Reklama

Reklama

Bakaláři - Série 10 (1981) (série)


Nohejbal (S10E40)

(epizoda)

Obsahy(1)

Taková malá lest... Helga (D. Kolářová) je s malým synem Honzíkem stále sama doma, neboť její muž – Lojza (P. Štěpánek) hraje třikrát týdně nohejbal. Od svého kolegy Míry (B. Navrátil) se ale dozví, že manžel nohejbal nehraje, ale pouze píská, přičemž vždy nadržuje domácímu družstvu. Kolega, který také hraje nohejbal, po ní chce, aby na víkend odjela s rodinou na podnikovou chatu, aby sobotní zápas soudcoval někdo jiný. Ona však na manžela vymyslí jinou lest – zamkne ho v sobotu ráno doma a jde soudcovat zápas místo něho... (Česká televize)

(více)

Recenze (15)

argenson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Týpek, co se nechá obrat o klíče a ještě vykřikuje, že umí uvařit akorát vejce natvrdo, si nezaslouží nic jinýho, než aby z toho vyšel jako kretén. Krom toho sportovní tématika u mě nemá šanci. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nečekaně kvalitní obsazení v bakalářském příběhu o chlapíkovi, který svůj volný čas tráví s chlapi z nohejbalu. Jednoho dne však manželce přeteče pohár trpělivosti a začnou se dít divy. Díky příjemnému obsazení příběh, příběhově podprůměr. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Štěpánek se tváří, že hraje nohejbal, Kolářová kvůli tomu dělá scény, jenže neví, že Štěpánek ho jenom píská a ještě blbě. Tak ho jde pískat místo něj... No, já nohejbalu nerozumím. Tomu, proč distributor vykecal celou pointu taky ne. Tzn. hodnotím příběh, a ten stál za...jednu hvězdu... ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Průměrná povídka z bakalářů o tom, jak to chodilo před x desetiletími. Chlap chodí na nohebal, neumí nic uvařit. Ženská se stará o domácnost a vaří, z dnešního pohledu sci-fi. A hlavně ta poslední Štěpánkova věta o tom, jak si představuje ženu, aby mu vařila, mi přišla dost sprostá. Dnešní ženská by ho hnala. [75. hodnocení, 11. komentář, 43%] ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To jsou příběhy, to jsou příběhy...občas si říkám, že tvůrci Bakalářů museli nejspíš poskytnout nějakou omáčku, když nebylo z čeho brát. Toto je další z celé řady případů. Jestli to tak opravdu fungovalo, že někdo přeskočil rezervační systém jen proto, aby druhý mohl hrát nohejbal a bylo spravedlivě pískáno, tak asi neměli radost ti předskočení, čekající na chatu, když to shlédli. Každopádně dítě v polovině příběhů bylo velmi otravné a protivné a otec byl víceméně vylíčen jako neschopný uvařit něco víc než jen čaj. A fair play dostala taky těžký direkt. Paní Kolářová z této povídky udělala víceméně přežitelnou věc, zábavu nikoli, neboť kde nic není, ani smrt...ale však to znáte. ()

Reklama

Reklama