Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva roky po tragické smrti Jamese Deana o něm tehdy ještě začínající režisér Robert Altman natočil to, co on sám nazýval "the different kind of motion picture" - jiný druh filmu. Tento z části hraný dokument mapuje velice citlivě Deanův život, pomáhá si rozhovory s jeho rodinou, přáteli i spolupracovníky, ale přesto se z něj nestává jen komentovaný rozhovor. Robert Altman se totiž vydal cestou, kdy chytře spojuje Deanův život a postavy, které ztvárnil, a prohlubuje tím málo známá fakta z jeho života. (ČSFD)

(více)

Recenze (4)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem příliš starých dokumentů, i proto pro mě tento měl zvláštní kouzlo stylu své doby. Jedná se o nenáročnou biografii nesmrtelné hvězdy, složenou z vyprávění, archivních záběrů, rozhovorů s řadou skutečných blízkých a fotek. Od vykořeněného dětství a hledání až po údajné nalezení sebe sama těsně před smrtí. Samozřejmě se nejedná po informační stránce o nějakou bombu, sondu do větší hloubky, ale byl to osobitý, přínosný, lehce stravitelný příběh, zahalený nezaměnitelnou aurou 50. let. A říkat, jak velká je pro film škoda Deanova tak předčasného skonu, je snad naprosto zbytečné... přesto... VELIKÁ. "Suddenly he knew that as an actor he could BE the ocean..." ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Duch doby je v tom zakonzervován lépe než v porcelánových soškách jelenů, které si babičky zatvrzele prosazují ve výstavce v obývacím pokoji. Až mě občas napadá, jestli si toho Jamese Deana náhodou jenom nevymysleli lidé, kteří chtěli v sešněrovaných padesátkách rozčilovat ctihodnou generaci. Rovnou na komoru. ♥♥♥ ()

GoldenGecko 

všechny recenze uživatele

Když se chcete dovědět víc o Deanovi, určitě je to super věc. Vzhledem k tomu, že spíš než dokument, je Almanovo The James Dean Story pohádkou, plnou až směšně znějicích frází, "dojemných" výroků a přespříliš romantických výjevů, asi není na místě, brát si to víc k srdci. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama