Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zostrih vymazaných scén z filmu Twin Peaks: Fire Walk with Me (1992). (koba)

Recenze (35)

PKD 

všechny recenze uživatele

Naprostá povinnost pro všechny TP maniaky a hl.příznivce TP filmu. Ne, že by po tomto dávalo všechno větší smysl (to ani nejde) ale rozhodně to rozšiřuje vědomí a podvědomí a místy i nevědomí.:) UAAA, BOB, UAAA! ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Jako dárek fanouškům dvě dekády po vzniku filmu možná trochu nevděčné, ale pro mě, jako pro diváka, který si ztracené kousky poskládal nedlouho po obou sériích klasického Twin Peaks a jen pár desítek hodin po Fire Walk with Me, jde o příjemné loučení s původní formou seriálu a o poslední nádech před jeho návratem, ať už mi má přinést cokoli. Nejvíc potěší pár scén, které rozšiřují samotný konec druhé sezóny a nejvíc rozesmutní všechno, co nějak souvisí s Laurou, jejíž osud mi i tentokrát přivodil pěkných pár slz. I AM the Muffin! ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Tento soubor extra scén jsem si nechal až jako poslední (pominu-li knihu), i proto, že mi vůbec nesedlo FWWM - sice podstatný díl do skládačky, ale dění před vraždou mě tolik neba, nemůžu vystát Lauru jako "herečku" a vůbec takový to přehnaný twinpeaksácký Beverly Hills... Každopádně tohle lepší, i přes bonusovou povahu působilo kompaktně, jsou tu kousky jako box FBI s debilem z Deer Meadow PD, rozšířený Bowie a temná sešlost "nad večerkou". Mimochodem Moira Kelly by zdá se byla mnohem snesitelnější Donna. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Za najlepšiu epizódu považujem film, taký aký je, a vlastne ma celkom prekvapuje, že s týmto názorom nepatrím k väčšine. Z týchto vystrihnutých scén by som do filmu dal asi len jednu s Bowiem, Normu a Eda v aute, Lauru v tranze, možno ešte nejaký detail, a z alternatívnych iba Shelly v kuchyni zabranú v detaile. Rozšírené scény z Black Lodge nabúravajú mystérium a takmer celý zvyšok by buď dej brzdil, alebo je proste len zbytočný (aj keď napr. boxujúci Chris Isaak bol zábavný). Keby som takýto darček dostal po dvadsiatich rokoch čakania, asi to vidím inak, lenže druhú sériu som dopozeral v piatok a film včera. PS: Mám rád obe Donny, ale Moira Kelly je sladšia a nevinnejšia ❤️ ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilert! Další příjemný výlet do Twin Peaks. Úplně nechápu tu hromadu zdejších uplakánků, kteří roní slzy pro feťáckou kurvu. Ale to budou zřejmě tzv. moderní muži, u kterých je jejich pohlaví rozeznatelné už jen výhradně na základě biologie. Moc se mi líbila myšlenka agenta, který se navrátil z pekel a prohlásil, že žijeme ve snu. Tuhle zdánlivě nesmyslnou myšlenku je neuvěřitelně obtížné vyvrátit, když se nad tím jen trošku zamyslíte a pokusíte se o to. Takže možná opravdu žijeme v našem společném snu, kterému říkáme realita. Jedinou nezpochybnitelnou pravdou ve Vesmíru tedy zůstává věta "Myslím tedy jsem!", a to pouze v momentě jejího vyřčení. Lynch je frajer. Veškeré psycho scénky s trpaslíkem jsou pastva pro oči, uši i ostatní orgány, o kterých se přísluší hovořit až ve večerních hodinách. Kromě mírného rozšíření děje z doby minulé o další malé střípečky, došlo i na mírné rozšíření děje po skončení druhé série. Bohužel Annie řádění přežila a bude mě zřejmě obtěžovat i ve třetí sérii. Od Twin Peaks si dám další oraz, ale na třetí sérii se jednou určitě vrhnu. Lepší tři kousky jsou výsledkem spíše toho, že už jsem strávil v městečku Twin Peaks příliš mnoho času za příliš krátkou dobu, a to se člověk prostě neubrání mírné stereotypnosti a lehké nudě v některých pasážích. Každopádně i tento dodatek se mi zamlouval. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Z čistého vzduchu. Sestoupili jsme z čistého vzduchu." Po hodně rozpačité třetí sérii jsem potřeboval spravit chuť a tak jsem byl moc rád, když jsem zjistil, že existuje tenhle návrat do starých dobrých časů. Některé scény pomáhají, u některých je jasné, proč byly vystřiženy (dobrá, ale hrozně dlouhá boxovací scéna), jiné ukazují, že FWWM mohlo mít i tři hodiny a nijak by to nevadilo. Hodně mě potěšily scény s Teresou Banksovou, mou oblíbenou postavou, u níž jsem trochu doufal, že nám Lynch jednou odvypráví její příběh. Tak alespoň takto zprostředkovaně. Taky Lauřina matka dostala více prostoru a ty scény s ní jsou hodně fajn, dokonce se zde i nahlas směje. Na rozdíl od třetí série TP, tohle je skutečný návrat domů. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Cca 92 minut, které klidně mohlo být zkráceno na 10-15 minut a přidáno k TP:FWWM. Pro fanoušky seriálu a řešení záhady jménem Twin Peaks je to ovšem povinnost sledovat, jelikož se tu nachází dalších pár částí skládačky, byť za cenu toho, že je to o něco méně tajemné než TP:FWWM. Většinou se jedná o ilustrační scény k replikám, které ve filmu a v seriálu zazněly nebo o prohloubení charakteru některých postav. Až na těch výše zmíněných 10-15 minut to tak na ději nepřidá. Potvrzuje se poučka, že vystřižené scény nebývají vystřiženy bezdůvodně a je tomu tak i v tomto případě. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Tohle nema smysl hodnotit jako samostatny film, ale pokud vas zajimaji zahady Twin Peaks a chcete dalsi kousky mozaiky k rozlusteni podstaty vseho, pak tyhle vystrizene a prodlouzene sceny prijdou velmi vhod. 7/10 ()

