Reklama

Reklama

Cokoliv

  • USA Anything Else (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ďalšia romantická komédia z pera osvedčeného Woodyho Allena plná vtipných náhod, nehôd a nedorozumení. Jerry (Biggs) je mladý 21-ročný komediálny spisovateľ žijúci v New Yorku. Aj napriek tomu, že je talentovaný, má problémy preraziť. Zásluhu na tom nesie jeho agent Harvey (DeVito), ktorý má sice o sebe vysokú mienku ale je dosť nepraktický a tiež David (Allen), jeho excentrický a paranoidný učiteľ. Ďalším kameňom úrazu je Amanda (Ricci), jeho priateľka. Od prvého momentu, kedy ju zbadal, vedel, že je do nej zamilovaný. Ale Amandine mnohopočetné neurózy, strach zo záväzkov a frustrácie najrôznejšieho druhu jej zabraňujú, aby bola Jerrymu nablízku, keď to najviac potrebuje. Krízovým bodom sa ukáže byť situácia, keď sa ocitne v malom byte s Amandou, ktorú nečakane navštívi jej matka Paula, ktorá sa rozhodla, že sa stane kabaretnou speváčkou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Od tohohle filmu jsem moc necekal, par Woodyho filmu me uz zklamalo a ty meli o dost vyssi hodnoceni, ale nakonec sem se slusne bavil. Pribeh je sice takova okecavacka a reseni vztahu, takze nic novyho, ale Woody tu uz nehraje nakyho nervozu, ale normalniho magora a prijemne film osvezuje. Dal musim pochvalit Dannyho DeVito, hlavne za jeho zaverecnou akci v restauraci, to byl fakt masakr. A do tretice musim pochvalit Christinu Ricci, zahrala slusne a vypadala pri tom sexy. Co ale pochvalit nemuzu je Jason Biggs, kterej sice sem tam hraje solidne, ale mnohem castejc pripomina toho idiota z Prcicek. Sice me ze zacatku film nak zvlast nechyt, ale postupne, jak dostavali dialogy vetsi stavu, jsem se zacal slusne bavit, takze ty slabsi 4* dam. ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Ano, je to taková Annie Hall Light. Milý film, nic allenovského vlastně nechybí, ale všeho je jaksi málo, příliš naředěný koncentrát. Woodyho jsem úplně přestal sledovat někde kolem Darebáčků, až Match Point mě přesvědčil, že si mám nakoukat, co jsem prošvihl. V případě Cokoliv bych býval zas o tolik nepřišel, ale úplně ztracená hodina a 3/4 to taky nebyla. Poctivé ***. ()

Reklama

swed 

všechny recenze uživatele

Z filmu jsem měl pocit, jakoby se Allen snažil oslovit mladší generaci a nutno podotknout, že úspěšně. Obsazení Biggse a Ricciové bylo bezchybné (oba dva jsou přesvědčiví) a stejně tak postava mentora, které se zhostil sám režisér (znovu spolehlivý výkon). "Anything Else" převádí úspěšný model z Allenovy starší tvorby do současnosti a jenom tak potvrzuje univerzálnost autorových mouder (ať je vám 20 nebo 50, některé problémy nikdy nezmizí). Co film trochu sráží, je natahovanost některých scén, což se podepisuje na svižnosti vyprávění. 8/10 ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Z nových filmů Allena my přišlo Cokoliv nejvtipnější. Hlavně díky Biggsovi, který je zaškatulkován coby "obdělávač" pečiva - nicméně Allenovi skvěle sekunduje a v lecčem si jsou jako herci podobní (teď nemyslím vzhled). Ty poctivé čtyři hvězdy jsou za Jasona Biggse, za podivně krásnou Christinu Ricci, za nezapomenutelnou poslední větu ve filmu a v neposlední řadě za fakt, že Woody ještě žije. 80% ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Cokoliv asi není nějaké velké dílo, které by na vždy ovlivnilo Váš život. Není to asi ani zrovna ten film pro který by jsme si budeme pamatovat jméno Woody Allen. Je to ale standardně velmi povedená konverzačka, ve které se najde několik vět, které jsem schopné člověka naprosto odrovat, je to standardně film ve kterém se Woody pomocí humoru snaží řešit mezilidské problémy a je to stardardně hodně dobrý film jako takový. Takže 4 hvězdy jsou asi tím nejlepším hodnocením, které si Cokoliv zaslouží. Ale bavil jsem se královsky. What you don't know, won't hurt you, it'll kill you. Like if they tell you you're going to shower but they turn out not to be showers. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Tento film otervíral 60. ročník filmového festivalu v Benátkách. Na otevíracím večírku se objevil i Woody Allen, který se jinak na veřejnosti příliš neukazuje. (ČSFD)
  • Jedná se o druhou filmovou spolupráci Christiny Ricci a Jasona Biggse. Před tímto snímkem pár společně hrál ve filmu Prozacový národ (2001). (Dlee)
  • Film o lidech, kteří nejsou schopni odejít domů po večeři u známých, který popisuje muž při odchodu z kina, je dílo Luise Buñuela Anděl zkázy (1962). (ČSFD)

Reklama

Reklama