Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Špičkový izraelský agent se vrací z odpočinku, aby dopadl palestinského bojovníka, o kterém byl přesvědčen, že ho zabil. Roztočí se tím kolotoč chaotických událostí. (Netflix)

Recenze (48)

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„ZNÁME TĚ, VÍME ODKUD JSI, CO JSI UDĚLAL A KDE ŽIJE CELÁ TVOJE RODINA. POKUD JE TI RODINA DRAHÁ, ŘEKNEŠ MI VŠECHNO, CO VÍŠ. JINAK VÁS V NOCI NAVŠTÍVÍME...“ /// O výrobě mučedníků… na obou stranách… Mám rád tahle témata! Tady se do toho nemůžu dlouho dostat. Od 6.dílu trochu přituhuje (na obou stranách), jsou to prostě horký hlavy… čímž chcu teda říct, že se to rozjíždí dost dlouho! Ovšem nakonec je v tom hodně z toho, co jsem čekal… Jen tomu chybí větší nádech skutečnosti. Bohužel… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chcu se stát expertem na Palestinsko-Izraelský vztahy. 2.) Jsem bojovník nebo dítě? To se zjistí, když... 3.) Thx za titule „Kenol“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na plný počet to sice u mne není, ale i tak je Fauda solidním počinem o Izraelském Shin Bet bojující proti Palestině. Líbí se mi, že místo herců zde hrají bývalí vojáci, kteří jsou velmi věrohodní v akci i vyšetřování. Z jednotky nejvíce zaujme Doron a sexy Izraelka a baví mě i Wallid. Trošku mne mrzelo, že akce zde příliš není a Palestina není pro mne tak děsivá jako například Rakka z Chalifátu, z čehož jsem měl daleko větší nepříjemnější pocity a občas se ztrácím v tom, kdo je Palestinec a kdo Izraelec, ale to je spíš má neznalost dané situace než chyba seriálu. Po první sérii zatím slušných 7. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Už jsi viděla bojového psa, jak dostane povel? O nic se nestará. O ničem nepřemýšlí. Vrhá se a zabíjí. A je mu jedno, jestli si při tom rozbije hlavu. Jsme jako ti psi. Stejně tak jsme byli vycvičeni.“ Zarputilý Doron Kavillio mohl dál špuntovat láhve svého malého vinařství, ovšem bývalý kolega ho přesvědčí, aby se vrátil z odpočinku k jednorázové akci. Bývalý špičkový izraelský agent má ovšem k úkolu speciální vztah. Jako jediný zná tvář teroristy přezdívaného Panter, který měl být mrtvý, ale není. Do akce se navíc ponoří víc, než je zdrávo. Speciální izraelská jednotka se dostane na svatbu jeho mladšího bratra, udělá pár chyb a bráška umírá. Kolotoč událostí se roztáčí. Ostatně izraelsko-palestinský konflikt platí za jednu z nejproblematičtějších událostí druhé poloviny 20. století. Seriál nabídne několik zajímavých postav (kupříkladu lékařku Shirin nebo pohůnka Walida), nicméně charisma a herecké polohy jiných postav (i samotného Dorona) bych si představoval „zajímavější“. I jejich kroky mi místy neseděly, emoce nefungovaly tak, jak bych si přál. Co se autenticity prostředí týče, zaslouží si tvůrci palec nahoru, nicméně s ohledem na to, jak letitý konflikt celé území zásadně paralyzuje, bych celkově čekal divácky daleko nepříjemnější pocity. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Co se týká daného seriálu, dostal jsem se k němu jen díky ČSFD a místnímu hodnocení. Podle synopse jsem čekal napínavý thriller, ale bohužel jsem spíše zklamaný. Ani nebudu řešit to, že mi neseděly postavy a vlastně všechny místní zvyky. Více mi vadilo zpracování, které na mě působilo strašně televizně a na to už jsem v dnešní době, kdy jsou seriály srovnatelné s kinoprodukcí, hodně rozmazlený. Seriál má svoje napínavé chvíle, ale bylo jich málo. Další série už nedám. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebýt deLaFereho vůbec bych o seriálu nevěděl, a teď už vím, že by to byla škoda. První sezóna mě převelice překvapila, Blízký Východ bez (jinak všudypřítomných) Američanů působí mnohem přirozeněji, jednotlivé postavy jsou velmi dobře vykresleny, stopáž jednotlivých epizod je nezvykle krátká, což tvůrcům výrazně pomohlo udržovat skvělé tempo příběhu, protože nemuseli vyplňovat děj otravnou vatou, na kterou už si, bohužel, musím jinak zvykat a od úvodního až po závěrečný díl jsem si užíval parádní atmosféru. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

První série velmi slušná, ačkoli jsem se občas trochu ztrácela v tom, kdo je Palestinec a kdo Žid. U žen to bylo trochu jednodušší, ale ne úplně, protože i některé Palestinky chodily bez pokrývek hlavy. Krvavého násilí v seriálu není extrémně moc, člověk začíná trochu chápat i některé atentáty, které se tam dějí. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátek svižný a fajn, ale ku konci se seriál začal zadýchávat jak nemocný při covidu, v posledním díle už . nenávratně připojený na plicní ventilátor. Tu berli, jak jednoduše se izraelský agent dostal mezi atentátníky jsem ještě se sebezapřením byla schopná překousnout. Ale to, jak na konci izraelci najednou všechno věděli a nikdo se nesnažil vysvětlit divákovi,jak k tomu vědění došlo, tak to už mi vylámalo při kousání zuby. Opravdu škoda. ()

liuk 

všechny recenze uživatele

V Izraeli se podívali na seriál 24 a řekli si, že si také zaslouží svého Jacka Bauera. Tedy postavu, která bude hodně mlátit lidi, hodně střílet a navíc ho nebudou mít rádi ani ti jeho, ani jeho nepřátelé. Jak sezóna začne, tak je to vlastně hodně super - špionážní serepetičky jsou super, akční ceny napínavé, postavy zajímavé. Jenže pak jsem si uvědomil, jak tomu hrozně škodí, že epizody mají téměř sitcomovou délku. Ono totiž v tom příběhu je tolik zvratů, tolik změn rozpoložení postav na šachovnici, že to působí vlastně dost pitomě. Zvlášť jsem si to uvědomil, když jsem to někomu vyprávěl. K tomu všemu je s průběhem sezóny čím dál více evidentní, jak tvůrci neměli pomoc peněz. V konverzační scéně jsou skoro pořád jen dvě postavy a když je nějaký exteriér, tak jsou tam jako komparz ty stále stejné dvě arabské ženy, stejná žlutá palestinská Škoda Fabia a stejná dodávka komanda. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za pomalejší rozjezd dávám hvězdu dolů, ale něco mi říká, že další série už bude za plný počet. Izraelci se s tím nemažou, nebojí se jít za čáru a překvapit tam, kde jiné seriály dodávají neustále stejná klišé. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další seroš, s nímž jsem po dobu sledování prakticky splynul. Žasnu nad tím, že i v těchto končinách vznikají moderní dramatická díla bez patosu, navíc schopná vhledu do myšlení a pohnutek postav z obou znesvářených stran. Na první sérii mi vadil v podstatě jen způsob zapojení do děje Doronova syna Ida. Jeho schopnost být nepozorovaně u všeho důležitého, co se odehrávalo v domě hlavního hrdiny, se pro mě postupně stala lehce směšnou a ve výsledku rušivou. Jinak našlápnuté první sérii to ubíralo na tempu. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na seriálu mě příšerně iritoval ten idiot s ruční kamerou (a parkinsonem) co musel vše snímat v detailu. Díky tomu jakmile se něco děje nastoupí epileptický záchvat kamery a není vidět nic. Další věc co mi celkem lezla krkem, byl ten počet pokusů o “chycení teroristy”, kdy asi tak v třetí epizodě je jasné, že každý pokud před dvanáctou epizodou (minimálně) bude fail. Prostě scenáristicky ne moc zvládnuté. Dost na pěst byl také nejmenovaný exot s tetováním. Co ten všechno podělal, to bylo až k nevíře. Co musím na druhou stranu vyzdvihnout, je (občas) délka epizody lehce nad 30 minut. Prostě žádná moc zbytečná vata. To samé oceňuji, celkem nevybíravý přístup k postavám. Nikdy nevíte na koho to padne.. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Elitní protiteroristická jednotka a její každodenní chleba. Po S1 nadšením úplně neskáču (asi jsem až moc čekal izraelský Homeland), ale ta návykovost tady byla docela vysoká. 7.5/10 ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Špičkový izraelský seriál o komandu, které zasahuje na palestinských územích začíná tím, že se Doron, který si s manželkou pořídil vinici vrací do akce, protože jako jediný zná tvář teroristy, který by měl být mrtvý, ale není. Pak se to zamotá a po vraždě jednoho člena týmu se ostatní rozhodnou najít lotry na vlastní pěst. Mohl bych tomu vyčítat nějaké mouchy: malý rozpočet je občas vidět ( tým jezdí v jedné a té samé dodávce ), pro zvýšení atraktivity se poameričťují bojové scény a do zásahové jednotky se vecpala žena ( bohyně krásy Rona-Lee Shim'on, tak to přejdu ) a celkově to komando má málo členů ( jak vypadá takový zásah v reálu https://www.youtube.com/watch?v=b1WNOFefBjY ), jenže podtrženo sečteno výsledkem je autentická akce ve svižném tempu se solidní zápletkou. Oproti americkým věcem za mne dokonalejší a přesvědčivější i s vykreslením postav na obou stranách barikády. Skvělá je palestinská doktorka Shirin v podání francouzské herečky Laëtitia Eïdo ( po otci Libanonka ), která v jednom rozhovoru řekla, že nemluví arabsky. ( to, že to je víc Francouzska než arabka se pozná i podle toho, že jediná sundá podprsenku ) ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Poněkud zklamání. Čekal jsem nějaký drsný seriál o tom, jak to v těch končinách chodí, opravdový, šokující, zneklidňující atd. Ale dostalo se mi seriálu takového nemastného neslaného. Postavy obecně nezajímavé, k nikomu jsem si nevytvořil nějaký vztah, nevtáhlo mě to. Celkově jsem čekal i více akce, napětí, drama, psychologie. Ale nic. Bylo to svým způsobem zajímavé, donutilo mě si to přečíst něco o Izraelsko-palestinském konfliktu, netradiční prostředí, zajímavá kamera a obecně styl. Ale chybělo tomu něco, abych to hltal a nemohl se dočkat dalšího dílu. Po tom hodnocení zde a i doporučení kamarádů jsem čekal rozhodně více. Howgh! ()

bidja 

všechny recenze uživatele

Opět seriál kde kromě dětí a komparsu není kladné postavy. Co tam se ve skutečnosti musí dít když toto je mainstreamový seriál. Prostě jiná kultura.. ()

Reklama

Reklama