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Rozhodně mělo být součástí filmu, spojit do prodloužené verze by bylo daleko lepší. Spousta věcí ve filmu dává smysl až díky těmto scénám.. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Jak hodnotit soubor nepoužitých scén? Je škoda, že se Lynchovi nepodařilo alespoň některé z nich umístit do Twin Peaks: Ohni, se mnou pojď, na druhou stranu je pravda, že snad kromě závěru s Annie žádná z nich děj nijak neposouvá. Na třetí stranu bych ve zmíněném filmu raději viděl některé staré známé než celkem zbytečné Tremondovy. (1 154.) ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Bolo mi príjemné vrátiť sa na chvíľku opäť do Twin Peaks a nazrieť do príbehu s niektorými vystrihnutými, nepoužitými alebo alternatívnymi zábermi ale dokopy to nefunguje, radšej to v remastru mohli pridať medzi pôvodný materiál ako predĺženú verziu, lebo napríklad ja osobne som sa v tom strácal, nevedel som, až na scénky vo Wigwame, že do ktorej časti čo patrí. Ale inak musím pochváliť, že niektoré okamihy mi nahnali strach.. ()

beran-ek 

všechny recenze uživatele

Těžko samostatně hodnotit pospojované vystřižené scény z Fire Walk with Me. Daleko lepší by samozřejmě byla nějaká speciální prodloužená edice (přesto, že by měla 4 hodiny). Jde o rozvinutí nějakých scén a ukázka zbytku postav vystřižených z původní filmu, jelikož nijak neovlivňovali děj. Oceňuji větší prostor pro matku Laury Palmerové (Sarah), kde konečně nevypadá jako nonstop sjetá a až neuvěřitelně nepřirozená a především rozvinutější závěr s Annie. 5/10. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Stejně jako u More Things That Happened se to těžko hodnotí, když se jedná jen o sled vystřižených záběrů z Fire Walk with Me. I když ale The Missing Pieces trvají dýl, sleduje se to líp a některé scény navíc samy o sobě naprosto skvěle fungují. Zvlášť u první poloviny jsem se divil, že se do finálního sestřihu filmu většina scén nedostala, protože ať už všechny scény z Bowiem nebo z Mezisvětí, nebo i rodinná večeře Palmerových by do toho seděly úplně přesně a někdy by i vysvětlily něco, co nevysvětluje ani film ani seriál. Takže ano, dají se tu najít další "indicie" a podle mě Lynch celý svět Twin Peaks domyšlený skutečně pořádně a do detailů, jenom funkce většiny těch nadpřirozených bytostí nevysvětluje, protože to není potřeba a je to potřeba tak i brát. Druhá půlka už je výrazně slabší a u záběrů v nich skutečně souhlasím s tím, že byly vystřiženy, protože už jenom ta hromada fetovacích scén by to celé jen prodlužovala a atmosféře podle mě nepomohla. Ale i tak si to víceméně drželo moji pozornost po celou dobu a některé scény jsou fakt dost psycho, nicméně pořád moc nevím, jak něco takového vůbec ohodnotit. Asi bych dal něco okolo tří hvězd, jelikož ze