Reklama

Reklama

Sharpovi střelci

(TV film)
  • Česko Mazaný (více)

Obsahy(1)

Seržant Sharpe bol po záchrane Sira Arthura Wellesleyho povýšený na poručíka so všetkými poctami. Na oslavu však teraz nie je správny čas, pretože pred Sharpem stojí jeho prvá misia veliaceho dôstojníka. Spolu so streleckým práporom pod vedením kapitána Murraya musia vypátrať nezvestného britského agenta Rothschilda na Casa Antiga. Prápor má však mizernú morálku a po prekvapivom útoku francúzskeho vojska zomiera kapitán Murray. Sharpe však nemá inú možnosť, ako si vybudvať rešpekt za každú cenu a s nie práve veľkým nadšením prijíma ponuku španielskych spojencov na sprievodcovstvo na Casa Antiga. Keď však na mieste nenachádza po Rothschildovi ani stopu, Sharpe začína byť podozrievavý. Ukazuje sa, že skutočným poslaním jeho misie je dopraviť do Torrecastra vzácnu španielsku historickú relikviu, aby podporil myšlienky na povstanie proti Francúzom... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (27)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Sharpe je Hornblower pevniny, Hornblower je Sharpe moří, nevím co bylo dřív (tedy knižně), ale je mi to tak nějak putna, protože obě postavy mají nezaměnitelné kouzlo, které mě baví a jestliže je tahle první Sharpovina prý nejhorší, tak říkám hurá! Protože i tak jsem se výborně bavil. Jediné, co pro mě bylo mírným zklamáním byl poněkud přeslazený a díky tomu jalový finiš, který Střelce posunul ze čtyř* kamsi do toho nechutného prostoru, kde se prostě nedá jasné říct, zda 3 nebo 4*. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Prvý kus zo sharpovskej série trpí tým, že je to proste "lacný televízny film so slabou výpravou a pár ľuďmi v historických kostýmoch". Naplno sa to rozbehlo až v ďalších dieloch. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Začiatok. A vôbec nie zlý. Sharpe si ešte len hľadá svoju pozíciu sympaťáka a občas pôsobí zbytočne dôležito, ale to bol jasný zámer, aby sa mohla jeho postava vyvýjať. Vedľajšie úlohy (Cox, O'Malley) príjemne osviežujú a príbeh je aj napriek svojej jednoduchosti súdržný... ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

První film z celkem dlouhé série (16 dílů, jestli se nepletu) s hlavní postavou Richardem Sharpem v podání Seana Beana. Tento televizní dobrodružný film je pouze průměrný, ale pro milovníky napoleonských válek a dobrodružných snímků doporučuji zkusit. Druhý díl je již o jednu třídu lepší. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Normálně bývá pilotní díl výpravnější než ostatní, tady je to naopak. To, že jde o film pro TV je vidět sakrametsky dost. I tak slušný historický kousek s charismatickým Seanem Beanem a velice zábavným Brianem Coxem. Poměrně zajímavý (a rozhodně ne jen pozitivní) pohled na to, jak fungovala britská armáda v době Napoleonských válek. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Cornwellovy romány mám rád, ale zrovna Sharpovy osudy mi k srdci nepřirostly a tak jsem si řekl, že je načase to zkusit alespoň prostřednictvím filmu. Z mého pohledu se jedná o celkem slušnou televizní záležitost s nijak oslnivou výpravou či příběhem, ale to celkem s přehledem vyvažuje herecké obsazení a pocit, že se pořád něco děje. Vzhledem k všeobecným ohlasům, že v tomto případě patří pilot k těm horším dílům, se těším na následující příběhy. 60% ()

