Reklama

Reklama

Zaměření

(festivalový název)
  • Velká Británie Oriented
Trailer
Izrael / Velká Británie, 2015, 86 min

Obsahy(1)

Trojice mladých palestinských gayů žijících v pokrokovém Tel Avivu je nucena konfrontovat své složité národní a sexuální identity. Khader pochází z prominentní muslimské rodiny, ale žije se svým židovským přítelem. Fadi odešel od rodičů, aby se stal zdravotníkem, a naráží na svou nacionalistickou hrdost, když se zamiluje do „nepřítele". Naím se identifikuje jako Palestinec, vegetarián a feminista, ale děsí se coming-outu před svou tradiční rodinou. Tito tři přátelé zoufale touží po změně, a tak se rozhodnou založit skupinu kulturního odboje, aby se pokusili vyjádřit své jedinečné osobní i politické zápasy. (Febiofest)

(více)

Recenze (2)

Mishqo 

všechny recenze uživatele

70% ... Išiel by som ešte viac do hĺbky. No veľmi sa mi páčila jedna z myšlienok, a to, že západné médiá sa tak urputne snažia zobraziť život arabských gayov žijúcich v Izraeli ako mizériu a pritom, aj keď určite nie bez akýchkoľvek problémov, sa títo ľudia snažia žiť rovnako ako v akejkoľvek inej liberálnejšej krajine. ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Amara McLaughlin wrote for Moment that the film is "an intercultural revolution that traverses geography, nationality, religion, sexual orientation and migration." This is probably the first film about gay Palestinians that is blissfully free of cliches. ()

Reklama

Reklama