Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po neúspěšném zásahu na svatbě bratra Abu Ahmada se Doron rozhodne na plno připojit ke speciální jednotce, aby hledaného teroristu dopadl. Bašírova smrt ale nezůstane bez odezvy a ač je Doron přesvědčen, že Abu Ahmada fatálně postřelil, nedaří se ho lokalizovat.
Fauda je mezinárodně úspěšným izraelským seriálem, který ve svém ději zachycuje obě strany izraelsko-palestinského konfliktu. Jeho ústřední postavou je agent zvláštní jednotky Doron v podání Liora Raziho, který jí býval sám řadu let členem. Své osobní zkušenosti v boji s terorismem se promítly i do scénáře, na němž Lior Raz spolupracoval s Avim Issacharoffem. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Speciální izraelská jednotka Mista´arvim na svatbě mladšího bratra obávaného teroristy zastřelí ženicha, navíc samotný Panter prchá. Navrátivší se Doron porušil rozkaz a vydal se za ním na vlastní pěst. Návratem k jednotce naštval nejen manželku, ale zbrklými kroky na svatbě i svého šéfa a pochopitelně i nevěstu, ze které se záhy stala vdova. Ta se stůj, co stůj chce stát shahidem – mučedníkem, který zemře pro svou víru. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím říct, že druhý díl nenavázal na akční pilot, nýbrž trošku stáhl půlky a v podstatě sledujeme jen vyrovnávání se s událostmi předchozích dílů. Taková příprava půdy pro nadcházející události. Jsem rád, že jsem konečně narazil na seriál, kde vybíral herečky někdo s dobrým okem. Izraelská část žen je velmi koukatelná. Hned se na každý další díl člověk více těší. Jen bych si poprosil zase nějakou tu akcičku. Tato epizoda byla přeci jen dost ukecaná a i na tuto krátkou stopáž poměrně rozvleklá. [75 %] ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I druhá návštěva na stále bližším Východě mě rozhodně bavila. Pravda, akce proti předchozímu dílu výrazně ubylo, ale i tak jsem se měl na co dívat, protože mě tahle tématika ve filmech a seriálech baví, pokud je kvalitně zpracována, tvůrcům Faudy se to zatím daří. ()

Jozka7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A spirála se roztáčí… Zpackaná realizace z předchozího dílu bude mít zjevně velmi vážné následky, protože mladá vdova má v očích smrt. Výborně ztvárněno. Potěšil detail, že ošetřujícím lékařem zraněného Eliho je Arab - krásná ilustrace nejednoznačných místních poměrů. P. S.: Ty sirky byly blbá chyba. ()

Reklama

Reklama