Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Špičkový izraelský agent se vrací z odpočinku, aby dopadl palestinského bojovníka, o kterém byl přesvědčen, že ho zabil. Roztočí se tím kolotoč chaotických událostí. (Netflix)

Recenze (48)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Už jsi viděla bojového psa, jak dostane povel? O nic se nestará. O ničem nepřemýšlí. Vrhá se a zabíjí. A je mu jedno, jestli si při tom rozbije hlavu. Jsme jako ti psi. Stejně tak jsme byli vycvičeni.“ Zarputilý Doron Kavillio mohl dál špuntovat láhve svého malého vinařství, ovšem bývalý kolega ho přesvědčí, aby se vrátil z odpočinku k jednorázové akci. Bývalý špičkový izraelský agent má ovšem k úkolu speciální vztah. Jako jediný zná tvář teroristy přezdívaného Panter, který měl být mrtvý, ale není. Do akce se navíc ponoří víc, než je zdrávo. Speciální izraelská jednotka se dostane na svatbu jeho mladšího bratra, udělá pár chyb a bráška umírá. Kolotoč událostí se roztáčí. Ostatně izraelsko-palestinský konflikt platí za jednu z nejproblematičtějších událostí druhé poloviny 20. století. Seriál nabídne několik zajímavých postav (kupříkladu lékařku Shirin nebo pohůnka Walida), nicméně charisma a herecké polohy jiných postav (i samotného Dorona) bych si představoval „zajímavější“. I jejich kroky mi místy neseděly, emoce nefungovaly tak, jak bych si přál. Co se autenticity prostředí týče, zaslouží si tvůrci palec nahoru, nicméně s ohledem na to, jak letitý konflikt celé území zásadně paralyzuje, bych celkově čekal divácky daleko nepříjemnější pocity. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

První série velmi slušná, ačkoli jsem se občas trochu ztrácela v tom, kdo je Palestinec a kdo Žid. U žen to bylo trochu jednodušší, ale ne úplně, protože i některé Palestinky chodily bez pokrývek hlavy. Krvavého násilí v seriálu není extrémně moc, člověk začíná trochu chápat i některé atentáty, které se tam dějí. ()

Reklama

petikacka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

FAUDA se stala mým životem po nějakou dobu. Nikdy by mě nenapadlo, že když jsem kdysi za hlubokého socíku, pořád slýchávala (jako dítě) o napětí na západním břehu Jordánu a potažmo na blízkém východu a o problémech Palestiny s Izraelem a pásma Gazy, že jednou budu sledovat seroš o konkrétních případech. Je to vlastně smutmotristní, že to tak pořád je i když asi v daleko menší míře než kdysi. Musím vysoce ohodnotit neskutečné herecké charisma a chemii mezi herci, které seroš posouvají o několik levlů výše než většina amíckých blockbástrů! Tohle může lidem dát a vysvětlit daleko víc než stokrát psaný novinový článek, který je dnes spíš o "titulku" než o o obsahu. Za mě 100% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebýt deLaFereho vůbec bych o seriálu nevěděl, a teď už vím, že by to byla škoda. První sezóna mě převelice překvapila, Blízký Východ bez (jinak všudypřítomných) Američanů působí mnohem přirozeněji, jednotlivé postavy jsou velmi dobře vykresleny, stopáž jednotlivých epizod je nezvykle krátká, což tvůrcům výrazně pomohlo udržovat skvělé tempo příběhu, protože nemuseli vyplňovat děj otravnou vatou, na kterou už si, bohužel, musím jinak zvykat a od úvodního až po závěrečný díl jsem si užíval parádní atmosféru. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První dvě kapitoly z izraelského folklóru mě uvedly v nejistotu, mám-li pokračovat. A pak už nebylo cesty zpět. Výborný neamerický nářez. Zhruba půlhodinové epizody mají dobré napětí a potvrzují, že když se zbytečně nenatahuje děj nezáživnou omáčkou, je to jen ku prospěchu. Co musí vydržet běžný člověk z moravských luhů a hájů, je to věčné "aláhování", které je tu na každém kroku. Musím opakovat, že hlavní představitel Lior Raz byl opravdu členem takovéto jednotky? Toto vědomí jen upevňuje pohled na děj a jeho reálnost. ()

Galerie (123)

Reklama

Reklama