Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Během dlouhodobé tajné mise zachytí tým stopu vůdce Hamásu, na kterého má spadeno tajná služba Šabak. A Doron vláká do léčky zarputilého mladého boxera. (Netflix)

Recenze (45)

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,GAZA JE MÍSTO, KDE SE DĚJÍ ŠPATNÉ VĚCI. TENTOKRÁT TO NENÍ ROZKAZ. ROZMYSLETE SE, JESTLI CHCETE JÍT...“ /// Platí to co vždycky – za prvý… mít Doron po boku našeho „rapla“ Kuneše, tak se do Izraele přestěhujou všechny tabákový firmy. A za druhý… tenhle kraj by nás mohl zásobovat historkama donekonečna! Staří známí se tentokrát vydávaj přímo do týlu nepřítele! Dlouho je o tom, „jak k tomu došlo“, takže kdož si bez viny… což tady vlastně není nikdo – zasraná země a chudáci lidi. Nejhorší je, že vlastně soucítím s těma druhejma, takže bych si dovolil říct, že je něco špatně… Jinak je to super seriál a hodně dobrá sezóna! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám strach ze Sionistů. 2.) Zajímá mě, kudy vede cesta z ringu na vrchol náboženství. /// Thx za titule „Zuzana Maklakowska“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak 3. série je rozhodně nejlepší. Nejen, že přibyl rozpočet, ale i akce, která je velmi solidní. Prostředí Gazy je správně nepříemné a speciální komando Palestinů bylo skvělé zpestření. Na 4. sérii jsem rozhodně natěšený. 9/10. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tretia séria začína pozvoľna, ale keď sa rozdajú karty začína šialená jazda. Asi od polovice série sme svedkami únosu, sledujeme osud únoscov i unesených i protiteroristickej jednotky, ktorá sa vydáva na nebezpečnú záchrannú misiu. Unesené dievča, má celý čas slzy v očiach, strach alebo plače, no bola skvelá, dokonale presvedčivá. Sľúbený knockout z Palestínskej strany bol skutočným knockoutom, aj pre diváka. Tomu hovorím skvelý záver! 100%. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebudu předstírat, že jsem si nevšiml, jak se malé mušky z předchozích sérií změnily ve třetí řadě v pořádné masařky, několikrát mě zvláštní rozhodnutí tvůrců donutila nevěřícně kroutit hlavou, přesto jsem se je rozhodl ignorovat. I potřetí mě totiž osudy izraelského komanda velice bavily, takže doufám v další pokračování. Závěrem musím ještě poděkovat deLaFeremu, který mi před časem seriál doporučil, byla to trefa do černého (nevím, jestli se to takhle dneska ještě může psát, ale je mi to vlastně úplně jedno). ()

angel74 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím uznat, že se celkově jedná o řemeslně naprosto precizně odvedenou práci. Scénář třetí série je velmi dobře vystavěný i odvyprávěný. V průběhu mnohovrstevného děje se po dramatických ranách osudu formuje charakter mladého idealistického Bašára a divák tak sleduje jeho přerod v dospělého muže, který netouží po ničem jiném než po pomstě. V samotném závěru se pak záludnou lstí dostává do přímého střetu s velitelem izraelské jednotky Doronem, jehož charismatický představitel Lior Raz je ve skutečném životě bývalý člen tohoto útvaru, takže se významnou měrou podílí  i na tvorbě scénáře... Nejen kvůli tomu, ale i v souvislosti s tím, co všechno se momentálně děje v Izraeli a Pásmu Gazy, Fauda nabývá znepokojivě realistických rozměrů. (90%) ()