Listeroman 

všechny recenze uživatele

(Hodnocení celé série) Překvapivě neznámá série Sharpovek mě zabavila na mnoho večerů a nemyslím si, že by to byla jen jednorázová záležitost. Nejlepší na sérii je konzistentní kvalita všech dílů, kde ani jeden zaručeně nezklame. Richard Sharpe je skvělá postava a jeho dlouhý příběh není stereotypní. "Seriál" si svou menší produkcí nehraje na něco víc a těží z dobrého příběhu a hlavně z charismatického Seana Beana. I když je časové rozpětí filmů hodně široké, tak se první od posledního dílu liší jen lepší technikou. Seriál je historicky docela přesný a zajímavě přibližuje společnost v armádě, chudobu v Anglii a nakonec i kolonizovanou Indii na začátku 19. století. Potěšilo mě, že většina z hlavních postav se ze série jen tak nevytrácí a tím se jeví, jako jeden dlouhý příběh. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Svůj koment sepíši až k poslednímu dílu Sharpeových dobrodružství. Sepisovat svoje pocity ke každému dílu by mi totiž přišlo jako komentovat jednotlivé epizody seriálu ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Příliš levné a příliš slátané dohromady, z knižní předlohy vlastně zůstal jen drobek, a je to škoda. Ale z lásky k Sharpovi... 70% ()

Macejko 

všechny recenze uživatele

Prečo som sa rozhodol zapodievať sa nejakou zaprdenou televíznou vykopávkou z deväťdesiateho tretieho? Dôvody sú tri: 1) Sharpeovi strelci sú prvým dielom série, ktorá je taká dlhá, že nepredpokladám, že by sa celý čas rochnila v nízkorozpočtovom bahne. Ohlasy na ďalšie časti mi navyše vlievajú do žíl nádej, že "sharpeovky" môžu byť naozaj veľmi solídnymi dobrodružnými filmami. 2) Mám rád výrazných hrdinov. 3) Mám rád Seana Beana. Takže akí sú vlastne Sharpeovi strelci? Neprekvapivo príšerne lacní a na mnohých miestach nechtiac srandovní (vždy, keď niekto niekoho sekne mečom, úder ide viditeľne úplne mimo tela), avšak s konskou Beanovou charizmou, fajn hercami a kopou sympatických okamihov. Sám sa tým trom hviezdam čudujem, ale nižšie nepôjdem. ()

tojowoeZNK 

všechny recenze uživatele

Hodně mě to bavilo a furt se u toho tlemil každé kravině a hlášce. Z historickýho hlediska jsem sice na straně Frantíků protože dávali církvi na prdel ale bohužel Španěláci byli fanatičtí kokoti. Jinak Sean Bean je dobrej a Brian Cox jede tradičně bomby. Časem sjedu asi všechny díly. ()

Belbo 

všechny recenze uživatele

Historický snímek ve stylu tří mušketýrů s rozdílem, že Sharper je debil na první pohled. Takhle překrucovat fakta umí jen anglo-americký bratr. Abych jen nekritizoval vrcholně lepší než následující pokračování. ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Skromná vizualizace knižního hrdiny. Sean Bean se do role hodí, ale jeho četa se tu smrskla jen na 5 mužů, což je zhruba desetina stavu v porovnání s knihou. Děj i postavy jsou tu smotané z několika knih, jako úvod to s velkou tolerantností beru. Uvidíme co bude dál. 60 % (aktuálně 373 hodnotících s průměrem 70 %). ()

ElizabethBay 

všechny recenze uživatele

Jak tak čtu ostatní komentáře, tak většina lidí nebyla zrovna spokojená s filmovou výpravou. Mně naopak takové pojetí fakt vyhovuje, asi to bude tím, že mám trochu úchylku na televizní filmy, ve kterých hrají moji oblíbení herci :-). Musím vyzdvihnout Seana Beana, jeho pojetí Sharpea se mi opravdu líbí a moc se těším na to, jak se bude dále vyvíjet. Nebála bych se dát 3,5 hvězdičky. ()

Pedro Morales 

všechny recenze uživatele

První ze série filmů, natočený však podle v pořadí až šesté knihy, se logicky své románové předlohy drží spíše volně. Výsledek je laciný a televizní, ničím převratný ani překvapující. Ale je to zábava (byť místy asi jinak než tvůrci chtěli), je to Richard Sharpe, jeden z mých nejoblíbenějších hrdinů, podobně jako Hornblower se to odehrává v době, kdy i to válčení mělo určitý nepopiratelný šmrnc, a na konec je tu Sean Bean, který se do role Sharpa skvělě hodí. A dokonce se dožije i konce filmu. ()

waska 

všechny recenze uživatele

Kniha je výrazně výrazně lepší. ALe uvidíme, prý je úvodní díl nejslabší. Hlavně kvůli výpravě. ()

Reklama

Reklama