Reklama

Reklama

Opilí láskou

  • USA Punch-Drunk Love (více)
Trailer

Obsahy(1)

Barry Egan (Adam Sandler) je nesmělý mladý obchodník, který se po celý svůj dosavadní život trápil. Může za to jeho sedm sester, které ho od narození zesměšňovaly. Barry není schopen se zamilovat a v některých situacích propadá záchvatům vzteku. Pod zdánlivě vyrovnaným zevnějškem se chvějí nervy napjaté k prasknutí. Jednoho dne do Barryho života vstoupí půvabná, ale tajemná Lena (Emily Watson). Požádá ho, aby se postaral o její rozbité auto, a toto náhodné setkání je prvním krokem na romantické cestě za láskou. Film scenáristy a režiséra Paula Thomase Andersona (Magnolia, Hříšné noci) získal v roce 2002 na MFF v Cannes cenu za režii. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (405)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keď šiel tento film do našich kín, tak sa o ňom rozprávalo ako konečne o tom, kde Sandler prevádza, že je dobrý herec a že sa jedná konečne o nejakú netradičnú romantickú komédiu v našich kinách. Lenže ak je niečo netradičné, tak to nemusí byť automaticky lepšie ako to tradičné a rozhodne to v takom prípade nesadne každému. Ako napríklad mne. Oveľa viac mi to pripomenulo iného Andersona, a to Wesa, P.T. som v tom nenašiel. Trochu ľutujem, že som vtedy na to neskočil do kina, zaujímalo by ma, aký názor by som na to mal tesne po dvadsiatke. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Rozhodně originální film o jednom trochu šíleným introvertovi. Je to fakt zajímavým způsobem natočené, často to dokáže přitáhnout divákovu pozornost. Třeba hned začátek začne hned zhurta... i když jsem vlastně vůbec nepochopil, co to bylo za havárku a co tam vlastně dělá to piáno. Punch Drunk Love je slušně ujetý film, který si hezky hraje formou romantické komedie a někdy dokáže být slušně vtipný. Hlavní dvojice Adam Sandler a Emily Watson hrajou skvěle, ale v konečným důsledku je příběh vlastně poměrně jednoduchý. Taky mě zamrzelo, že na to, jak je film v některých věcech vyšperkovaný, tak tu nakonec není žádná opravdu vynikající stylová scéna, ke které bych se třeba rád vracel. Zajímavá ujetost. (7/10) ()

Reklama

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Podivný film a nejzvrhlejší romantická záležitost, kterou jsem kdy viděl. On je šílenec, ona není nijak zvlášť hezká. Když se Adam Sandler v roli Barryho dostává do fáze zuřivosti, opravdu mu to lze věřit. Krásně zahrané jsou i miniroličky lidí, kteří se objevili v Andersonových dřívějších filmech. Režisér využívá zajímavou kameru a světla, čímž podkresluje Barryho vskutku bláznivou povahu. Škoda, že film končí dřív, než se pořádně rozjede. Stupňující se napětí je u konce náhle až téměř násilně utnuto a než se nadechnete, jsou tu závěrečné titulky. Škoda. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Čudný film. Zo začiatku tu vyzeralo na skvelú psychologickú odľahčenú drámu o osamelosti, lenže hneď po zavolaní na Sex linku sa to zmenilo ... a k horšiemu. Celá romanca hlavného hrdinu s Lenou ma nechala chladným a jediný záchvev napätia u mňa bola skvelá scéna havárie, bohužiaľ potom nenasledovala dostatočná dohra. Sandler, Hoffman i Guzmán boli skvelí, rovnako ako hudba, ale to by len ťažko stačilo na 60%. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Anderson ve filmu je jako Picasso v malířství. Nesourodý, abstraktní a těžko čitelný. Většina konvenčních diváků ho nepochopí a velke množství protřelých recipientů ho nebude z různých důvodů akceptovat, jelikož je příliš málo klasický a bohužel má tu neblahou (?) vlastnost, že jeho filmy vždy vypadají, že je v nich automaticky pokaždé něco "víc", ale ne v každém případě to tak doopravdy je. Toto je přesně ta situace. Sandler vynikající. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (15)

  • Film je inspirován příběhem, který se objevil v časopise Time. David Phillips, jistý stavební inženýr, narazil na super propagační kampaň, v rámci které mohl získat kupony na slevu v letecké dopravě. Phillipsovi, kterého od té doby zná celý letecký průmysl pod přezdívkou "Pudding Guy", se zakoupením 12 150 pohárků pudingu "Healthy Choice" za puhých 3 000 dolarů podařilo nashromáždit 1,25 milionů mil bezplatné letecké dopravy. (HappySmile)
  • Ve filmu hraje řada neherců. Například Barryho příbuzenstvo je skutečná rodina. Ze šesti jeho sester jsou spolu čtyři příbuzné. (HappySmile)
  • Hlavní role byla psána Adamovi Sandlerovi přímo na tělo. Paul Thomas Anderson si Adama Sandlera vybral při natáčení filmu Malý Nicky – Satan Junior (2000). Hned se s ním také domluvil a po pár měsících přistála Sandlerovi v poště první verze scénáře. (Itar)

Související novinky

Paul T. Anderson založí sektu

Paul T. Anderson založí sektu

09.12.2009

Jeden z nejosobitějších současných filmařů si na téma manipulace víru hledajících lidí náboženskými vůdci posvítil už ve svém majstrštyku Až na krev. V jeho novém filmu s pracovním názvem Master… (více)

Reklama

Reklama