kocik1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od posledních 2 sérií se nic nezměnilo. Hluboce zajímavý příběh Bashara, který by byl za jiných okolností zřejmě normálním demokratem. se utápí v neuvěřitelných a nevydařených akcích, Jako příklad uvádím třeba to, jak složitě se dostávali do Gazy, zatímco záchranná mise v sanitce už nestála za zmínku. To zřejmě bylo v pohodě, i když už celá Gaza věděla, že se jim tam pohybují židé a jejich obličeje už muselo dávno znát každé arabské děcko. A takových lapsů tu je víc. Hrozná škoda. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série je konečně vším, čím měly být i ty dvě předchozí. Pořádná akční jízda, uvěřitelný konflikt a skvělá sonda do izraelsko-palestinských vztahů. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na Faudě mě štve asi jediné. Kopírují koncept copy+paste. Takže zaručeně přenesou vše povedené, ale zároveň i to iritující. Prakticky každá série obsahuje několik pokusů, které kopie se neodehrají na konci řady končí neúspěchem. Ani není nutné se stresovat. To samé Doron. Zaručeně, vždy udělá nějakou debilitu, která má následky - někdo jemu blízký umře. Kostra seriálu je tedy nechutně čitelná. A to kazí dojem. Osobně mě taky dost naštvalo některé zvraty (naprosto nelogické).Na druhou stranu, třetí řada byla rozhodně nejlepší co se poměru akce-klábosení týče. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím. Za mě určitě slabší než s2, a asi i než s1. Všechno zas jak přes kopírák, akorát teda, že tentokrát se nepovedlo vytvořit fakt silného protivníka, který by tomu dal jiný rozměr. Před posledním dílem jsem přemýšlel spíš o 3, naštěstí finále je tady možná nejlepší, takže konec dobrý, všechno dobré... 7.5/10 ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na S03 je znát, že se do ní nalilo více peněz po mezinárodním úspěchu, scénáristicky je trochu překombinovaná, tempo se zpomalilo páč už to není tak akčně přímočaré jako S01 a často viditelně utíká z reality do rambo stylu, jenže co naplat. Já prostě tuhle partu Dorona, Eliho, Sagiho, Stevea, Nurit, Avichaye a šéfika Gabiho prostě baštím. Tentokrát se tahle parta arabsky mluvících infiltrátorů rozhodne jít do Gazy pro unesenou krásku Yaaru ( Reef Neeman ) takže od pátého dílu se jede pětihvězdičkových 100%. Nevím jak moc je taková akce autentická, ale jelikož Lior Raz byl kdysi opravdovým členem takového komanda, tak tomu chci věřit. Dám pět hvězd, protože nedostatky a chybičky v logice prostě převálcuje ta blízkovýchodní atmosféra s autentickými figurami a věrohodnou akcí . Už se těším na S04, psali, že už ji píší. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi vydarena seria. Rozhodne scenar viac drzi pokope a hoci obcas tvorcovia popustili uzdu fantazii, zvlast v poslednych epizodach, stale je to zabavne, odsypa. Dva diely potom urcite svojou atmosferou a napatim su na plny pocet. Tri serie som zhltol prakticky za tyzden, hoci tie prve dve boli len priemerne. A preto citim, ze treba zmenu. :) Odporucam. ()

deLaFere 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden a půl hvězdy dolů. Přibylo akčnosti, ubylo logiky. Asi klasika s přibývajícími sériemi. Druhým negativem je motivační stránka jednání hrdinů. V určitých fázích seriál popírá první dvě série, viz třeba Steve. Velmi rozporuplná je postava Bashara, často jsem jeho jednání nevěřil. Bohužel jsem se i jednou ironicky zasmál, příjezd sanitky na poslední chvíli je naprosto tuctový DEUS EX MACHINA. Doronovo jednání v kontextu vztahu se Shirin v prvních dvou sériích bylo uvěřitelné a dávalo seriálu emoce (nejenom se Shirin, třeba i s jeho manželkou). Vztah k Basharovi mi připadá ambivalentní. Hrdinům jste prostě fandili a chápali je. Třetí série je bohužel v tomhle ohledu výrazně slabší. Jinak se stále jedná o velmi slušný počin, s přetrvávající atmosférou a jednoduše rádi vidíte své oblíbené postavy. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fauda je sázka na jistotu! Třetí setkání s izraelskou jednotkou bojující proti arabským teroristům je opět vynikající. Drama a napětí do poslední chvíle a neuvěřitelným závěrem. Velkou devizou je objektivita. Je vidět i chyby a přešlapy Izraelců a tu a tam můžete i soucítit s Araby, ale opravdu jen zřídka. Dokonalý zážitek! ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jestli byly předchozí dvě série nadprůměrný, trojka byla za mě ještě větší pecka. Ten výlet týmu do Gazy a následnej piknik, kdy se snaží osvobodit zajatce, neměl chybu. V těchto epizodách nehledejte nějáký zvolnění tempa, jede se naplno od začátku do konce. Jediný ubrání nohy z plynu byl truchlící předposlední díl, ale ty byly už v předchozích sériích taky, když odešel na věčnost někdo z hlavních postav. A rozhodně nečekejte ve Faudě nějaký happy endy ve stylu ameriky, život není peříčko a jsem rád, že se tady toho drží a nemažou divákům med kolem huby, 90%. ()

Reklama

Reklama