Reklama

Reklama

Opilí láskou

  • USA Punch-Drunk Love (více)
Trailer

Obsahy(1)

Barry Egan (Adam Sandler) je nesmělý mladý obchodník, který se po celý svůj dosavadní život trápil. Může za to jeho sedm sester, které ho od narození zesměšňovaly. Barry není schopen se zamilovat a v některých situacích propadá záchvatům vzteku. Pod zdánlivě vyrovnaným zevnějškem se chvějí nervy napjaté k prasknutí. Jednoho dne do Barryho života vstoupí půvabná, ale tajemná Lena (Emily Watson). Požádá ho, aby se postaral o její rozbité auto, a toto náhodné setkání je prvním krokem na romantické cestě za láskou. Film scenáristy a režiséra Paula Thomase Andersona (Magnolia, Hříšné noci) získal v roce 2002 na MFF v Cannes cenu za režii. (Cinemax)

(více)

Recenze (406)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Zvláštny film. Odohráva sa tu príbeh nervózneho a podivného Barryho, ktorý konečne nájde svoj záchytný bod. Bohužiaľ svojou neopatrnosťou si všetko komplikuje. Sandler predvádza konečne niečo iné, Emily Watson predvádza svoje veľké oči a než sa nazdáte je koniec. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Tak ty sis koupil tolik pudinku, abys dostal letecký míle zadarmo ?? To je šílený.." ;) Ďábelsky geniální Paul Thomas Anderson prohlásil, že miluje komedie Adama Sandlera, nemohu nesouhlasit mimochodem, a tak zjevně velmi dobře věděl, o jak zajímavého herce navzdory žánrové škatulce se jedná.. A jeho formálně skvostný biják, tenhle navýsost romantický bizár, tak vlastně lze vnímat i jako godardovskou kritiku, či spíše obhajobu, téměř bez výjimek celé Sandlerovy filmografie.. Neskutečně pozoruhodný a inspirativní snímek, který jsem si užil jako už dlouho nic.. Vděčný palec nahoru, Paule !! ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Adam Sandler dokazuje, ze nie je full retard a vie aj hrat. Ale samotny film je len trochu netradicnejsia jednohubka. 6/10. ()

DDT 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus možná trochu moc "převymyšleno" (podobný pocit jsem měl i u Magnólie), ale každopádně jeden z mála filmů, kde absolutně netušíte, co se stane v příští minutě. A taky úžasný výkon Adama Sandlera, kterému uvěříte i ty nejšílenější "hnutí mysli". ()

Haluzz 

všechny recenze uživatele

Fakt, že Paul Thomas Anderson je vynikající režisér mu asi neupře nikdo, ale to by musel mít nejdříve CO režírovat. Po zábavných Boogie nights a emocionálně vypjaté Magnolii se chopil příběhu o ničem, kde jednu novátorsky nasnímanou scénu za druhou sledujeme osudy človíčka, který je možná trochu zvláštní, ale přesto si " zaslouží lásku". Možná neotřelé, se snahou experimentovat, ale nedomyšlené a filmově ploché. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Andersonové asi dědí se jménem i hodně zvláštní přístup ke kinematografii. Kdyby někdo o Opilí láskou prohlásil, že se jedná o romantickou-komedii s Adamem Sandlerem v hlavní roli, představil bych si snad všechno (většinou ne moc pozitivního) kromě tohodle. Takže - ne Sandler tady nepadá o zem, o nic se nebouchá a ani neprdí on tady hraje. A to postavu proklatě těžkou - psychicky ne tak úplně vpohodě, ale zase ne úplně mimo jako třeba Rain Man. No a tak zvláštní jako postava sama je i samotný film. Na nějaké vysvětlování tu moc prostoru není, takže divák je vhozen přímo do hodně pokřivené reality, která není úplně příjemná. Minimalistická hudba, tlak sester, spousta problémů, roztřesená kamera - to všem hodně věrně interpretuje psychiku Barryho, do kterého se v prvni půlce vážně není problém vcítit. I později když už se na scéně objeví Lena Anderson opět reaguje a tyhle momenty se, stejně jako Barry zklidní. No prostě po všech stránkách jsem docela unešen a i když to není úplně standartní můj pětihvězdičkový film, který mě chytne za srdce a nepustí, je tady tolik vynikajících nápadu a dobré práce, že ten film prostě nemá chybu. A ať mi nikdo netvrdí že romantické komedie musí obsahovat kouzelnou formulku seznámení / krize / happy-end popřípadě zadaná / nesnáším toho druhého / asi ho miluju / je to parchant / ale ne miluju ho a na přítele kašlu, jinak vyskočím z kůže jako Barry... Více zde At that restaurant, I beat up the bathroom. I'm sorry. ()

