Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Druhá řada mezinárodně úspěšného izraelského seriálu navazuje v ději po tragických událostech první série. Doronovi se rozpadlo manželství a musí se vyrovnat i s následky svých rozhodnutí v rámci tajné služební mise. Nebezpečí pro něj a jeho nejbližší ale nepominulo, právě naopak. Objevuje se nový nebezpečný nepřítel, proti kterému musí spojit síly se svými kolegy a znovu se vydat do akce. Ničivý útok ale přinese ztráty, se kterými je velice těžké se smířit. (Česká televize)

(více)

Recenze (37)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Absolutní hodnocení druhé serii pokazil poslední díl, ten konec jsem fakt nezbaštil, ale jinak druhá série nebyla tolik akční, ale byla zase vymazlenější pokud jde o dějovou provázanost a emotivnost postav. ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„KREV ZA KREV...“ /// Oproti první sérii je znát zlepšení už od úvodního dílu. Možná je to tím, že není třeba se seznamovat s postavama. Taky padouch je jasně definovanej a uvěřitelnej. Nebojí se nechat umřít nějaký zajímavý postavy, sledujeme rozdíly mezi ISIS a Hamásem, ukážou pár výslechovejch metod, seznáměj se životem džihádisty… Sice mě sere, že tahle speciální jednotka není schopná sejmout chlapa na pár metrů (atd, atd…) – což přidá (zřejmě) na dramatičnosti, ale ne na důvěře, takže mi občas připadaj jako parta čuráků… ale je to vlastně jediná vada na kráse. Druhá série je od první o level vejš! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Bez Palestiny nemá můj život smysl. 2.) Před odchodem na celu mě musej kamarádi „upravit“. 3.) Thx za titule „K4rm4d0n“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série rozhodně lepší, ale plný počet si nechávám na 3. sérii od které očekávám nejvíc. Druhou sérii hodně táhne nahoru záporák, hutné emoce a pár nečekaných zvratů. Má to opět slušný tempo a celkově mě to dost baví, ikdyž akce je opět méně než bych chtěl a chybí mi tu vyloženě nějaká scéna, kterou bych mohl někomu ukázat, ale i přesto spokojenost. 8/10. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Perfektne rozohratá partia. Dej samozrejme priamo nadväzuje na prvú sériu a v nej syn po Šejkovi ktorý bol odpálený v prvej sérii plánuje pomstu. Šejka mal na svedomí práve Doron, takže Al Makdasi sústredí všetku energiu na to, aby mu zničil život. A keďže nie sme v hollywoode, tak sa mu to z veľkej časti aj podarí. Úplný záver mohol byť uveriteľnejší, ale i tak fantastická jazda. 100%. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvůrci mě opravdu mile překvapili. Po velmi slušně zvládnuté první sérii jsem čekal určitý propad v kvalitě, ale opak byl pravdou. Druhá řada přišla se skvěle zpracovaným scénářem, příběh měl znovu kvalitní atmosféru, přinesl pořádné dávky napětí a nešetřil ani výbornými akčními scénami. Otevřený závěr vyloženě zval ke sledování třetí série, takže jsem byl zklamán, když jsem zjistil, jak se věci mají, ale co už, možná se má fakt skončit v nejlepším. ()

angel74 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím pochválit umně vystavěný scénář s mnoha zápletkami, docela velké množství zajímavých postav, rafinovaně budované zlověstné napětí a vzácně vyrovnanou kvalitu obou sérií, přičemž druhá řada seriálu je o něco emotivnější než ta první. Jedinou výtku bych měla k dost nepravděpodobnému rozuzlení. (85%) ()

kocik1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co se mi líbí, je to, že izraelci nepojali seriál jako agitku, naopak, i teroristi jsou zobrazeni jako lidé se svými slabostmi a bolestmi a člověk si při sledování seriálu uvědomí, že vlastně tak trochu rozumí i té druhé straně. Jenže pak přijde konec a vy si chcete rvát vlasy z hlavy, proč??? Proč To stejně jako v první řadě museli opět tak zvrznout? Vždyť Doronův závěrečný hrdinský počin, to byla berle hodna Děda Mrazíka stejně jako ukončení dějové linky s "Širín". ()

