Reklama

Reklama

Povídání o mamince a tatínkovi

(seriál)
  • angličtina Stories About Mum and Dad (festivalový název)
Loutkový / Rodinný / Krátkometrážní
Česko, 2016, 56 min (Minutáž: 8 min)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Taky si myslíte, že všechno už tu jednou bylo? Ale kdež! Tenhle příběh nám z bříška své maminky vypráví ještě nenarozený Toník. Prostřednictvím jeho neodolatelného komentáře sledujeme, jak se jeho maminka s tatínkem do sebe zamilovali a jak měli svatbu. Tak vznikla Tondova rodina, které si tolik považuje. Maminka malířka Lucie a tatínek truhlář Josef jsou, nepočítáme-li ještě nenarozeného Toníka, ústřední postavy našeho vyprávění. Jsou tu ale také babičky. První Coco (je duší Chanel), druhá hraje na housle (a říká si skromně Paganini) a samozřejmě i dědečkové, Lojza cukrář a Antonín truhlář. Ten sice už nežije, ale i tak je ho plný dům. To se občas, nejen v pohádkách, stává! Příběhy Toníkovy rodiny jsou plné fantazie i jemného a originálního humoru. Někdy se dokonce setkáme i s Dudkem, Zajícem, Veverkou a Sovou, což jsou sousedé z nedalekého lesa. Ovšem to nejdůležitější je, že v téhle velké rodině se všichni mají rádi a užívají si hodně legrace... (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

Gemini 

všechny recenze uživatele

No, jako ano, vizuálně je to svébytné, stylem vyprávění neotřelé, a obsahem milé a vtipné, ale... ale je to prostě už mnohokrát zopakovaná bolest české (dobře, nejen české) tvorby pro děti (v tomhle případě klidně pro celou rodinu), a sice to, že z obrovského potenciálu se nic nevyklube (nebo se to nestihlo vyklubat), a tak máte rodinku, jejímž členem je duch, a přátelí se s mluvícími zvířaty odvedle, a jedna z babiček byla cirkusačka, a tak vůbec, a nic z toho, takže to ani náhodou nemá šanci dávat nějaký smysl, a jen to baví na úrovni první signální soustavy. Kdyby tak někdo krom opravdu povedené výtvarné stránky a hudby (Marek Doubrava) chtěl dát pozor na obsah... takhle je to prostě na další z povzdechů, jak to v těch starých večerníčcích bylo lepší (což jen tak mezi námi často ani moc nebylo - když se dívám na Rumcajse, Křemílka a Vochomůrku nebo Makovou Panenku, taky mi zůstává rozum stát, jak strašlivě děravé a sem tam těžce asociální "příběhy" se tam odehrávaly). Takže maximálně 70%, ale rozhodně bych byl rád, kdyby se natočily další díly. Nejen kvůli osobním sympatiím k Davidu Novotnému a kvůli obdivuhodné hlasové flexibilitě Tatiany Vilhelmové (u té jsem měl problém uvěřit, koho všeho mluví). ()

zette 

všechny recenze uživatele

Myslim, ze na dnesni vecernickovou tvorbu vice nez slusne. Sice tam je zase ten "moderni nadech", ktery mi u novych pohadek vadi, coz ale do jiste miry muze byt zpusobene vekem a nostalgii:-). Nevim, jak detem sedne animace, ale pribehy jsou hezke a myslenka je taky dobra. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Povídání o mamince a tatínkovi je jeden z těch novějších Večerníčků, který je celkem slušně provedený. A to jak vizuálně, tak vcelku i příběhově. Možná by to chtělo trochu více humoru a děj, který se někam vyvíjí, krom samotného porodu pochopitelně. Zajímavá by mohla být i druhá řada s již narozeným Toníkem... ()

gpx 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem viděl jeden díl a neudělalo se mi z toho volno. Zpracování je sice pěkné, ale obsah je hodně pitomý. Ta snaha udělat z tatínků kretény se mi vůbec nelíbí. V tomhle aspektu se naši tvůrci zřejmě snaží přiblížit myšlenkové "výši" paskvilu "prasátko peppa". ()

lu1 

všechny recenze uživatele

Mně se to moc líbí. Jak výtvarně, tak vypravěčsky a je to vtipné i pro rodiče. A co je nejdůležitější, líbí se i dětem ()

Reklama

Reklama