Reklama

Reklama

Sharpovi střelci

(TV film)
  • Česko Mazaný (více)

Obsahy(1)

Seržant Sharpe bol po záchrane Sira Arthura Wellesleyho povýšený na poručíka so všetkými poctami. Na oslavu však teraz nie je správny čas, pretože pred Sharpem stojí jeho prvá misia veliaceho dôstojníka. Spolu so streleckým práporom pod vedením kapitána Murraya musia vypátrať nezvestného britského agenta Rothschilda na Casa Antiga. Prápor má však mizernú morálku a po prekvapivom útoku francúzskeho vojska zomiera kapitán Murray. Sharpe však nemá inú možnosť, ako si vybudvať rešpekt za každú cenu a s nie práve veľkým nadšením prijíma ponuku španielskych spojencov na sprievodcovstvo na Casa Antiga. Keď však na mieste nenachádza po Rothschildovi ani stopu, Sharpe začína byť podozrievavý. Ukazuje sa, že skutočným poslaním jeho misie je dopraviť do Torrecastra vzácnu španielsku historickú relikviu, aby podporil myšlienky na povstanie proti Francúzom... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (27)

ElizabethBay 

všechny recenze uživatele

Jak tak čtu ostatní komentáře, tak většina lidí nebyla zrovna spokojená s filmovou výpravou. Mně naopak takové pojetí fakt vyhovuje, asi to bude tím, že mám trochu úchylku na televizní filmy, ve kterých hrají moji oblíbení herci :-). Musím vyzdvihnout Seana Beana, jeho pojetí Sharpea se mi opravdu líbí a moc se těším na to, jak se bude dále vyvíjet. Nebála bych se dát 3,5 hvězdičky. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Sharpe je Hornblower pevniny, Hornblower je Sharpe moří, nevím co bylo dřív (tedy knižně), ale je mi to tak nějak putna, protože obě postavy mají nezaměnitelné kouzlo, které mě baví a jestliže je tahle první Sharpovina prý nejhorší, tak říkám hurá! Protože i tak jsem se výborně bavil. Jediné, co pro mě bylo mírným zklamáním byl poněkud přeslazený a díky tomu jalový finiš, který Střelce posunul ze čtyř* kamsi do toho nechutného prostoru, kde se prostě nedá jasné říct, zda 3 nebo 4*. ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Normálně bývá pilotní díl výpravnější než ostatní, tady je to naopak. To, že jde o film pro TV je vidět sakrametsky dost. I tak slušný historický kousek s charismatickým Seanem Beanem a velice zábavným Brianem Coxem. Poměrně zajímavý (a rozhodně ne jen pozitivní) pohled na to, jak fungovala britská armáda v době Napoleonských válek. ()

Listeroman 

všechny recenze uživatele

(Hodnocení celé série) Překvapivě neznámá série Sharpovek mě zabavila na mnoho večerů a nemyslím si, že by to byla jen jednorázová záležitost. Nejlepší na sérii je konzistentní kvalita všech dílů, kde ani jeden zaručeně nezklame. Richard Sharpe je skvělá postava a jeho dlouhý příběh není stereotypní. "Seriál" si svou menší produkcí nehraje na něco víc a těží z dobrého příběhu a hlavně z charismatického Seana Beana. I když je časové rozpětí filmů hodně široké, tak se první od posledního dílu liší jen lepší technikou. Seriál je historicky docela přesný a zajímavě přibližuje společnost v armádě, chudobu v Anglii a nakonec i kolonizovanou Indii na začátku 19. století. Potěšilo mě, že většina z hlavních postav se ze série jen tak nevytrácí a tím se jeví, jako jeden dlouhý příběh. ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Skromná vizualizace knižního hrdiny. Sean Bean se do role hodí, ale jeho četa se tu smrskla jen na 5 mužů, což je zhruba desetina stavu v porovnání s knihou. Děj i postavy jsou tu smotané z několika knih, jako úvod to s velkou tolerantností beru. Uvidíme co bude dál. 60 % (aktuálně 373 hodnotících s průměrem 70 %). ()

Galerie (2)

Zajímavosti (5)

  • Během natáčení na Krymu byli v masových scénách široce využíváni místní. Jezdci (v civilu členové jezdeckého klubu v Jaltě) byli placeni na ukrajinské poměry té doby královsky – 30 amerických dolarů za natáčecí den. Herci hromadných scén v rolích pěšáků vyšli štáb výrazně levněji – byli jim nabídnuti vojáci ukrajinské armády a jediné náklady na ně byl catering. (chamonix)
  • Natočeno podle 6. knihy Bernarda Cornwella ze série „Richard Sharpe“. Děj je situován do Španělska roku 1809. (LaCasita)

Reklama

Reklama