Defaultovna 

všechny recenze uživatele

Ja neviem. Ani jedna z postáv mi nebola sympatická, celé mi to prišlo akési zmätené (ale nezaujímavo zmätené), hudba ma znervózňovala a sestry by som umlátila kladivom. ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Velmi špatně zvolený název.. PTA umí točit drsné příběhy a i když tento nepřekonává magnolie nebo there will be blood, tak mě ten film zaujal. Teda především Sandler, kdyby se víc zajímal o filmy typu Volání o pomoc nebo tohle, byl bych mnohem radši. ()

zlabus 

všechny recenze uživatele

Tímto filmem si u mě PTA kazí skvělou bilanci tří celovečerní filmů, které jsem ocenil nejvyšším hodnocením. Skvělý Sandler a skvělá režie jsou poraženi nicneříkajícím příběhem. K tomu přidám naprosto nevyužitého Hoffmana a ať dělám, co dělám vychází mi z toho první zklamání v podání PTA. I když to rozhodně špatný film není. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Naprosto podmanivý romantický příběh, který nejen že nabízí typicky působivý režijní výraz Paula Thomase Andersona, ale nabízí i skvělé herce a jeden trochu odlišný příběh lásky. Krásné, hřejivé a naprosto odzbrojující. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Rozhodně je to o náročnosti diváka a o tom jak hodně se dokáže vcítit do hlavní postavy. Chápala jsem Berryho za ty jeho záchvaty kdy rozmlátil např.záchodky v restauraci kolikrát mám podobné pohnutky ale nevím jestli by to schytaly věci :-D ...Ale přišlo mi že mnohem větší roli než měl pošahaný Adam Sandler měla hromada pudingu díky akci letecké společnosti.Ze začátku jsem se neskutečným způsobem nudila a než se děj vůbec rozjel tak jsem málem usnula...Občas jsem pár věcí nepochopila a o nějáké extra vtipnosti(narážím na kategorii komedie)nemůže být řeč.Příjemná oddychovka, když se člověk dokáže udržet a neusnout ale znova se na to dívat nebudu jen kdybych chtěla jít spát. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Originalni scenar, skvela reziserska prace a hlavne soundtrack plny vyborne experimentalni elektroniky. Cele to sice trpelo syndromem jakehosi nedodelaneho minimalismu a emocionalni prazdnoty (coz muze byt u romanticke story problem), ale rozhodne to potvrzuje neobvykle kvality PTA jako jednoho z nejslibnejsich reziseru teto ery. 7/10 ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Po genialni Magnolii jsem se prilis tesila na dalsi kousek a pak jsme jen nechapave koukala, na co se to vlastne koukam. Pro me cisty prumer. ()

sonnak 

všechny recenze uživatele

Režisér je génius. Herci špica, Sandler umí, ale to já věděl... jen to zkrátka není tak pohlcující, jak bych si představoval. Nechci to moc přirovnávat k Eternal Sunshine, ale motiv podivína hledajícího lásku je dost podobný a tudíž to zase tak vedle nebude. Drunk Love ztrácí na tom, že Sandlerova postava je záměrně divná, o tom žádná, ale je divná až příliš, takže se člověk neztotožní, což pak ubírá na celkovém dojmu. Jinak je to opravdu zvláštní zážitek, takové filmy mám rád. ()

Ferry 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem nepřišel na to, proč je nahoře v žánru psaná Komedie, za celý film jsem se neusmál, nezasmál, neušklíbl, nic vtipného ani trapně vtipného tam nebylo. ()

Související novinky

Paul T. Anderson založí sektu

Paul T. Anderson založí sektu

09.12.2009

Jeden z nejosobitějších současných filmařů si na téma manipulace víru hledajících lidí náboženskými vůdci posvítil už ve svém majstrštyku Až na krev. V jeho novém filmu s pracovním názvem Master… (více)

Reklama

Reklama