Soweek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ač jsem se domníval, že půjde o pecku, je druhá série v podstatě zklamáním. Seriál se po úspěchu ubírá klasickým "západním" směrem a vše co z něj dělalo originální počin bylo přeměněno v klasické americké krimi. Sledovat osudy členů Faudy je pořád zábava, ale není to nic, co byste nenašli u alespoň trochu lepších seriálů. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První sérka byla výborná, ale tahle byla vynikající! Dobří filmaři a herci se zjevně mohou narodit kdekoliv. Fungovalo tady naprosto, naprosto všechno. Opět se mi ale potvrzuje, že nejdůležitější stavební kámen úspěchu je kvalitní scénář. Fauda ho má propracovaný do nejmenších detailů. Jsem jí unešen, je to velká paráda. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Debila za kamerou (s parkinsonem) nevyrazili, takže rozklepaná kamera pokračuje. Scénář už je malinko lepší. Bohužel Doron se chová ještě víc jako pako (a díky jeho debilitám se děj sune dopředu = jeho idiocie je hybnou berličkou scénáře). Jako celek ale série působí dobře (dost pomáhá nestabilita postav - nikdo si nemůže být jistý tím jak dopadne). ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série špičkového izraelského seriálu šlape stejně dobře jako první série - tentokrát je cílem samotný Doron, kterému se chce za smrt otce pomstít chlapec, který dorazil právě z Islámského státu. Osudy postav s S01 ( těch co přežili ) pokračují i tady a řekl bych, že vztahové věci jsou více propracované ku prospěchu věci. Tento seriál vystřelil do hvězdných výšin Liora Raze, který letos točil s Michaelem Bayem v Abu Dhabi, kde ač Izraelec zažil hon fanoušků, protože tento seriál je v arabských zemích ohromně populární. Na dotaz proč si myslí, že je izraelský seriál populární mezi Araby řekl, že jednak ukazuje lidi na obou stranách konfliktu jako lidi ( včetně teroristů. kteří tu nejsou za robotické fanatiky jako v amerických filmech ) a arabští fanoušci jsou hrdí na to, že prorazil film v arabštině ( ikdyž jen napůl ) Už se těším na třetí řadu, která bude na Netflifu v lednu 2020 a tentokrát bude tématem Gaza a její tunely. PS: Poprvé jsem zažil, že by nějaký díl seriálu měl hodnocení 100% ( S02E11 ) a já to mohu podepsat. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Odsypa to rychlejsie ako prva seria, avsak opat ma moc neprekvapili, okrem velmi vydareneho, tusim 9-teho dielu, ktoremu sa mali snazit priblizit. Izraelska jednotka je obcas az prilis podobna tym testosteronovym americkym. I tak nadpriemer. 65% ()

stanyslaw 

všechny recenze uživatele

Budu jen citovat předřečníky: v podstatě zklamání, sladkobolné žvanění, 2× použito slovo telenovela, hysterický Doron, rozpor se skutečností, profesionální neschopnost, fešácké zacházení… ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I druhá série jasnej nadprůměr. Sice jsem moc nepřišel na chut tomu, že tvůrci vyplnili těch 10 minut navíc oproti první sérii ke každýmu dílu vztahovýma záležitostma, ale té akce a napětí je řekl bych víc a dopředu si nemůžete být ničím jistí. I protihráč mi připadá drsnější, než ten, který se celou dobu schovával. Navíc mě čím dál víc baví postava kapitána Ayuba a jeho výslechový metody, aneb "jestli mi neřekneš, co chci vědět, tak Tě pošlu na potrat". 80%. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsem zíral. Druhá série je ještě lepší, než ta prvá. To bývá málo kdy. Délka epizod se natáhla zhruba o 10 minut, přidalo se více vztahových záležitostí, ale ne z důvodu natahování děje, jak bývá zvykem. Toto sem dokonale zapadlo a i tyto záležitosti udržovaly v napětí. Protože i ve chvilkách klidu si divák nemohl být jistý, co se zrovna stane. A atmosféru vytváří nejenom děj, ale prostředí samotné, pro Evropana ne běžné. Po ulicích tam chodí půlka lidí se zbraněmi. každý věří něčemu jinému, a každý chce zabít ty druhé. ()

Ivo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Polovinu stopáže bohužel tvoří jen nudné a otravně sladkobolné žvanění a křičení (a nezbylo než začít postupně cíleně přetáčet), sem tam trochu malé akce a ten konec byl tedy silně přitažený za hidžáb... Taková už docela nereálná akční telenovela. Lejkum košer salám. Zkoncentrovat to celé do 5 dílů by myslím bohatě stačilo. Čím dál objemnějšího a hysteričtějšího Drona už nechávám odletět i s celou třetí sérií ... ()

Reklama

Reklama