalyptický upíří seriál, který je ze začátku trochu bez tempa, ale každou další epizodou je lepší a lepší. 1. série 3*, 2. série 4* (každou scénu s Christopherem Heyerdahlem si fakt užívám). ()

Philipus 

všechny recenze uživatele

1. série nuda, 2. byla zajímavější, 3. se mi líbila, 4. proč? Třetí sérii bych upravil konec a mohlo se vše uzavřít. Ve čtyřce je úplná změna herců a začíná to zase od znova? Celým seriálem vás provází množství chyb a konec jde úplně do kytek. ()

RedRose 

všechny recenze uživatele

Post-apo seriály mám rád a filmový Van Helsing se mi líbil, ale tady jsem v podstatě protrpěl 13 dílů první série a fakt to za moc nestojí... Úvodní dva díly fajn, seznamovali jsme se s postavami a s tím co se to vlastně stalo, ale potom už to jde z kopce... Několik dílů se to plácá na místě s nezajímavým dějem a bez nějakého konkrétního cíle... Když už konečně vypadnou z toho baráku, tak se stejně nic moc neděje a je to víc ukecaný seriál, než akční... Hlavní hrdinka je chvíli na rosypání a chvíli zas vypadá, že ten svět vyčistí sama... Nevyvážené... Hloupé... Nudné... První série nakonec nevyřešila vůbec nic a utrpení pokračuje i v prvním díle série druhé... Fakt se divím, že to k druhé sérii vůbec dospělo... /// Edit: Druhá série se povedla lépe a v okamžiku, kdy se z jedné Van Helsing staly dvě Van Helsingy, šel seriál postupně dost nahoru a trio Scarlett, Axel a Vanessa je znatelně lepší než celá první série a přidám jednu hvězdičku! ()

regentor 

všechny recenze uživatele

Hlavní nedostatek je v mizerném scénaři, málo práce s tím (tou) Van Helsing a konec konců nic moc herci.Další z řady post-apo sérií která ničím nepřekvapí a těží z vlny diváckého zájmu Walkig Dead.Postavit celý příběh, i když příběh je tady asi silné slovo, na odkazu profesora Van Helsinga známého to lovce upírů z Evropy 19. století je prostě málo a produkce se navíc taky příliš nepochlapila. A tak řada scén je jako z ochotnického divadla , kulisy jsou z papundeklu a krev evidentně kečupová.Divácký zážitek téměř na bodu mrazu,pokud tedy nejste prostoduší jako tvůrci tohoto "díla" ()

Jeremiasz 

všechny recenze uživatele

Postapo? Super! Upíři? Fajn. Dracula a VanHelsing jako ženský? Tady už čichám problém. Opravdu baví mužské postavy, ty ale hraji jen druhé housle, duraz je zde kladen na ženy všech barev a jejich proporcionálnímu vyvážení a v teto násilné feminizaci je problém. Ženy musi hybat dějem za každou cenu, je jedno, že jsou mizerné herečky (krom Hefner, ale ani ta tu nepodala zrovna oslnivý vykon), navic některé charaktery postavené jako zeny jsou fakt na pěst. Koukat se na to celkem dá, jako vata, nez prijdou dalsi série tech opravdu dobrych seriálů, to poslouží celkem dobře ()

blazma 

všechny recenze uživatele

První řada byla excelentní a zajímavá a pro mě osobně fakt wow. No a potom to šlo z kopce. Z velmi prudkého kopce. Poslední dvě serie jsem jenom tak proletěl a určitě se k nim někdy ještě vrátím, ale dost mě zklamalo jak se ten seriál vyvíjel. Jak by prostě točili z povinnosti a všechno bylo tvořeno jen s polovičním úsilím a mnohdy ani to ne. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Syfy original shit! Mizerný seriál s príšerným príbehom. Pilot S01E01 nudný a každá ďalšia časť v podobnom ak nie v horšom prevedení. Postavy zombie/upírov smiešne až trápne. Celé je to amatérska blbosť. ()

Jack_F. 

všechny recenze uživatele

Je to hrozné guilty pleasure. Od dobrých nápadů a občas i zajímavé práce s kamerou, po tragickou práci s kamerou a…krom hereckých výkonů (scénarista to píše někdy neskutečně příšerně)…tu je ten obrovský rozkol kvality epizod, někdy bohužel hraničící s odpadem, kde některé postavy mají až groteskní scénář, chování, a někdy nechutné přehrávání, až afektovanost (Violet, Sam a Flesh na zvracení). Přeměna v upíra je absolutně nekonzistentní a bez pravidel, kdy někdo se přemění v nemyslící monstrum, a někdo, asi podle potřeb režie, je upír jen prakticky na oko. Motivace a charaktery postav jsou od dobře napsaných, až po absolutní trapný bizár. Většinu postav doslova chcete vidět umřít, a to ne jen kvůli katarzi jejich chování, ale protože to hraje hrozný herec, nebo je určitá scéna totální cringe( hlavně postava Sama v druhé sérii). Tenhle seriál je absolutně mezi nebem a peklem, nutno říct, k peklu má mnohem blíže.;) PS: Violet je tak hrozná herečka, která neuvěřitelně přehrává, až má člověk pocit, že dostala roli jenom kvůli barvě pleti. Každopádně scénarista tohoto seriálu je čiré zlo bez talentu. ()

zijutady 

všechny recenze uživatele

Vzdávám po pěti dílech. Děj teče asi stojatá voda v louži, zbytečné retrospektivní výlety, čekání na naprosto zřejmé vyústění 'zvratů, postavy k neuvěření a upíři jsou většinově spíš zombíci. Dalších 19 a čtvrt hodiny věnuji něčemu rozumnějšímu. ()