samostatných vystřižených scén se fakt film udělat nedá, maximálně tak bonusový materiál na DVD (což se nedá hodnotit), ale čtvrtou hvězdu dát prostě musím, protože tu je jak nejlepší střih v dějinách kinematografie, tak i nejvtipnější jumpscare v dějinách kinematografie. Už jen kvůli obojímu stojí za to to vidět. Slabé 4* ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Jak asi hodnotit slepené vystřižené scény ze skoro čtvrtstoletí starého prequelu k (pro některé) nejzásadnějšímu seriálu všech dob? Nejvděčnějším divákem by měl být ten, kdo seriálu propadl, filmem byl trochu zklamaný (i když si k němu třeba posléze cestu taky našel) a léta dumal, jestli by mu nesestříhaná verze přinesla větší uspokojení (že by neodhalila žádná zásadní tajemství, bylo jasné z dávno zveřejněného kompletního scénáře). Po rozechvělém zhlédnutí Missing Pieces může ovšem takový divák leda nostalgicky pokývat hlavou, poctivě si říct, že stejně neví, i když jako setkání s milovanými postavami a zhmotnění tušeného to bylo hezké, a dál doufat, že připravované pokračování seriálu bude plnohodnotným návratem do kdysi tak bystře plynoucí řeky. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Jako ani se nedivím, že pásmo vystřižených a prodloužených záběrů nedává samostatně o nic menší smysl, než celý 'Ohni se mnou pojď'. :-) Právě jeho znalost a "uchovanost" v paměti je však naprosto zásadní a nezbytná. Sled vcelku ucelených scének potěšil a překvapilo mě, kolik starých známých se do finální podoby filmu nedostalo. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Předně je třeba uvést, že se nejedná o samostatný film, ale jen o vystřížené scény. Možná tak nejlépe shlédnout komplet amatérský sestříhanou 4 hodinovou verzi... Jsou zde scény, u kterých si řeknete, jak je možné, že se nedostali do výsledné verze (Bowie), jsou zde scény, u kterých si říkáte, proč se vůbec natáčeli (pila), jsou zde scény, které jsou nesmírně důležité směrem k 3. řadě (prsteny), a jsou zde scény, kde je tradičně geniální propojení obrazu s hudbou mistra Angela ("Já jsem Muffin"). ()

palo272 

všechny recenze uživatele

Ťažko hodnotiť Missing Pieces ako film. Ide o zaujímavý bonus - pohľad na to, čo všetko bolo súčasťou pôvodných Lynchových plánov. Taktiež možno zaujímavé pozeranie pre strihačov a tých, ktorých zaujíma dramaturgia filmu. Ako fanúšik by som tomu mohol dať rovnako 5*, tak ako aj nehodnotiť, preto som sa rozhodol urobiť kompromis. Rád som však videl v malých úlohach postavy zo seriálu v rozpoložení tesne pred vraždou Laury Palmerovej, i keď ich nezaradenie do výsledného celku, myslím, filmu pomohlo. Možno mohla zostať vo filme scéna u Haywordovcov predznamenávajúca motív anjelov. Zaujímave bolo tiež zistenie, že aj postava Davida Bowieho mala pripravenú svoju líniu. ()

Reklama

Reklama