Reklama

Reklama

Opilí láskou

  • USA Punch-Drunk Love (více)
Trailer

Obsahy(1)

Barry Egan (Adam Sandler) je nesmělý mladý obchodník, který se po celý svůj dosavadní život trápil. Může za to jeho sedm sester, které ho od narození zesměšňovaly. Barry není schopen se zamilovat a v některých situacích propadá záchvatům vzteku. Pod zdánlivě vyrovnaným zevnějškem se chvějí nervy napjaté k prasknutí. Jednoho dne do Barryho života vstoupí půvabná, ale tajemná Lena (Emily Watson). Požádá ho, aby se postaral o její rozbité auto, a toto náhodné setkání je prvním krokem na romantické cestě za láskou. Film scenáristy a režiséra Paula Thomase Andersona (Magnolia, Hříšné noci) získal v roce 2002 na MFF v Cannes cenu za režii. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (406)

tukomaster 

všechny recenze uživatele

Opilí láskou.. Adam Sandler.. romantická komedie.. To co si člověk představí pod těmito slovy asi od filmu nedostane. PTA je jeden z nejlepších a nejoriginálnějších režisérů dneška a tímto filmem to jen potvrdil. Výborný soundtrack, který jen podporuje dost depresivní atmosféru hlavně z ůvodu filmu, kdy mě i napadlo srovnání se Synecdoche New York. Atmosféra se změní, když si hlavní hrdina najde lásku. Film do té doby vypadá jako ukázko o tom, kam až člověka může zahnat samota v dnešním světě, ale poté se hrdina vzepře a zlikviduje své problémy. Všichni herci si odvedli svoje a Sandler ukázal, že zvládne i něco jiného než retardované komedie. 90% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

PTA dokázal s mými emocemi zahýbat i napočtvrté... Něco tak svižně natočeného je v dnešní době nemalou vzácností - něco, co mne donutí hltat příběh očima, fandit hlavní postavě, a k tomu si užívat vytříbený soundtrack. Zatím jsem kupodivu nenarazil na jiného režiséra, který by tak mistrovsky zapracoval hudbu do svého díla (možná s výjimkou Petera Jacksona). PTA nenabízí divákovu sluchu podkreslení jen v důležitých momentech, emocioálních nebo akčních scénách. On jednoduše nahraje momumentální soundtrack, a vloží jej do filmu. Přidá hudbu k obrazu. Postavy se přirozeně baví, děj plyne kupředu, ale nikdy není ticho. Nestačím se divit, proč podobnou metodou nevzniká více snímků, je to skvostný zážitek - Anderson jen potvrzuje své místo v mé osobní režisérské TOP 10. Plusů je pochopitelně více: výborný Sandler, absence hluchých míst, snímek nutí přemýšlet, daří se mu neokázale šokovat, je plný zapamatováníhodných scén... Opilí láskou jsou romancí milénia. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Zvláštny film. Ide vlastne o taký multižáner s netypickým, vážnejším Sandlerom, kde sa miesi štipka humoru s romantikou a drámou. Ani jedna táto zložka však nevyniká, tiež dejová linka nie je ničím výnimočná, síce dokáže udržať pozornosť, ale ani veľmi nenadchne. Na druhú stranu však na mňa film pôsobil príjemným dojmom a pocity, ktoré vo mne vyvolal boli celkom pozitívne. Neviem čím to je, ale Anderson to proste vie. Vždy ma dostane minimálne po tej pocitovej stránke. Preto u mňa celkom spokojnosť. 70/100 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl nehoraznej mazec, takovouhle romantickou komedii jsem jeste nevidel. Ze zacatku me sice film moc nevtahnul, prisel mi az moc divnej, ale zhruba po 10 minutach se rozjel a nepolevil v tempu az do konce. Nekdo si mozna rekne, ze pri stopazi 82 minut to zas takovej problem neni, ale vetsina romantickejch komedii se misty zasekne na nejakym mrtvym bode, coz tady neplati. Anderson ma totiz vse pevne v rukou a serviruje jednu rezijni vychytavku za druhou. To spolu s vybornou Emily Watson, skvelym Philipem Seymourem Hoffmanem a asi zatim nejlip hrajicim Sandlerem, vynikajici kamerou, originalnim scenarem a zvlastni hudbou dava ve vysledku vynikajici atmosferu. Jiste, jedna se o komedii a romantiky je tu taky dost, ale hodnekrat je film spis mrazivej. Je to takova misty drsna romanticka komedie s prvky thrilleru. Fakt jsem nic podobneho jeste asi nevidel. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keď šiel tento film do našich kín, tak sa o ňom rozprávalo ako konečne o tom, kde Sandler prevádza, že je dobrý herec a že sa jedná konečne o nejakú netradičnú romantickú komédiu v našich kinách. Lenže ak je niečo netradičné, tak to nemusí byť automaticky lepšie ako to tradičné a rozhodne to v takom prípade nesadne každému. Ako napríklad mne. Oveľa viac mi to pripomenulo iného Andersona, a to Wesa, P.T. som v tom nenašiel. Trochu ľutujem, že som vtedy na to neskočil do kina, zaujímalo by ma, aký názor by som na to mal tesne po dvadsiatke. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (15)

  • Ve filmu hraje řada neherců. Například Barryho příbuzenstvo je skutečná rodina. Ze šesti jeho sester jsou spolu čtyři příbuzné. (HappySmile)
  • Hlavní role byla psána Adamovi Sandlerovi přímo na tělo. Paul Thomas Anderson si Adama Sandlera vybral při natáčení filmu Malý Nicky – Satan Junior (2000). Hned se s ním také domluvil a po pár měsících přistála Sandlerovi v poště první verze scénáře. (Itar)
  • Film je inspirován příběhem, který se objevil v časopise Time. David Phillips, jistý stavební inženýr, narazil na super propagační kampaň, v rámci které mohl získat kupony na slevu v letecké dopravě. Phillipsovi, kterého od té doby zná celý letecký průmysl pod přezdívkou "Pudding Guy", se zakoupením 12 150 pohárků pudingu "Healthy Choice" za puhých 3 000 dolarů podařilo nashromáždit 1,25 milionů mil bezplatné letecké dopravy. (HappySmile)

Související novinky

Paul T. Anderson založí sektu

Paul T. Anderson založí sektu

09.12.2009

Jeden z nejosobitějších současných filmařů si na téma manipulace víru hledajících lidí náboženskými vůdci posvítil už ve svém majstrštyku Až na krev. V jeho novém filmu s pracovním názvem Master… (více)

Reklama

Reklama