K4my 

všechny recenze uživatele

nebýt pár faktických chyb, do očí bijící, nebýt určitých nesmyslně přehnaných scén a nedokonalostí ve scénáři, absurdní chování ve stylu "cesty boží jsou nevyzpytatelné", se jedná o super survival ze světa upírů čerpající z tradiční literatury a komiksů.... a když se najde seriál, u kterého se vydržím koukat celý den, tak to o něčem vypovídá :-) Jsou tam místy zajímavé chvilky a děje, jen to bohužel zavání jistým syndromem nucené zápletky. Vždy víte že se něco stane ,až to po nalezení xtépadesáte skupinky přeživších začně opravdu "sráth", stejně jako typické scénaristické klišé, aneb teď jsme v nebezpečném prostředí, tak proč si nepokecat o životě.... Na druhou stranu, není to až tak extrémně ukacený seriál jako Daredevil a jiné, ovšem taky nemá takových kvalit.... Rozhodně si ale počkám na třetí sérii. ()

phantom1987 

všechny recenze uživatele

Ideálny seriál po práci kedy človek pred telkou zaspí. Pokiaľ prespíte epizódu nič sa nedeje, kľudne si ju domyslíte a nemusíte sa k nej vracať. Seriál je predvídateľný a nudný, nijako negraduje. Je tam pár dobrých častí, škoda toho nevyužitého potenciálu. ()

Mixam 

všechny recenze uživatele

Už je tomu minimálně rok, co jsem viděl první díl a nechal to plavat, právě kvůli podezření, že scénář nebude stát za nic. Nicméně jsem se k tomu přes letošní vánoční dovolenou dostal znovu a dokoukal obě dosavadní série. Přesně jak jsem tušil, po shlédnutí prvního dílu dřív, tak se i stalo, scénář je naprosto katastrofální. Přesně ta katastrofa scénáře je snad vidět i v očích samotných herců, kteří si to dokáží sami uvědomit, jakože co to sakra dělám. Nelogické a opakované situace se množí jedna za druhou. Postavy jsou každou chvíli naladěny jinak, Vanessa jakožto hlavní hrdinka je v jednu chvíli zničená v druhou vypadá jako by celou „rasu upíru“ sama dokázala a byla odhodlána vyzabíjet. To je jedna z věci, která se dá vzhledem k situaci vysvětlit, ale vesměs to nevypadá dobře. Vedlejší postavy mají hodně pomalý rozjezd a něco se s nimi začne dít až ke konci první série, nakonec alespoň v té druhé mají nějaké hodnotnější přínosy. Poslední věcí k postavám na obou stranách lidi/upíři je jejich nevyváženost v síle, která se během dílů mění a postavy jsou na tom vždy jinak. Co se týče prostředí i to se točí na pár místech. Herecké výkony, jak by to měl člověk hodnotit, když se herci musí držet tak blbého scénáře… za mě herecké výkony v pořádku. Krvavost seriálu podle mě není na škodu, sice to není děsivé, spíše nechutné, ale třeba právě to byl cíl. Svět a zasazení, i přes nějaké chyby v propracovanosti světa, sedí dobře. Ano jako hodnocení dávám 4*, i přes to co jsem napsal, snad pro to, že jsem dokázal přehlížet špatně napsaný scénář a ve finále jsem i přes předvídatelnost děje napjatě sledoval kdy se děj někam pohne. Na závěr se jen hodí pravé hodnocení, které by si seriál měl zasloužit, když nebudu brát ohled na osobní pocit, to jsou 2-3*. Na 3. oznámenou sérii se určitě podívám, protože s novými díly je to skoro vždy o kousek lepší a jsem zvědav, kam to dojde. ()

Rathe 

všechny recenze uživatele

Tohle je něco otřesnýho... to se Syfy zase něco "povedlo". Ačkoliv vytvoření postapokalyptického světa se zdá jako zajímavý, opak je pravdou. Je to jen nastražená habaďura, která měla nejspíš přilákat pár diváků navíc (a asi se tak i stalo). Scénář má tolik nedostatků, tolik mezer a chyb, že se mi jen oči kroutili. Scénáristé by se měli prvně shodnout na pár pravidel světa, který vytvořili a pak teprve můžou začít něco psát (a ještě by to chtělo trochu okořenit). Herecké výkony a celkově vytořené postavy, to je další tragédie, na které seriál ztrácí. Mám za sebou už celé 2 série a zatím jsem si neoblíbil žádnou z postav až na sestru Vanessy. Ale těch otravných postav s přihlouplým chováním pořád převládá. Je mi až trapně jak se rozhodli zabít několik postav, ale potom je tam zpětně pořád cpali, oživovali a využívali (hodně, HODNĚ špatným stylem). Docela zajímavý bylo alespoň to komando vražedných upířích jeptišek. ()

Reklama

Reklama