Reklama

Reklama

Cokoliv

  • USA Anything Else (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ďalšia romantická komédia z pera osvedčeného Woodyho Allena plná vtipných náhod, nehôd a nedorozumení. Jerry (Biggs) je mladý 21-ročný komediálny spisovateľ žijúci v New Yorku. Aj napriek tomu, že je talentovaný, má problémy preraziť. Zásluhu na tom nesie jeho agent Harvey (DeVito), ktorý má sice o sebe vysokú mienku ale je dosť nepraktický a tiež David (Allen), jeho excentrický a paranoidný učiteľ. Ďalším kameňom úrazu je Amanda (Ricci), jeho priateľka. Od prvého momentu, kedy ju zbadal, vedel, že je do nej zamilovaný. Ale Amandine mnohopočetné neurózy, strach zo záväzkov a frustrácie najrôznejšieho druhu jej zabraňujú, aby bola Jerrymu nablízku, keď to najviac potrebuje. Krízovým bodom sa ukáže byť situácia, keď sa ocitne v malom byte s Amandou, ktorú nečakane navštívi jej matka Paula, ktorá sa rozhodla, že sa stane kabaretnou speváčkou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

Thomas 

všechny recenze uživatele

Woodyho Allena prilis nemusim, nevidel jsem vetsinu z jeho klasik. Ale diky shode nahod jsem uz shledl temer vsechny jeho filmy za posledni roky a musim uznat, ze me vzdy allen dokazal pobavit. I tentokrat sice hlava trestila pod navalem dialogu, ovsem vse vyvazovaly nektere genialni slovni vymeny. Allen je i na svuj pozehnany vek stale gejzirem napadu. Biggs mu vyborne sekunduje a Christina Ricci je spravne odporna. Proste prima intelektualni zabava, co pobavi a mozna i pouci. ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Nie je jednoduché točiť také kvantum materiálu a zachovať si vyšší štandard. Woody to vie, dôkazom sú jeho "deti", ktoré splodil z veľkej lásky k nim. Je to vidieť, je to cítiť a každý kto už má jeho staršie, či novšie filmy ako tak odsledované vie, že tento chlapík je číslo 1 vo svojom obore. Nájdu sa výnimky, ktoré trhajú reťazec výnimočnej produkcie a toto je jedna z nich. Romantika vôbec nie zlého vkusu, Allen otlačuje svoju štruktúrovanú šablónu ako pri iných lásky a strastiplných prípadoch, lenže aj keď zaužívané princípy ostávajú nedotknuté (možno mierne pozmenené) a nuda rozhodne neprevažuje, celok nemá takú údernosť ako inokedy. Jason Biggs sa nemusí hanbiť a tento smer mu svedčí viac než aférka s jablkovým koláčom. Snáď bude mať ešte šancu dokázať čo v ňom je. Tu je však aj spolu so mnou svedkom tieňohry múdreho človeka, ktorý nekazí, no dáva si neplánovanú prestávku. ()

Reklama

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Woody, člověk, kterého jsem si v poslední době dost oblíbila. Tedy jeho tvorbu (hlavně). V rámci filmového klubu na ČT2 jsem se podívala na jeho poslední film, který pro tentokrát dávali. Ty novější (Sólokapr, Match Point) jsem viděla oba a oba byly fajn, Match Point dokonce úžasný. Cokoliv ale jejich kvalit nedosahuje. Ač je to nový film, zpočátku jsem si připadala, jako bych se dívala na nějaký starší allenovský film, který má všechny jeho přednosti. Pak se ale atmosféra vytratila. Herci fajn, ale taky mi to připadalo takové fádní. Ne nudné, ale ne zase zajímavé. Woody umí napsat lepší dialogy, které hýří vtipem a zároveň jsou tak filozofické, až se musíte zamyslet, jak to jen dokáže... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Výborná a hlavně netypická allenovka překračující klasickou délku jeho filmů. K tomu mě ještě dvakrát tak překvapilo to, že se na to nechalo koukat od začátku do konce, protože jeho průměrná délka filmů 80 minut mi bohatě stačí. Krom toho, že ve filmu hraje klasicky excelentně Woody Allen, zajímavě se rozehrává Jason Biggs, který dokazuje, že má navíc než na teenagerské komedie a vyděl jsem v něm trochu mladého Allena, i když to hlavně díky dialogům, které sestavil mistrně a právě proto film tolik drží. I když je Cokoliv trochu jiný film než bych od Allena čekal, bavil jsem se u něj na úkor zdejšímu hodnocení i tak skvěle. --- Snědla si celý dort? - Pak jsem dojedla špagety, humra a to kuře v pekáči - Nábytek ši ušetřila? ()

halogenka 

všechny recenze uživatele

Celý film je vystavěn na dialogu dvou Allenů - Allena staršího, který se snaží zužitkovat většinu bonmotů a mouder, která za život vymyslel a Allena mladšího, hraného Biggsem. Neurotický a vyšinutý mentor a neurotický učeň. Mezi tím poměrně plytká milostná zápletka, cynismus, pesimismus, antisemitismus, psychoanalýza, neurózy, komika a otázky tvorby, to už je pomalu Allenova ochranná známka, ovšem tyto motivy známe z jeho dřívějších filmů mnohem lépe zpracované. Občas mi přijde, že Woody se honí za svým vlastním ocasem. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Film o lidech, kteří nejsou schopni odejít domů po večeři u známých, který popisuje muž při odchodu z kina, je dílo Luise Buñuela Anděl zkázy (1962). (ČSFD)
  • Jedná se o druhou filmovou spolupráci Christiny Ricci a Jasona Biggse. Před tímto snímkem pár společně hrál ve filmu Prozacový národ (2001). (Dlee)
  • Na stěně bytu, ve kterém bydlí Christina Ricci a Jason Biggs, je kolekce fotek - na jedné z nich je herec a nezávislý režisér Vincent Gallo. (ČSFD)

Reklama

Reklama